题目内容
This is Jim. He is thirteen. He is from the U.S.A. He is a student. He has a good friend. His name is Jack. Jack is fifteen. He is from Canada. Jack is tall, but Jim is short. They are in the same school, but they are in different grades. Jim is in Class Two. Jack is in Class Two, too. They go to school(上学)at seven in the morning and go home(回家)at six in the afternoon.
根据短文内容,选择正确答案。
- 1.
Jim and Jack are ______
- A.brothers
- B.friends
- C.teacher and student
- D.from the U.S. A
- A.
- 2.
Jim and Jack are in _____
- A.the same grade
- B.different grades
- C.the same color
- D.the same class
- A.
- 3.
Jack is in _____
- A.Class 4
- B.Class 3
- C.Class 2
- D.Class 1
- A.
- 4.
They go to school at ______ in the morning
- A.6:00
- B.7:00
- C.7:30
- D.8:00
- A.
- 5.
Jim is ______
- A.short
- B.tall
- C.strong
- D.Big
- A.
试题分析:本文主要讲了杰克和吉姆是好朋友,他们同一个学校但是年级不同。但他们关系很好,一起上学,一起放学回家。
1.细节理解题。句意:吉姆和杰克是什么关系。A兄弟B朋友C师生D来自美国。根据文章He is from Canada.可之杰克来自加拿大。而文中He has a good friend. His name is Jack吉姆有个朋友他的名字叫杰克。所以他们俩是朋友关系。故选B。
2.细节理解题。A同一个年级B不同的年级C同样的颜色D不同的班。由文中but they are in different grades.可知他俩在不同的年级,故选B。
3.细节理解题。句意:杰克在哪班?A4班B3班C2班D1班。由上文中提到Jack is in Class Two, too. 杰克也在二班,可知应选C。
4.细节理解题。句意:他们早上几点去学校?由文中句子They go to school(上学)at seven in the morning 可知他们七点去学校。故选B。
5.细节理解题。文章中对吉姆的身高做了描述:Jack is tall, but Jim is short.杰克高而吉姆矮。故选A。
考点:日常生活类短文阅读。
(1) The looks are for Tom’s family.
|
Family member |
His /her looks |
|
father |
tall, curly hair |
|
mother |
short, black hair, heavy |
|
sister |
long curly hair, medium build |
|
brother |
looks like my mother, short, heavy |
(2) Here is the weather report in some cities in China.
|
WEATHER REPORT |
|||
|
City |
Max(最高温度) |
Min(最低温度) |
Weather |
|
Beijing Dalian Harbin Shenzhen Ji’nan Xiamen Chongqing |
50C 10C -160C 240C 60C 190C 200C |
-70C -110C -250C 130C -20C 130C 120C |
sunny cloudy to sunny light snow sunny to cloudy cloudy windy rainy |
(3) This is TV show in Chongqing Station.
|
1. Tom’s mother is ______ and heavy with ______ hair.
A. tall, curly B. short, black C. medium, long D. short, long
2. Beijing is ______ while Chongqing is raining.
A. sunny to cloudy B. cloudy to sunny C. sunny D. cloudy
3. Which is the following sentence right?
A. Tom’s father is a cook. He learns Chinese cooking on TV at 15:30.
B. Tom’s sister looks like my mother and she likes watching soap operas.
C. A reporter asks me about what I did on weekends on TV at 16:50.
D. Tom’s mother went to Harbin, she has to wear very warm clothes.
| 阅读理解 | ||||||||||||||||||||
(1) The looks are for Tom’s family.
(2) Here is the weather report in some cities in China.
(3) This is TV show in Chongqing Station.
| ||||||||||||||||||||
| 1. How many people are there in Tom’s fam | ||||||||||||||||||||
| A. 2 B. 3 C. 4 D. 5 | ||||||||||||||||||||
| 2. Tom’s mother is ______ and heavy with ______ hair. | ||||||||||||||||||||
| A. tall, curly B. short, black C. medium, long D. short, long | ||||||||||||||||||||
| 3. Beijing is ______ while Chongqing is raining. | ||||||||||||||||||||
| A. sunny to cloudy B. cloudy to sunny C. sunny D. cloudy | ||||||||||||||||||||
| 4. Tom’s brother wants to know some new information in Chongqing today. Maybe he can watch the TV show at _____. | ||||||||||||||||||||
| A. 7:30am B. 2:30am C. 7:30pm D. 2:30pm | ||||||||||||||||||||
| 5. Which is the following sentence right? | ||||||||||||||||||||
| A. Tom’s father is a cook. H B. Tom’s sister looks like my mother and she likes watching soap operas. C. A reporter asks me about what I do on weekends on TV at 16:50. D. Tom’s mother want to go to Harbin, she has to wear very warm clothes. |