题目内容

【题目】Reading is a good thing. But perhaps you can't decide what to read. Here is some advice for you.

Try something new.

Ask a friend or a librarian; he/she may help you find a new book.

Look around with the librarian.

Ask questions. Feel free to take a book from the shelves and read the summary(摘要). If it sounds like a book you might like, then check it out. You can always give it back if you don't like it.

Do some Internet research on the book.

Try to find a site where people leave us the ending so you won't know what will happen.

Look for best-seller lists, and lists of award winners.

You can find many of these items online, or a librarian can help you find them.

Ask your friends for advice.

Most people find new books because their friends told them to read them. You'll be surprised at what your friends know.

Make a list.

Write down books that sound interesting whenever you hear about them. Then take the list with you to the library the next time you go.

Warning.

You should protect the books.

1If you are alone in the library, you can find what to read with the help of___________.

A. a friendB. a librarianC. the InternetD. advertisements

2All the following are tips for picking a book except _____________________.

A. looking for best-seller listsB. surfing the Internet

C. often listening to musicD. asking a friend

3What's the main purpose of the author?

A. Tell the reader reading is good.

B. Tell the reader how to read without looking up the words in a dictionary.

C. Tell the reader how to read fast.

D. Tell the reader how to pick a perfect book.

【答案】

1B

2C

3D

【解析】

这篇文章主要提出一些关于读什么书的建议。

1细节理解题。根据原文Ask a friend or a librarian; he/she may help you find a new book.可知如果是一个人在图书馆,当然只能找图书管理员帮忙了,故选B

2细节理解题。根据表格第一列,可知都是挑书的建议,其中包括Ask a friendLook for best-seller listsDo some Internet research on the book,通过排除法,故选C

3推理判断题。根据第一段But perhaps you can't decide what to read. Here is some advice for you.可知这篇文章是告诉人们一些方法,帮助人们挑选合适的书阅读,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Remember when you were a little child trying to learn to walk?

First, you had to learn how to balance (平衡) yourself and stand. You fell down, and then got back up. You laughed sometimes and cried at other times. After much practice, you finally learned how to balance yourself. You got much pleasure from this new feeling of power—you'd stand everywhere you could. It was a happy time—you did it!

Now the next step—walking. You'd seen others do it. It didn't look that hard—just move your legs while you were standing. Wrong—more difficult than you ever imagined. But after you tried again and again and again, you understood how to walk.

If people found you walking, they cheered, "Oh, look at what the kid is doing." This encouraged you! But look back on those days when you were the little child—how many times did you try when no one was watching, or when no one was cheering? You couldn't wait for someone to encourage you to take the next steps. You learned how to encourage yourself.

So, keep trying and encouraging yourself as you learned to walk if you want to succeed in doing something.

1What is the first step in learning to walk? (不超过15个词)

__________________________________________________________

2When did you understand how to walk? (不超过15个词)

__________________________________________________________

3What should you do if you want to succeed in doing something? (不超过15个词)

__________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网