题目内容
8.Billy Dengler,a 14-year-old boy,is in the eighth grade.A month after he was born,Billy's mother,Terri,noticed that his eyes weren't quite as big as a normal baby's.She took Billy to the hospital,
and the doctor said Billy would never be able to see.
Although Billy can't see,he has never let that hold him back or make him different.Billy
began teaching himself computer programming by using a screen reader when he was just
seven years old.He is a certified Google developer (谷歌认证开发者) now.
Google even tried to offer him a job last year when he discovered a problem in one of its
systems,but Billy wasn't old enough.
Billy's dream school would be Stanford University or MIT,where he could get a very good
education in computer science.After he leaves school,whether he will go to work at a
company like Google or design a software company of his own is still to be decided.However,
he says he will definitely (绝对地) do something great.
"It's a sighted world,"Billy said."You can't let anything get in the way of your dreams,and
if you do that,you can't move forward and make your dreams come true."
31.Billy's mother found there was something wrong with Billy's eyes whenD.
A.he was 14 years old
B.he left school
C.he was in the eighth grade
D.he was a month old
32.Billy started to learn computer programming by himself with the help ofA.
A.a screen reader
B.his mother
C.a computer
D.his teacher
33.The underlined word"systems"means"B"in Chinese.
A.电脑
B.系统
C.机器
D.计划
34.What will Billy do after school?C
A.He will work for Google.
B.He will open a company.
C.He has not decided on that.
D.He will do nothing.
35.We can learn thatC from the passage.
A.blindness is not a big problem
B.it's easy to be a certified Google developer
C.nothing should get in the way of our dreams
D.Billy is a student of Stanford University.
分析 本文主要记述了比利是个眼睛有问题的孩子,但是他不放弃,通过自己的勤奋好学取得成功的故事.
解答 31.D细节理解题.根据A month after he was born,Billy's mother,Terri,noticed that his eyes weren't quite as big as a normal baby's.可知他出生一个月后,他妈妈发现他的眼睛与正常的婴儿不一样大.故选D.
32.A细节理解题.根据Billy began teaching himself computer programming by using a screen reader whenhe was just seven years old.可知当他七岁大时,开始利用屏幕阅读器自学计算机编程.故选A.
33.B推断猜测题.根据Google even tried to offer him a job last year when he discovered a problem inone of its systems,but Billy wasn't old enough.得可尽管他还不足够大,谷歌去年还是尽力给他提供一份工作,当他发现他的系统问题时.故选B.
34.C细节理解题.根据After he leaves school,whether he will go to work at a company like Google ordesign a software company of his own is still to be decided.可知他离开学校后,他是否会去像谷歌公司工作或设计自己的软件公司仍有待决定.故选C.
35.C理解推断题. 根据文章You can't let anything get in the way of your dreams,and if you do that,you can't move forward and make your dreams come true."可知你不能让任何事情阻挡你的梦想,如果你那样做,你就无法前进,无法实现你的梦想.即什么也挡不住我们的梦想.故选C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
| RE:Is Goodies good? 7:02PM 08/26 Does anyone know about Goodies next to the Mad-Eye Theater?I want to go there with friends this Saturday.Thanks! | Jane TW |
| RE:Is Goodies good? 7:30PM 08/26 My dad took me there yesterday.I don't know if it's expensive.He paid.The food was fine,not the best,though.But you must try its papaya ice cream.I just can't get enough of it!Dinner is$50cheaper if you eat there on your birthday. | Crazy-p |
| RE:Is Goodies good? 9:56PM 08/26 It's the best restaurant I've ever been to.It's a little expensive.But it costs 100for lunch.Crazy-p is right about the papaya ice cream.There's no other word for it. | Kenny |
| RE:Is Goodies good? 11:11PM 08/27 After you eat there,everything else on the earth tastes good!I don't want to go there again. | Teddy 0503 |
A.get a free meal
B.pay half the cost of your meal
C.pay 50less than usual
D.get a free papaya ice cream
77.According to the passage,Crazy-p advises Jane TW toA.
A.taste papaya ice cream
B.go to Awe's
C.have lunch in Goodies
D.go to a better restaurant
78.Who thinks Goodies has the worst food?D
A.Crazy-p
B.Jane TW
C.Kenny
D.Teddy 0503
79.What's Kenny'idea about Goodies?D
A.He thinks Goodies has the worst service.
B.He thinks Goodies is the cheapest restaurant.
C.He thinks Goodies has the friendliest waiters.
D.He thinks Goodies is the best restaurant he has ever been to.