题目内容

【题目】 Daddy wanted a boy. He was so disappointed when I was born. He never tried to hide his feelings from me. He had hoped a boy would help him with the farm and eventually(最终)step into his shoes, But a girl......

I tried to do everything just to please Daddy. I got up early to help with the housework. I went home straight as from school. But he didn't seem to be moved by that at all.

The year I turned thirteen was the 100th birthday of our town. The town council decided to hold a parade(游行), and they wanted a young lady to lead the parade. The families in the area were asked to send pictures of their children. Every parent in the area hoped that their daughter would be chosen, every parent except Daddy.

Mommy sent in a picture of me without telling me. i was always so busy being the boy Daddy wanted, and I never considered having the chance to lead the parade So it was quite a surprise when the town council stopped by one evening to tell us I'd been chosen. Mommy was thrilled. As I expected, Daddy showed no interest in the matter.

The day of the big parade finally arrived. I was dressed in a beautiful white dress. At first I felt shy— I'd hardly ever worn dresses. But Soon I felt like a princess(公主)in a fairy tale.

As the parade passed down the main street of our town, I saw Mommy and Daddy standing on the side. Mommy was waving an American flag. But Daddy...... well, he was just smiling! As I passed him. I thought I saw tears in his eyes. At that moment, I knew I had finally gained his admiration(赞赏)—not as a replacement, but as the young lady I really was.

1Why didn't the father like his daughter when she was born?

A.Because the father already had several daughters.

B.Because girls couldn't do well in school.

C.Because the father thought a boy could be more helpful.

D.Because daughters couldn't be helpful at all.

2Why did the daughter do all these things in the second paragraph?

A.Because she wanted her father had time to relax and play with her.

B.Because she wanted to make her father happy and accept her.

C.Because she wanted her father to let her join the parade.

D.Because her parents were so busy and needed her help.

3What did the father do when the town was to hold a parade?

A.He asked his wife to send in a picture of their daughter.

B.He was busy preparing his daughter's thirteenth birthday.

C.He was not interested in it and paid no attention to it.

D.He asked his daughter to have a try.

4Which of the following has the similar meaning to the word“thrilled”?

A.Surprised.B.Excited.C.Bored.D.Doubtful.

5Which is the best title of this passage?

A.You Are Always the BestB.Every Girl Can Be a Princess

C.An Important Parade in Our TownD.Gain My Father's Love

【答案】

1C

2B

3C

4B

5D

【解析】

本文讲述了作者的爸爸想要一个男孩,因此对作者这个女孩不喜欢。她为了让爸爸满意而做一切事,但是他并不感动。当她被市议会选为游行的领头人,进行游行时,赢得了他的赞赏。不是因为她是爸爸的替代者,而是因为她是一位真正的年轻女士。

1细节理解题。根据第一段中Daddy wanted a boy. He had hoped a boy would help him with the farm and eventually(最终)step into his shoes,可以知道父亲想要个男孩,男孩可以帮助他打理农场。C项表达符合此意。故选C

2细节理解题。根据文中I tried to do everything just to please Daddy. 可知道作者试着做一切只是为了取悦爸爸。故选B

3细节理解题。根据文中Every parent in the area hoped that their daughter would be chosen, every parent except Daddy.As I expected, Daddy showed no interest in the matter.可知他对它不感兴趣,也不注意它。故选C

4词义猜测题。Surprised惊奇的;Excited兴奋的,激动的;Bored无聊的;Doubtful难以预测的。根据文中So it was quite a surprise when the town council stopped by one evening to tell us I'd been chosen. 可知我被选中时,这是一个相当令人惊讶的事情。妈妈应该是非常兴奋的。故选B

5最佳标题题。You Are Always the Best你总是最好的;Every Girl Can Be a Princess每个女孩都可以成为公主;An Important Parade in Our Town我们镇上的一次重要游行;Gain My Father's Love获得我父亲的爱。通读全文,可知作者的父亲期初由于想要个男孩,所以忽视了对她的爱,她做了很多努力都想让父亲认可自己,经过游行的事情后,父亲认可了女儿。D项符合主旨。故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网