题目内容

【题目】 My little sister is spoilt(宠坏的). She has Dad wrapped around her finger. If I had done or said some of the things that she does when I was her age, I would have been in big trouble. Not her- she's Daddy’s girl. She’s three.

An example: Dad asked her to get his glasses from the kitchen. My sister said, “You’ve got legs. You get them..” When he asked again, she said, "Benny’s got legs. He can get them. "Mum and Dad thought she was funny. I just thought she was rude.

One night she woke Dad and said she dreamed that "Benny was fighting a witch (巫婆)."Mum and Dad let her sleep in their bed the rest of the night. I never slept in their bed- not that I would have wanted to. She is so spoilt.

One time at the beach after she'd been playing in the surf with Mum, my sister shouted that an "octopus’s tentacles" had bitten () her. Dad laughed his head off. It wasn't that funny. She was certainly imagining. I knew that's what she thought as I'd done a project on animals for school.

She likes to do homework when I do mine. She sits next to me and pretends to write pages of homework. It's just letters such as the letters in her name that she repeats for row after row. Mum says she s just trying to be like me but it drives me crazy when I'm trying to fix my attention on my work.

She took her favorite book, Animalia, to Kindy(幼儿园) this morning. When dad and I collected her from Kindy this afternoon, a boy had taken her book out of her locker and was being really careless with the pages. I could tell she didn’t like him having her book. I took the book off the boy and told him to treat books nicely. My sister looked very happy.

Later my Dad told me that my sister admires me. I guess that’s pretty cool.

1Which of the following shows the structure(结构)of the whole passage?

2What does the underlined sentence in Paragraph show?

A. The sister is worried about Benny’s legs

B. The sister doesn’t want to help her Dad

C. The sister is just playing a joke on Benny.

D. The sister thinks she can’t get the glasses at all.

3How does the sister feel about her brother?

A. She likes him very much.

B. She is jealous(嫉妒) of him

C. She is afraid of him

D. She wants his attention all the time

4According to the passage, the writer is ____________.

A. proud and lucky B. annoyed but thankful

C. angry and hurt D. jealous but protective

【答案】

1B

2B

3A

4D

【解析】本文主要讲述了作者对妹妹的情感。

1本题考查文章的整体结构。第一段说明妹妹是被宠坏的。二,三,四,五段是举例说明第一段说的观点;第六段是说作者保护妹妹;第七段总结全文:妹妹羡慕”, “感觉很好。故选B。

2推理判断题。第一段亮明了观点:妹妹被宠坏了。第二段是在举例证明这一观点:爸爸让她去厨房帮他拿眼镜,妹妹找借口推辞,故可判断出答案为B

3细节理解题。根据第六段最后一句My sister looked very happy.和第七段知选A。

4主旨大意题。根据文章的内容一至五段举例说明妹妹被宠坏,是 “爸爸的女孩”说明作者对她的嫉妒;第六段叙述了作者保护妹妹。所以选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Safe Travel Abroad

Preparing to go traveling abroad can be really stressful, especially if you don’t know what to expect. Here is a list of important things to remember, so you know exactly what you need to do before you take off.

What vaccines(疫苗) do I need?

Go to your doctor for advice as soon as you know you're going traveling. They will know what vaccines you will need and will be able to advise you on when you need to have them. Remember, some vaccines need to be given months ahead, so make sure you book an appointment as early as possible.

Do I need a visa(签证)?

It's important that you have the correct official documents for traveling abroad. If you don't have the necessary paperwork, you might be refused entry. You’ll need to check that your passport hasn't been out of date either.

How do I arrange travel insurance(保险)?

Travel insurance is really important. It can protect you in different kinds of situations, such as if you need medical treatment or if your flights are canceled. Travel insurance can be arranged easily online or over the phone, but you can always turn to your local travel agency. Travel agents will also be able to advise you on what you are insured against.

1Those who will most probably be interested in this text.

A. work in insurance companies

B. need medical treatment

C. plan to travel abroad

D. want to take vaccines

2The text above may be from the part of in a newspaper.

A. news B. life C. sports D. advertisement

3The main purpose of the text is to__________.

A. help you make a travel plan

B. tell you how to keep safe while traveling

C. give you some advice on travel preparations

D. suggest you buy insurance for your family

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网