题目内容
【题目】
A.market B. sales C.discovered D.invented E. hungry
Do you like eating instant noodles (方便面)? The food is easy to make and cheap to buy. People have celebrated its 60th birthday this year. It was 【1】 by a Japanese businessman Momofuku Ando in 1958.
China is the biggest 【2】 for instant noodles. It can be a snack for students, a meal on a train, or just a choice for 【3】 workers. More than 46.2 billion instant noodles packets were sold on the Chinese mainland and Hong Kong in 2013, a BBC article reported. But by 2016, those 【4】 had dropped to 38.5 billion packets, according to the World Instant Noodles Association.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】E
【4】B
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了方便面的起源及其在中国的受欢迎程度。
【1】句意:它是1958年被一个日本商人所发明的。
此处和其前be动词构成被动语态,it代指方便面,根据句意,可知此处表示“发明”;invented表示“发明”,是动词过去分词,故选D。
【2】句意:中国是方便面最大的市场。
此处作表语,其前被形容词最高级biggest修饰,应该用名词;根据常识,可知中国对于方便面来说是一个大市场,market表示“市场”,是名词,故选A。
【3】句意:它可以是学生的零食,火车上的一餐,或只是饥饿的工人的一个选择。
此处作定语修饰其后名词workers,应该用形容词;hungry表示“饥饿的”,是形容词,故选E。
【4】句意:但是到2016年,这些销量降到了38,500,000袋。
此处作主语,其前被those修饰,应该用名词复数;根据上文,可知在说方便面的销量变化;sales表示“销量”,是名词复数,故选B。
【题目】近期某英文报纸就“Snowplow Parents(扫雪机式父母)”这一话题展开讨论。“扫雪机式父母”的特征是不惜一切代价为孩子扫除他们生活中遇到的一切障碍,解决一切困难,以便他们可以轻松拥有成功的人生。
请从下表的两种观点中选择一种观点,并结合此观点阐述自己的看法,用英文写一篇短文投稿。
观点 | 理解 | 不理解 |
父母出于对孩子的爱才这么做。 | 父母控制一切,孩子没有自由。 | |
自己的看法 | 自己的看法 |
要求:
1、词数:60-80词。
2、短文应包括所选观点中的要点,可适当发挥。
3、短文中不得出现真实的人名、校名等相关信息。
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
【题目】 The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms. Grain Rain (谷雨), as the last term in spring, starts on April 19 and ends on May 4.
Grain Rain comes from the old saying, “Rain brings up the growth of hundreds of grains”, which shows that this period of rainfall is very important for the growth of crops. Here's something that you may not know about the Grain Rain.
1. . Grain Rain falls between the end of spring and the beginning of summer, and the temperature rises much higher than it does in March. With dry soil and heavy winds, sandstorms may happen more often. | 2. . There is an old custom in southern China that people drink tea on the day of Grain Rain. Spring tea during Grain Rain is good for the eyes. It is also said that drinking tea on this day would prevent bad luck. |
3. . People in northern China have the tradition to eat the vegetable toona sinensis during Grain Rain. An old Chinese saying goes “toona sinensis before the rain is as tender as silk (嫩如丝)”. The vegetable is good for the stomach and skin. | 4. . The Grain Rain Festival is celebrated by fishing villages in northern China. Grain Rain marks the start of the fishermen's first voyage (航行) of the year. The custom dates back to more than 2000 years ago. |
【1】When Grain Rain ends, starts.
A.springB.autumnC.summerD.winter
【2】The underlined word “crops” refers to .
A.trees in the forestB.plants in the field
C.clouds in the skyD.fishes in the sea
【3】The people in southern China on the day of Grain Rain.
A.grow spring teaB.eat toona sinensis
C.start the first voyageD.drink tea
【4】We can infer that “toona sinensis” must be a kind of vegetable which .
A.is delicious and healthyB.can bring good luck
C.can prevent bad luckD.grows at the seaside
【5】The right order of the titles from 1 to 4 should be .
a. Eating toona sinensis b. Sandstorms happen
c. Grain Rain Festival d. Drinking tea
A.b-c-a-dB.b-a-d-cC.b-d-a-cD.b-a-c-d
【题目】配对阅读。请阅读以下左栏的相关信息,然后与右栏内容相匹配。
66. Jack Green owns a big company in the USA. His company produces lots of goods. Now, he is thinking about doing sea transport business in East China. 67. Paul Brown is going to work in China. He wants to live a city where there's lots of snow. He also wants to attend an ice festival. 68. Benny Black has been working in theme park for many years. He knows about China Western Development from the Internet and wants to choose a city in West China to build a park. The climate of the city must be good. 69. Linda White was born and brought up in the USA, but her mom is Chinese. She often talks to Linda about her hometown in East China. There is a world-famous lake in the city. She is looking forward to visiting it. 70. Sam Twain showed great interest in Chinese kung fu two years ago. Now he is a member of my university’s kung fu club. She's considering going to China and learning more about Chinese kung fu. | A. Huangzhou This city is famous for the West Lake. It became a UNESCO Word Heritage site in 2011. B. Beijing Beijing hosted the 2008 Sunner Olympics and was chosen to host the 2022 Winter Olympics, which will make it the first and only city to host both events. C. Kunming It is the capital city of Yunnan Province, Southwest China. Kunming enjoys fine weather all year round. Besides, it is word-famous for its flowers. D. Zhengzhou Zhengzhou is home to Shaolin Temple, Which is known as the center of Chinese Kung fu. E. Shanghai Located in the Yangtze River Delta, Shanghai sits on the south edge of the mouth of the Yangtze River. It can be very easily reached by air, land and sea. F. Harbin It is also called the Ice City as the winter here is dry and freezing cold. It often snows here and the city is famous for its beautiful ice sculpture (冰雕) festival in winter. G. Xi'an It is one of the oldest cities in China. Xi'an is the starting point of the Silk Road and famous for the Terracotta Warriors. |
【1】______
【2】______
【3】______
【4】______
【5】______
【题目】阅读短文,从下面每题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Would you like to take part in an educational program? Here is some information that can help you learn more.
Youth Exchange Program provides Chinese primary school students with a full-year study in America. As an exchange student, you can develop language skills while learning about school life and culture in America. Requirements Chinese citizens (公民). Between the ages of 8 and 12. Have some basic English background knowledge. Time to Apply October 1st—November 1st in 2018. For more information, please call 020-47628933. |
Post-Secondary Program is for students between the ages of 18 and 20, who wish to study for a term and take part in internship (实习) programs. Requirements Chinese citizens. Pass the TOEFL test with the score higher than 580. Be good at English and talking with people. Time to Apply November 15th-December 15th in 2018. For more information, visit our local office. |
【1】How can students get more information about the Youth Exchange Program?
A.By surfing the website.B.By calling 020-47628933.
C.By visiting the local office.D.By sending e-mails.
【2】Which student can take part in the Post-Secondary Program?
A.A seventeen-year-old Chinese citizen who is poor at English.
B.An eighteen-year-old Chinese student who is good at English.
C.A nineteen-year-old Japanese student.
D.A twenty-year-old Chinese student with the score of 480 in TOEFL.
【3】When can you apply for the Post-Secondary Program in 2018?
A.On June 9th.B.On July 14th. C.On November 18th. D.On December 20th.
【4】Where can we possibly read this material?
A.In a travel guide.B.In a local newspaper.C.In a postcard.D.In a science magazine.
【5】Why did the writer write this material?
A.To introduce some educational programs.B.To find some experienced English teachers.
C.To show what life will be like in America.D.To give some information about Chinese culture.