题目内容

【题目】Justin Bieber was nominated for the Best New Artist Grammy 2011. Both he and his fans were excited to hear the great news!

Born on March 1, 1994, in Canada, Justin entered a singing contest when he was 12 and won the second place. He taught himself to play the piano, drums and guitar. In 2007 Justin posted videos of his singing on the Internet and became famous. In 2008, he became a singer with a record company. Since then, he has become a big name. Justin is so popular that screaming fans show up everywhere for his appearance. Several of his performances had to be cancelled because there were too many fans!

In February, 2011, Justin’s biopic Never Say Never came out. Justin came from a poor family. But he said in his book that not having as many things as his friends made him stronger and built his character. He wants to tell people that you can do anything if you just put your mind to it.

1When did Justin become a singer with a record company?

A. In 1994. B. In 2007. C. In 2008. D. In 2011.

2Why did Justin have to cancel some of his performances?

A. Because he was badly ill.

B. Because he thought his performances weren’t good enough.

C. Because he didn’t want to have any performances.

D. Because there were lots of fans.

3Which of the following is True according to the passage?

A. Justin was born in a rich family on March 1, 1994, in Canada.

B. Justin entered a singing contest when he was 12 and won the first place.

C. Justin is so terrible that he has few fans.

D. Justin said that poor environment made him stronger and built his character.

4What’s the meaning of the word “biopic” in the last paragraph?

A. 自传 B. 声明 C. 论文 D. 小说

【答案】

【1】C

【2】D

【3】D

【4】A

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了在2011Justin Bieber被提名为最佳新人奖,他和他的粉丝都非常的高兴,文中介绍了他的成名之路。

【1】C细节理解从第二段的句子:In 2008, he became a singer with a record company. 可知答案选C

【2】D细节理解从第三段的句子:Several of his performances had to be cancelled because there were too many fans!可知是因为粉丝太多而取消了演出。故选 D

【3】D推理判断解。从第三段的句子:But he said in his book that not having as many things as his friends made him stronger and built his character.可知贫穷的环境使他更加坚强,塑造了他的性格。选D

【4】A词义猜测题:从后面的句子:But he said in his book 可知是自传的意思。选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】(共5小题,每小题2分,满分10分)

阅读下面各题,上栏是学生们的五种不妥行为或危险的情形,下栏是老师所给出的六条建议。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合1-5题的选项,其中有一项是多余选项。

【1】Yesterday Li Hong found a stranger following her all the way. She ran home as quickly as possible.

2Tom likes music very much, and he often uses earphones when walking outside.

3It’s a long way from Wang Jun’s home to school, so he often sleeps all the way on the bus.

4There are too many passengers on the bus today, and Li Feng puts his bag out of his reach.

5The house is on fire and it is full of smoke in the house, and you are in it.

A. You should press the cut with a piece of cloth to stop the blood, and then go to hospital as quickly as possible.

B. If you are followed by a stranger, cross the street and go in the other direction. Next, go and get help from others if it is necessary. Don’t go home directly. You are safer on the street than you are at home alone.

C. Your bag should be put within your reach, or it is easy enough for the thieves to steal the things in your bag. Learn to take good care of your things.

D. Don’t use earphones when walking outside. It’s dangerous to do so because you can’t notice those cars, buses or trucks back and forth.

E. Don’t sleep on buses, or you may miss the right stop. Why don’t you read a good book or talk with your partners on the boring way?

F. If your house catches fire and you have to escape through smoke, move on your hands and knees with your head 30 to 60 centimeters above the floor. Please remember there is cleaner and cooler air near the floor during the fire.

【题目】缺词填空 请根据短文内容,填写所缺单词,每空一词

Parents often believe that they have a good r 【1】 with their teenagers. But last summer, Joanna and Henry noticed a change in their older son: suddenly he seemed to be talking far more to his friends than to his parents. “The door to his room is always c 2 ,” Joanna noted.

Tina and Mark noticed similar changes in their 14-year-old daughter. “She u 3 to cuddle up(蜷伏) on the sofa and talk,” said Mark. “Now we joke that she does this only when she wants something. Sometimes she wants to be treated(看待) like a little girl and sometimes like a young l 4 . The problem is figuring out(弄清楚) which time is which.”

Before age 11, children like to tell their parents what’s on their m 5 . “In fact, parents are first on the l 6 ,” said Michael Riera, author(作者) of Uncommon Sense for Parents with Teenagers. “This completely changes during the ten years,” Riera e 7 . “They talk to their friends first, then maybe the teachers, and their parents l 8 .”

Parents who know what’s going in their teenagers’ lives are in the best position to help them. To break down the wall of silence, parents should create c 9 to understand what their children want to say, and try to find ways to talk and write to them. And they must give their children a mental break, for children also need freedom(自由), though young. A 【10 thing parents should/span> remember is that to be a friend, not a manager, with their children is a better way to know them.

【题目】A kind of little cars may take the place of today’s big ones many years later. If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded.

The little cars of the future will cost less. Driving will be safer, too, since these little cars can go only 65 kilometers an hour. The cars of the future will be fine for going around a city, but they will not be useful for a long way. Little cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline (汽油). If big cars are still used with the small ones, two kinds of roads will be needed in the future. Some roads will be needed for the big, faster cars and other roads will be needed for the small, slower ones.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】There is much pollution in the air today because _____.

A.people drive big cars

B.people drive little cars

C.small cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline

D.the usual size of cars today is too small

【2】The usual size of cars today is _____.

A.much smaller than the future one

B.as big as the future ones

C.as small as the future ones

D.bigger than the future ones

【3】Which of the following statements (陈述) is NOT true?

A.Big cars cost more.

B.Big cars are not useful for a long way.

C.The cars of the future will be smaller than today’s cars.

D.Small cars are slower than big ones.

【4】The streets will be less crowded because _____.

A.there will be fewer cars in the future

B.there will be fewer people in the streets

C.three kinds of roads will be built

D.future cars will be smaller

【5】Two kinds of roads will be needed in the future because _____.

A.there will be too many cars in the future

B.more and more people will go to cities

C.big cars run faster and little cars run slower

D.it looks more beautiful to have two kinds of roads

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网