题目内容
【题目】阅读表达 阅读下面的短文,根据短文内容回答问题(10分)
Raising chickens seems a difficult task for teenagers. Gracie Goodpasture, from Virginia, US, not only raises them, but also tries to breed (喂养) the “perfect chicken”. And she even won an award for her love of science.
Gracie started breeding chickens in her third grade at Steward School. At first, she worked on some farms for her school project. But later, the 14-year-old started to have some ideas of her own.
“Some have thicker eggshells (蛋壳), and they’re hearty (健壮的) throughout the winter,” said Grade.
Since then, the young science lover started to try to find the healthiest free-range (散养) chickens. And she ended up breeding a type that now bears her name.
The National Science Teachers Association (NSTA) gave the 2015 Angela Award to Gracie Goodpasture. Her interests don’t end with chickens and eggs. She is also into building robots and testing preservatives (防腐剂) in fast foods. In her words, she wants to go to Virginia Tech for poultry (家禽) sciences in the future.
![]()
回答下面5个问题,每题答案不超过4个词。
【1】Where is Gracie from?
____________________________________________________________________
【2】In which grade did Gracie start breeding chickens?
____________________________________________________________________
【3】What did Gracie find about some chickens’ eggshells?
____________________________________________________________________
【4】When did NSTA give the Angela Award to Gracie?
____________________________________________________________________
【5】Why does Gracie want to go to Virginia Tech in the future?
____________________________________________________________________
【答案】
【1】(She’s from) Virginia, US.
【2】Third. /In her third grade.
【3】 Some had thicker eggshells. / They were thicker.
【4】In 2015.
【5】For poultry sciences.
【解析】
试题分析:本文是一篇报道。讲述了来自美国弗吉尼亚州的青少年Gracie Goodpasture养鸡, 还试图喂养“完美鸡”,甚至赢得了爱科学奖的故事。
【1】细节理解题。根据原文“Gracie Goodpasture, from Virginia, US”Gracie Goodpasture来自美国弗吉尼亚州。故答案是(She’s from) Virginia, US.
【2】细节理解题。根据原文“Gracie started breeding chickens in her third grade at Steward School.”在Steward学校,格雷西三年级开始饲养鸡。故答案是Third. /In her third grade.
【3】 细节理解题。根据原文“Some have thicker eggshells (蛋壳)”一些鸡有更厚些的蛋壳。故答案是Some had thicker eggshells. / They were thicker.
【4】推理判断题。根据原文“The National Science Teachers Association (NSTA) gave the 2015 Angela Award to Gracie Goodpasture.”美国国家科学教师协会(NSTA) 给Angela Award 2015安吉拉奖。故答案是In 2015.
【5】细节理解题。根据原文“she wants to go to Virginia Tech for poultry (家禽) sciences in the future”将来她希望去弗吉尼亚理工大学学习家禽学。故答案是For poultry sciences.
【题目】A:Excuse me ! Can you tell me how to get to the restaurant ?
B:It’s near here. Walk along the street. Go past the museum and the hospital. The hospital is between
the park and the museum. When you see the park, turn left. Go past the shop on your right. It is
opposite the cinema. Go straight and cross the bridge, then turn left. Pass the supermarket, you
can see the restaurant on your right ,it’s next to the supermarket.
A:Thank you very much.
B:You’re welcome.
A.The restaurant B. The shop C.The hospital D.The museum E.The supermarket
55 | 54 | |||
| ||||
River | River | |||
Cinema | 53 | ||||||
| |||||||
51 | 52 | Park | |||||
【1】_______
【2】________
【3】________
【4】_________
【5】________