题目内容

【题目】 Polar bears(北极熊) are in great danger. And human beings are possibly the cause of the danger. As we burn gas to produce electricity or get us around town in our cars and trucks, we create tons of carbon dioxide (二氧化碳). This is causing global warming.

Polar bears need sea ice to live because the ice is their hunting ground. The bears’ main source of food is the meat of seals(海豹). These animals come to surface holes in the ice to breath. It is there that the polar bears catch the seals. Without any ice, there is nowhere for bears to hunt. The seals hardly come onto the land and spend their time out on the sea ice.

In recent years, the seal ice has disappeared in the Arctic during the late summer. This is dangerous for the polar bears, as they depend almost only on seals for food. Unlike brown and black bears, polar bears do not hibernate(冬眠) during the winter. Only female polar bears will go into a “little house” and stay for a long time if they are giving birth to baby bears.

It may be strange to think about, but winter is the time for polar bears to get food while summer is the time of hunger. The bears have got used to a cold world, and they need the low temperatures in order to stay alive. If the world continues to warm up and sea ice is absent for longer and longer periods of time, polar bears might unluckily go the way of dinosaurs (恐龙).

1Because of human beings, all the bears in the world are facing great danger now.

2If there are no seals on the sea ice, polar bears may have no food to eat.

3Unlike brown and black bears, only female polar hibernate in winter.

4Polar bears can get much more food in summer than in winter.

5Global warming may make polar bears die out in the future.

【答案】

1B

2A

3B

4B

5A

【解析】

本文主要讲述北极熊现在处于危险之中,人类可能是造成这种结果的原因,如果北极熊的处境越来越糟,它们很可能会重蹈恐龙灭绝的覆辙。

1细节理解题。根据第一段中“Polar bears(北极熊) are in great danger. And human beings are possibly the cause of the danger.”可知,人类可能是造成北极熊处于极大危险中的原因,并不确定是造成这种危险的原因。该项表述错误,故选B

2推理判断题。根据“This is dangerous for the polar bears, as they depend almost only on seals for food.”可知,北极熊几乎只以海豹为食。所以如果海冰上没有海豹,北极熊可能就没有食物可吃了。该项表述正确,故选A

3细节理解题。根据“Unlike brown and black bears, polar bears do not hibernate(冬眠) during the winter. Only female polar bears will go into a “little house” and stay for a long time if they are giving birth to baby bears.”可知,母北极熊在生熊宝宝的时候才会进入“小房子”待很长一段时间,并不是在冬眠。该项表述错误,故选B

4推理判断题。根据“It may be strange to think about, but winter is the time for polar bears to get food while summer is the time of hunger.”可知,冬天是北极熊觅食的季节,而夏天是饥饿的季节。所以推测北极熊在冬天比在夏天能得到更多的食物。该项表述错误,故选B

5推理判断题。根据“If the world continues to warm up and sea ice is absent for longer and longer periods of time, polar bears might unluckily go the way of dinosaurs (恐龙).”可知,如果世界继续变暖,海冰消失的时间越来越长,北极熊可能会不幸走上恐龙的道路。所以推测全球变暖可能使北极熊在未来灭绝。该项表述正确,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In 2008, I left Spain to study alone in London. My parents had to bring up my three younger sisters and two younger brothers, so I found three part--time jobs to pay for my studies. I worked early mornings and late nights, so I was tired, really tired, all the time.

Unfortunately, I got a cold and had a very high fever. Because I had spent all my free time working since I came to London, I hardly took part in any activities and I had no friends. Besides, I was too shy to communicate with others and ask others for help. After sleeping on the sickbed for two days, I went out to get some food. Normally, I went to the supermarket, but this time I went into the Greek shop, a small comer shop, because it was closer.

I picked up some food and gave it to the shopkeeper, who asked me, "You look terrible, my boy! You are not feeling well, right? ”

I said YES in a low voice.

She pointed at the salami(腊肠)and bread I was buying and offered, “I can make you a sandwich, so you don't have to do it yourself. ”

I nodded without saying a word.

So, she made the sandwich and asked me to wait a moment. She went into the back room and came again with a bowl of hot soup.

It will warm you up, she said with a friendly smile.

What really warmed me up was not the soup. Her smile told me she cared about me. Her kindness reminded me of my mother.

I had been quite shy, but from that day on, I did not let shyness prevent me from communicating with and being kind to others. Now I work in a children's hospital in Africa. I love my work and people around me. I always bring my smile and kindness to them.

根据短文内容选择最佳答案, 并将其标号填涂在答题卡相应位置。

1When did the writer leave for London?

A.In 2003.B.In 2008.C.In 2009.D.In 2010.

2What can we learn about the writer and his family?

A.His parents could not afford his studies.B.The writer is the youngest child in the family.

C.the writer left London to study in Spain.D.There are five kids in his family.

3What happened to the writer?

A.He lost his part-time jobs.B.He had an argument with his friends.

C.He got a cold and had a very high fever.D.He was not popular at his school.

4What did the shopkeeper NOT do for the writer?

A.She made some bread.B.She made the sandwich.

C.She cooked a bowl of hot soup.D.She sold him some salami.

5What does the writer mainly tell us in the passage?

A.A Greek shopkeeper.B.A bowl of hot Soup.

C.The power of being kind.D.The experience of studying abroad.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网