题目内容
【题目】完型填空
先通读下面短文,掌握大意,然后在所给的四个选项中选出一个最佳答案。
About 70,000,000 Americans are trying to lose weight(减肥). That is almost 1 out of every 3 people in the United States. Some people eat 1 food and they hardly have any fats or sweets. Others do running, exercise with machines (机器), take medicines, or even have operations (手术).2 you can see losing weight is 3 work, and it will also cost a lot of money. But 4 do so many people in the United States want to lose weight?
Many people in the United States worry about their look of the body. For many people, looking nice also means to be 5. Other people worry about their health as many doctors 6 overweight is not good.
Most people want to find an 7 way to take off fat, and books of this kind are very popular. These books tell people how to lose weight. Each year a lot of new books like these are 8. Each one says it can easily help people take fat away.
Losing weight can be 9. Some overweight people go to health centres, like La Costa in California. Men and women 10 some hundred dollars a day at these health centres. People live there for one week or two,11 exercise, eating different foods. Meals there may be just a little. All these work for losing weight.12 4 days on it, one woman , Mrs. Warren lost 5 pounds (2.27kg). At $ 400 a day, she spent $ 320 to lose each pound. But she said she was still 13 to do so.
Health centres, books, medicines, operations, running and exercise machines all 14 a lot of money. So in the United States, losing weight may mean losing15 too.
(1)A.less B.more C.nice D.fast
(2)A.For B.So C.Or D.And
(3)A.good B.useful C.hard D.easy
(4)A.why B.what C.how D.when
(5)A.high B.short C.thin D.fat
(6)A.talk B.say C.speak D.tell
(7)A.dear B.hard C.short D.easy
(8)A.taken B.given C.written D.copied
(9)A.cheap B.expensive C.easy D.safe
(10)A.pay B.cost C.take D.have
(11)A.making B.taking C.playing D.using
(12)A.Before B.In C.After D.At
(13)A.sorry B.angry C.sad D.glad
(14)A.need B.have C.use D.get
(15)A.health B.time C.food D.money
【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、C
(4)、A
(5)、C
(6)、B
(7)、D
(8)、C
(9)、B
(10)、A
(11)、B
(12)、C
(13)、D
(14)、A
(15)、D
【解析】现在很多美国人都想要减肥,因为他们想要看起来更漂亮,能更健康。减肥的方法也有很多,例如吃减肥药、去减肥中心等。但是不管什么减肥方法,都需要花费很多的钱。因此在美国减肥也就意味着花钱。
(1)考查形容词及语境的理解。句意:一些人少吃食物,他们几乎不吃任何脂肪或糖。less 更少的;more 更多的;nice 好看的;fast快的。根据短文的开头About 70,000,000 Americans are trying to lose weight可知,这篇短文说的是很多美国人都在减肥,因此他们吃的东西很少,所以答案是A。
(2)考查介词及语境的理解。句意:因此你可以看到减肥是一件很辛苦的工作,它也会花费很多钱。For因为,为了; So 因此;Or 或者;And 和,而且。根据句意可知,这里表示的是因果关系,所以答案是B。
(3)考查形容词及语境的理解。句意:因此你可以看到减肥是一件很辛苦的工作,它也会花费很多钱。good 好的;useful 有用的;hard 难的;easy容易的。根据短文的介绍可知,人们为了减肥,付出了很多努力,因此这是一个很难的事情。所以答案是C。
(4)考查连词及语境的理解。句意:但是为什么这么多美国人想要减肥呢?why 为什么;what 什么;how 怎样;when当……时候。根据下文的文意可知,这篇短文作者分析了人们想要减肥的原因,所以答案是A。
(5)考查形容词及语境的理解。句意:对于很多人来说,好看就意味着要瘦。high 高的;short 矮的;thin 瘦的;fat胖的。根据文意可知,这篇短文介绍的是很多美国人都想减肥,所以瘦了才看起来好看。所以答案是C。
(6)考查动词及语境的理解。句意:其他人担心他们的健康因为很多医生说超重是不好的。talk 谈话;say 说,指说的内容;speak 说,语言;tell告诉。根据句意可知,这里说的是医生说话的内容,所以答案是B。
(7)考查形容词及语境的理解。句意:很多人都想找一个减肥的简单的方法,这样的书非常受欢迎。dear亲爱的; hard 难的;short 短的;easy容易的。根据第一段可知,减肥是很困难的,因此人们都想找一个简单的方法去减肥。所以答案是D。
(8)考查动词及语境的理解。句意:每一年很多这样的新书被写出来。taken 带走;given 给;written 写;copied复制,抄写。根据句意,所以答案是C。
