题目内容
【题目】
![]()
One day a little boy dialed a telephone number and started to speak and he put part of his hand over the phone at the same time. He wanted to change the tone (音色,语调) of his voice. While all this was happening, a man who was working nearby, watched carefully and listened with great interest to the conversation that followed:
“Lady, can you give me the job of cutting your lawn (草坪)?”
“I already have someone to cut my lawn,” answered the woman at the other end of the phone.
“Lady, I will cut your lawn for half the price of the person who cuts your lawn now.” “I’m very satisfied with the person who is cutting my lawn.”
The boy said, “Lady, I’ll even sweep the floor and the stairs of your house for free,”
“No, thank you.”
With a smile on his face, the young boy thanked the lady and hung up the phone. The man then walked over to the boy and said: “Son, I like your attitude(态度). I’d like to offer you a job.”
“No, thanks,” said the boy.
“But you’re looking for a job, aren’t you?”
“No, sir,” answered the boy. “I was just checking on my performance at the job I already have. I am the one who cuts that lady’s lawn!”
【1】The boy made a phone call and spoke in a strange way because___________.
A. he didn’t want the lady to hear his real voice
B. he didn’t like his voice
C. he wanted to get a new job
D. he played a joke with the lady
【2】What does the underlined word “performance” mean in Chinese?
A. 表演 B. 认真 C表现 D.努力
【3】After the boy hung up the phone, he smiled because_____________.
A. he could find another job
B. he didn’t mind the lady’s attitude
C. the man wanted to give him a new job
D. he got the answer he wanted
【4】The man would like to offer the boy a job, because_____________.
A. he needed a person to cut his lawn.
B. he thought the boy was very poor.
C. the boy was refused but he still looked happy.
D. he was a boss.
【5】What can we learn from the story?
A. The boy really needed a new job.
B. The lady didn’t like the person who is cutting her lawn.
C. The boy accepted the new job which the man offered.
D. The boy found the truth in a clever way.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】文章大意:短文讲述了一个小男孩去电话亭拿起电话打给他所工作的那家主人,一个在附近工作的人听到了整个对话,通过一系列对话这个人了解到男孩是一个有着积极精神和执着态度的好孩子,便想要为他提供工作,但这个男孩拒绝了,因为他打这个电话只是为了自我测评。
【1】理解推测题。根据第一段第一句One day a little boy dialed a telephone number and started to speak and he put part of his hand over the phone at the same time.和文章的最后一句“I was just checking on my performance at the job I already have. I am the one who cuts that lady’s lawn!”可知,小男孩是想通过这个办法来检测自己的工作表现,所以推测他不想让主人知道他是谁,所以才用一个奇怪的声音打电话,故答案选A。
【2】理解推测题。根据下文I am the one who cuts that lady’s lawn!我就是给那位女士剪草坪的人,可知这个小男孩是通过这种方法在检测自己的工作表现,故答案选C。
【3】细节理解题。根据“I already have someone to cut my lawn,” answered the woman at the other end of the phone. 以及下文“I’m very satisfied with the person who is cutting my lawn.”可知,女士对修剪草坪的人非常满意,而小男孩打电话的目的也就是想检测主人是否对自己的工作满意,所以他得到了他想知道的,所以他放下电话后笑了,故答案选D。
【4】细节理解题。根据文中的句子With a smile on his face, the young boy thanked the lady and hung up the phone. The man then walked over to the boy and said: “Son, I like your attitude. I’d like to offer you a job.”可知,这个男人想给这个男孩一份工作,是因为他喜欢这个男孩的态度,而这个男孩的态度就是即使被拒绝也面带微笑,看上去仍然很快乐,故答案选C。
【5】理解归纳题。根据第一段第一句One day a little boy dialed a telephone number and started to speak and he put part of his hand over the phone at the same time.和文章的最后一句“I was just checking on my performance at the job I already have. I am the one who cuts that lady’s lawn!”可知,小男孩是通过这个办法检测自己的工作表现,所以说他是一个聪明的孩子,故答案选D。