题目内容

【题目】阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个适当的词,要 求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

Do you know why different animals or insects(昆虫) have their

own colors? Because they can use different colors to keep safe.

Some birds feed on insects, but they cannot catch locusts 1 (easy). Why? It is because locusts change their colors 2/ t'ge(r) / with the change of the colors of the crops. When crops are green,

locusts look 3 . When crops are brown, the color of locusts change to the brown, too. Some

other insects have to 4/ 'p(r) / only at night. It is because they have colors different 5

plants and birds can find them in the day and eat them.

If you study the animal life, you’ll find the main use of coloring is to protect 6(they). Tigers, lions and other animals move quietly through forests. Many small animals cannot find them

because they have the 7 colors as the trees and grass.

In the sea, there’s a kind of fish with a 8/sft/ body. It is not as strong as other 9(one), but it lives up to now. It’s because something black can be sent out when it faces danger and quickly 10(swim) away. That’s why we can still see them in the sea.

【答案】

1easily

2together

3green

4appear

5from

6them/themselves

7same

8soft

9ones

10swims

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述在自然界中,一些动物用颜色来保护自己。

1句意“一些鸟以吃昆虫为生,但是他们不能容易地发现蝗虫”。空处修饰动词catch,用副词,故填easily。

2句意“这是因为蝗虫的颜色能随着庄稼的改变而改变”。根据音标可知,together一起,together...with...和……一起,故填together。

3句意“当庄稼是绿色时,蝗虫看起来也是绿色的”。根据It is because locusts change their colors _____2_____/ t'ge(r) / with the change of the colors of the crops可知,蝗虫的颜色随着庄稼的颜色的变化而变化,故填green。

4句意“一些其他的昆虫不得不仅仅在晚上出来”。根据音标可知,appear出现,故填appear。

5句意“这是因为他们有和植物不一样的颜色,并且在白天,鸟能发现他们并吃掉他们”。根据different from“与……不同”,可知,故填from。

6句意“如果你研究动物的生活,你就会发现颜色主要用于保护他们/他们自己”。且空处做protect的宾语,故填them/themselves。

7句意“许多小动物不能发现他们,因为他们与树和草颜色相同”。本文主要讲述动物如何用颜色保护自己,所以要填“相同的颜色”,same相同的,故填same。

8句意“在海中,有一种鱼有柔软的身体”。根据It is not as strong as other ____9____(one)以及音标可知,他们有柔软的身体,故填soft。

9句意“他们没有其他动物那么强壮”。空处指“其他的动物”,用代词,故填ones。

10句意“当他们面对危险时,他们会放出一些黑色的东西,然后迅速游走”。and连接faces与空,所以空处用第三人称单数,故填swims。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Rachel lived in a small town in America. She always wanted to help others when she was young. At the age of 5, she learned about an organization namedLocks of Love. It uses hair donations to make wigs (假发) for children who have____their hair because of cancer or other illnesses. Rachel then asked her mother to cut her long hair and send____to the organization.

At 8, she learned that other children had no clean____in Africa, and she was shocked. When her school began____money to build wells () there, she asked her parents to____holding her birthday party. Also, she asked her friends each to donate $9 to the project in Africa____giving her birthday presents.

One year later, it was her____birthday on June 12. She made a____page on the Internet with a goal of $300. However, Rachel was able to raise only $200. This made her a little____

Unluckily, Rachel was badly hurt in an accident____eight days. That was a terrible shock to her friends. They wanted to find some ways of showing____to her. They began donating on Rachel’s birthday page. Donations____her $300 goal quickly and kept rising.

When it was clear that she would____come back to herself(苏醒), her parents donated her organs (器官) to other children. They also donated her hair a____time toLocks of Love.

More____was being raised. The total donations soon reached $100,000, then $300,000. So far more than $850,000 has been raised from all over the world, including donations from the Africans who are moved (感动) by the little American girl.

1A. sold B. lost C. borrowed D. used

2A. them B. her C. one D. it

3A. room B. air C. toy D. water

4A. spending B. making C. raising D. saving

5A. stop B. prevent C. keep D. finish

6A. because of B. out of C. instead of D. such as

7A. eighth B. ninth C. tenth D. eleventh

8A. birthday B. family C. child D. game

9A. angry B. satisfied C. excited D. sad

10A. before B. after C. in D. during

11A. interest B. support C. protection D. thanks

12A. passed B. offered C. showed D. brought

13A. ever B. hardly C. seldom D. never

14A. final B. first C. following D. next

15A. clothes B. money C. stationery D. food

【题目】 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项, 使短文通顺、连贯,意思完整。

Have you tried public bicycles? Public bicycles have recently become popular in big cities. But some people still question whether it really is easy to use the public bicycles. 1

A group of students, at Shenzhen High School, Guangdong, are interested in it. 2 Through interviews and an online questionnaire (问卷), they found the

biggest problem was that many bicycles were broken. 3 So, these students designed a smart storeroom that could store and protect bicycles.

They tried many designs, but finally made the smart circle storeroom. A storeroom can store 15 bicycles. Lei Mingcong, 12, the main designer, said he got the idea from his own life. “I found out that our public library has a smart storage machine. 4 Also, I noticed collective clothes

hangers (集合式晾衣架) are often found. They hang the most clothes.”

So how does the storeroom work? There is a smart mechanical device (机械装置) at the center of it. 5 “It is all controlled by computer programs. Just like a‘smart home’, the device

could work by pressing a button ( ),” said Wang Shunzhi, another designer of the storeroom.

A. It can catch the bicycles and hang them up.

B. It was the rain and sun that caused the problem.

C. It helps readers return books easily and quickly.

D. People also wonder what other problems there are.

E. They did a survey to find out the answers in August.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网