(9)考查形容词及语境的理解。句意:减肥可能是非常昂贵的。cheap 便宜的;expensive 昂贵的;easy 容易的;safe安全的。根据这一段举的例子At $ 400 a day, she spent $ 320 to lose each pound.可知,有的人花费很多钱去减肥,因此减肥也是非常贵的。所以答案是B。
(10)考查动词及语境的理解。句意:不管男的女的每天都花费几百美元在健康中心里。pay 付钱;cost 花费,主语为物;take 花费,常用于句型It takes sb sometime to do sth.中;have有。根据句意可知,人们在健身中心花费很多钱,主语是人,所以答案是A。
(11)考查动词及语境的理解。句意:人们在那里住一到两周,锻炼、吃不同的食物。making 制作;taking 带走;playing 玩;using使用。这里take exercises是固定短语,进行锻炼,所以答案是B。
(12)考查介词及语境的理解。句意:四天之后,Warren女士减了5磅。Before 在……之前;In 在早上、下午或晚上;After 在……之后;At在具体时刻。根据文意可知,在健身中心锻炼了四天之后,减掉了5磅。所以答案是C。
(13)考查形容词及语境的理解。句意:但是她说她仍然很高兴能减肥。sorry 对不起;angry 生气的;sad 伤心的;glad高兴的。根据上句话At $ 400 a day, she spent $ 320 to lose each pound可知,Warren女士为了减肥花了很多钱,再根据这句话中的But可知,她仍然很高兴能减肥。所以答案是D。
(14)考查动词及语境的理解。句意:健身中心、书、减肥药、手术、跑步和健身的机器都需要很多的钱。need 需要;have 有;use 使用;get得到。根据句意可知,这些减肥的方式都需要花钱。所以答案是A。
(15)考查名词及语境的理解。句意:因此在美国减肥也就意味着失去钱。health 健康;time 时间;food 食物;money钱。根据上句话的意思...a lot of money可知,不管什么减肥的方式,都是需要花钱的,因此减肥也就意味着要花钱。所以答案是D。
【题目】书面表达
假如你是Tom,认识了位新朋友Alan。这是Alan的个人资料,请根据下面的资料写一封电子邮件,把他介绍给你的朋友Peter。
要求:1. 必须包含表格内所有信息。2. 词数:不少于60字。
Name | Alan Brown |
Age | 14 |
Birthday | August 15th |
QQ number | 118574263 |
Family members | Father ,mother, a sister |
Favorite(最爱) | Food: fish sport: basketball |
School activities | 1.A book sale (Oct,8th) |
2.A school trip (Dec. 14th) |
Dear Peter,
I have a new friend.
I hope you like him, too.
Tom
【题目】阅读理解
Tom is a student in a middle school. He is busy studying. But in his free time, he often does some activities. Here is his timetable:
Week | Time | Activities | Place |
Monday | 2:30pm-3:30pm | play tennis | sports hall |
Tuesday | 3:40pm-4:40pm | play basketball | school playground |
Wednesday | 3:40pm-4:40pm | reading | school library |
Thursday | 4:30pm-5:30pm | go skateboarding | sports hall |
Friday | 3:40pm-4:40pm | play basketball | school playground |
Saturday | 9:00am-11:00am | surf the net and play some e-games | net bar(网吧) |
Sunday | 9:30am-10:30am | watch TV or DVDs | at home |
(1)At 3:00pm on Monday you can find Tom_____.
A.at home
B.on the school playground
C.at sports hall
D.at the school library
(2)Tom plays basketball _______a week.
A.once
B.twice
C.three times
D.four times
(3)Every week Tom plays in the net bar for_______.
A.an hour
B.two hours
C.three hours
D.four hours
(4)On Sunday Tom________.
A.goes skateboarding
B.watches TV or DVDs
C.reads books
D.plays tennis
(5)Which of the following is WRONG?
A.Maybe Tom likes sports very much.
B.Tom goes to school library once a week
C.Tom spends most of his free time on computer.
D.Tom watches TV once a week
【题目】请阅读上栏有关人员的信息,然后从下栏中找出与之相匹配的选项。
Mrs. Smith doesn't like to exercise outside, but she likes playing sports indoors.(在室内)
Paul likes doing sports. He usually plays soccer in the park with his friends. His favorite sport is soccer.
Zhao Xiaolin wants to buy a camera. Then she can take photos and show them to her classmates.
Jim is very interested in pandas but he knows little about them. He wants to borrow some books on pandas.
Sally, an 18-year-old girl, wants to be thin. She likes to exercise outside.
A.City Soccer Match |