题目内容

【题目】 Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):

Have a good eating habit

A car needs gas to run and your body needs food to work. Eating right food is very i1. It will help your body grow strong if you take care of what you eat.

There are usually four groups of food in our everyday life. The dairy group (乳制品) has food l2 milk and cheese. The other three groups are the meat and fish group, the fruit and vegetables group, and the bread and rice group. Each meal should have at least one kind of food from all four main groups. With all these food together, you will have e3 energy during the day.

It is easy to get into bad eating habits. You may eat your b4 in a hurry to get to chool on time. Or you may not have time for a good lunch. It may seem easy to have a supper of fish and chips all the time, b5 you will find yourself tired in the day and you may not be able to think quickly.

Having good eating habits will help you keep your body healthy and strong. It is a6 good to take some exercise. It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air.

【答案】

1important

2like

3enough

4breakfast

5but

6also

【解析】

文章大意:文章告诫我们应该养成良好的饮食习惯,介绍了生活中对我们身体健康有益的四类食物。还介绍了一些不良的饮食习惯。

1考查形容词。根据上文A car needs gas to run and your body needs food to work. 汽车需要汽油来运转,你的身体需要食物来工作。结合Eating right food is very i_1__.及首字母提示,可知句意为正确的饮食很重要important重要的,形容词,在句中用在系动词is后面作表语,故答案填important

2考查介词。根据下文The other three groups are the meat and fish group, the fruit and vegetables group, and the bread and rice group. 其他三组是肉和鱼组,水果和蔬菜组,面包和米饭组。结合The dairy group (乳制品) has food l_2__ milk and cheese. 及首字母提示,可知句意为这个奶制品组有牛奶和奶酪之类的食物。”like像,这里指像牛奶和奶酪一类的食物,故答案填like

3考查形容词。根据上文Each meal should have at least one kind of food from all four main groups. 每餐至少应该有四组主要食物中的一种,结合With all these food together, you will have e__3__ energy during the day. 及首字母提示,可知句意为有了这些食物,你白天就有足够的能量了。”enough足够的,形容词,修饰后面的名词energy,故答案填enough

4考查名词。根据后面的in a hurry to get to chool匆忙去上学,结合首字母提示,可知应是你可能匆匆忙忙地吃早饭,以便准时上学。breakfast早饭、早餐,故答案填breakfast

5考查连词。根据上文Or you may not have time for a good lunch. It may seem easy to have a supper of fish and chips all the time,或者你可能没有时间吃一顿丰盛的午餐。晚餐去吃鱼和薯条似乎是很容易的。以及下文you will find yourself tired in the day and you may not be able to think quickly.你会发现自己在一天中很累,你可能无法快速思考。可知前后句之间是转折关系,所以用连词but连接,故答案填but

6考查副词。根据下文It will help you eat more if you take a walk or play games in the open air. 如果你在户外散步或玩游戏,它会帮助你吃得更多。结合It is a__6__ good to take some exercise.及首字母提示,可知句意为做一些运动也很好。” also也,副词,故答案填also

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网