题目内容

阅读理解(2015 •内蒙古呼和浩特) 

   Close your eyes for a minute and imagine what life would be like if you couldn’t see. Imagine having to read this page,not with your eyes but with your fingers. How do you feel,then?

   With medical knowledge and skills today,two-thirds of the worlds 42 million blind people should not have to suffer. Unluckily,rich countries have this knowledge,but developing countries do not.

   ORBIS is an international charitable (慈善的) organization. Its goal is to help fight blindness all over the world. Inside a DC-8 airplane,there is a teaching hospital with a television room and classroom. Doctors are taught the latest technology of helping the blind get sight again here. ORBIS is always trying to keep a closer relation among countries.

   ORBIS helps those developing countries by providing sight-saving training. It has taught over 35 ,000 doctors and nurses. They continue to treat thousands of blind people every year. They have traveled around the earth 3 times,visited 76 countries and treated over 20 ,000 blind people. They need your help to continue their work and free people from blindness.

   For just $ 38,you can help one person see;for $ 380,10 people can see; $ 1,300 helps train a doctor new skills;and for $ 13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again. Your love can help them open their eyes to the world.

1. How many blind people should not have to suffer with medical knowledge and skills today?

   A. 14 million. B. 42 million.

   C. 28 million. D. 200 million.

2. A lot of blind people in the world have to suffer because .

   A. ORBIS didn't do its best to offer help

   B. there is no good medical knowledge and skills

   C. some countries can't afford medical knowledge and skills

   D. developing countries don't pay much attention to the blind

3. According to this passage,ORBIS helps fight blindness by doing the following EXCEPT .

   A. writing this kind of articles to ask for help

   B. providing sight-saving training

   C. treating thousands of blind people every year

   D. trying to keep a close relation among countries

4. The last paragraph is mainly about .

   A. how much a training program for a group of doctors costs

   B. why ORBIS needs your help to continue their work

   C. who can make thousands of blind people see again

   D. what you can do to help blind people open their eyes

5. The writer writes this passage in order to .

   A. introduce an international charitable organization

   B. ask people to give the blind a hand

   C. tell how you feel if you lose your eyes for a minute

   D. explain why ORBIS helps fight blindness

1. C 2. C 3. A 4. D 5. B

1. C解析:推理判断题。根据第二段的第一 句 “ With medical knowledge and skills today,two-thirds of the world's 42 million blind people should not have to suffer. ”可 知,运用今天的医学知识和技术,世界上 4 200万的盲人中有2/3应该不必受苦。 4 200万的盲人中的2/3就是42 000 000X 2/3=28 000 000.故选C.

2. C解析:推理判断题。根据第四段的第一 句 “ORBIS helps those developing countries by providing sight-saving training."可知, ORBIS这个慈善组织通过提供挽救视力的 培训来帮助发展中国家,故可推断发展中 国家没有钱培训医生来救治盲人。故选C.

3. A解析:细节理解题。根据第三段的最后 —句 “ ORBIS is always trying to keep a closer relation among countries. ”和第四段 的前三句“ORBIS helps those developing countries by providing sight-saving training. It has taught over   35. 000 doctors and nurses. They continue to treat thousands of blind people every year."可知,ORBIS 通过以下 几方面帮助发展中国家:努力和这些发展 中国家保持紧密的联系;提供挽救视力培 训;每年治疗成千上万名盲人。文中没有 提到写寻求帮助的文章。故选A.

4. D解析:推理判断题。根据文中最后一句 “Your love can help them open their eyes to the world.(你的爱可以帮助他们睁开眼 睛看世界。) ”可推断出,为了能帮助盲人恢 复视力,你可以做些力所能及的事。故 选 D.

5. B解析:推理判断题。根据文中最后一句 uYour love can help them open their eyes to the world. ”可知,本文作者的目的是希望“我们”帮助盲人。故选B.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网