题目内容

【题目】阅读理解
Few kids today are taught the value of sympathy(同情心). It seems so hard for people to show their love and care towards others and to actually understand what others are going through.
As a child I was taught to go out of my way to make someone else happy. My mom told me to say at least one kind word to someone else every day. I admit(承认) that it wasn't very easy to do. But as soon as you see the look of happiness in that person's eyes, you just want to do as much as you can do.
I had an experience with a guy whom people were always making fun of. Every time I saw that happening, I knew in my heart that it was wrong. I decided I would try to be his friend. I started walking with him and introducing him to people around us. I was making him happy by just doing that. And I loved the fact that I was making a difference in his life.
After a while I realized that he wasn't the kind of person everybody thought he was. We are still good friends today. People have almost completely stopped making fun of him. But he is still what he was. What changed was the attitudes of others towards him.
From this experience I've learned to be more loving toward other people. What I did for my friend was so easy. And at the same time I had a lot of fun. So I hope that everyone can say a kind word to someone else at least once a day. I can promise you it will be the best feeling you can ever get.
One kind word can make someone's day brighter.
(1)According to the writer, more kids should be taught the value of.
A.sympathy
B.friendship
C.work
D.study
(2)When I was young, my mom taught me to.
A.study hard
B.make more friends
C.make someone else happy
D.fight for my own
(3)What was NOT the way I chose when I saw a guy who was being made fun of?
A.I made up my mind to be his friend.
B.I started walking with him.
C.I introduced him to people around us.
D.I helped him talk back.
(4)Which of the following sentences is TRUE according to the passage?
A.It was very easy for me to say at least one kind word to others at first.
B.I realized that the guy was the kind of person everybody thought he was.
C.The guy changed himself to make others stop making fun of him.
D.What changed was the attitudes of others toward the guy.
(5)What does the writer want to tell us?
A.We can't change others easily.
B.One kind word can make others happy.
C.We can change ourselves to change others.
D.We don't need to teach the kids sympathy.

【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)D
(5)B
【解析】文章大意:作者通过自己的一段经历告诉读者要与人为善。
(1)细节理解题。根据Few kids today are taught the value of sympathy(同情心)可知,孩子很少被教育要有同情心,所以作者认为应该教孩子有同情心。故选A。
(2)细节理解题。根据As a child I was taught to go out of my way to make someone else happy.可知,作者小的时候,妈妈教自己用自己的方式使其他的某个人高兴。故选C。
(3)细节理解题。根据I decided I would try to be his friend. I started walking with him and introducing him to people around us.可知,作者当看见有人被嘲笑的时候,他决定做那个人的好朋友;作者和那个人一起散步;作者把那个人介绍给周围的人。没有提到选项D,故选D。
(4)细节理解题。根据People have almost completely stopped making fun of him. But he is still what he was. What changed was the attitudes of others towards him.可知,通过作者这样帮助那个被嘲笑的人,使周围的人改变了对他的看法。故选D。
(5)作者意图题。根据第二段中作者提到他的母亲曾经告诉他say at least one kind word to someone every day,然后作者通过自己的经历说明他是如何做到的,最后一段作者提出希望:everyone can say a kind word to someone else at least once a day,故作者写此文的目的是号召更多的人友善地对待他人,使其他的人高兴。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Anna used to wake you up on Sunday morning when you wanted to stay in bed,but now you feel strange if she gets up before lunch.She used to be very quiet,but now she talks all the time—but not to you.She used to hold your hand when you went to visit your friends.Now she doesn't even want to be seen with you when you go to visit your friends.Your Anna might spend hours on the phone or in the bathroom now.At the same time Nick next door has become quiet and dirty.He used to be very polite.Now a simple conversation with Nick becomes very difficult.You've gone from a hero to the most embarrassing adult in the world.Your child has become a teenager!

What makes adolescence(青春期) so difficult?Physical(身体上的) and emotional changes are the reasons that make them change so much.When they are young,children live in a safe and simple land called “childhood”.Parents organize their lives.Parents choose children's clothes,take them to places,and spend time with them.They're there with the children when there is a problem.As children get older,however,they learn about another land—an exciting land,called “adulthood”.Sooner or later their hormones(荷尔蒙) push them into the open sea—away from the safe land or childhood.Adolescence,then,is the journey from childhood to adulthood.Some find the journey quite easy.For others,it's very difficult.

1The article is probably written about ________.

A. teachers??? B. teenagers??? C. parents??? D. students

2When Anna was a child,she used to do the follo-wing things EXCEPT ________.

A. speaking little??? B. getting up early

C. staying with her parents in public??? D. spending hours on the phone

3When children get older and older,________.

A. they don't go to visit friends with their parents

B. they stay away from their parents

C. they change physically and emotionally

D. all of the above

4Why are Anna's teenage years so different from her childhood?________

A. Because her appearance(外表) has changed.

B. Because the hormone in her body changes her.

C. Because parents look at Anna differently.

D. Because teachers look at Anna differently.

5What is the best title for the article?________.

A. The changes from childhood to adolescence

B. A teenager's life

C. Parent's attitudes towards teenagers

D. Difficult adolescence

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网