题目内容

【题目】 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项, 使短文通顺、连贯,意思完整。

Have you tried public bicycles? Public bicycles have recently become popular in big cities. But some people still question whether it really is easy to use the public bicycles. 1

A group of students, at Shenzhen High School, Guangdong, are interested in it. 2 Through interviews and an online questionnaire (问卷), they found the

biggest problem was that many bicycles were broken. 3 So, these students designed a smart storeroom that could store and protect bicycles.

They tried many designs, but finally made the smart circle storeroom. A storeroom can store 15 bicycles. Lei Mingcong, 12, the main designer, said he got the idea from his own life. “I found out that our public library has a smart storage machine. 4 Also, I noticed collective clothes

hangers (集合式晾衣架) are often found. They hang the most clothes.”

So how does the storeroom work? There is a smart mechanical device (机械装置) at the center of it. 5 “It is all controlled by computer programs. Just like a‘smart home’, the device

could work by pressing a button ( ),” said Wang Shunzhi, another designer of the storeroom.

A. It can catch the bicycles and hang them up.

B. It was the rain and sun that caused the problem.

C. It helps readers return books easily and quickly.

D. People also wonder what other problems there are.

E. They did a survey to find out the answers in August.

【答案】

1D

2E

3B

4C

5A

【解析】

本篇文章难度适中主要讲述公共自行车的问题以及一些学生针对这个问题而设计的一个保存机器来保护他们。

1根据some people still question whether it really is easy to use the public bicycles可知,且根据D项中的also可知,空处应该是“人们也想知道是否也有其他的问题”。故选D。

2根据Through interviews and an online questionnaire (问卷)可知,他们通过面谈和网上问卷进行调查,故选E。

3根据So, these students designed a smart storeroom that could store and protect bicycles可知,因为雨和太阳会造成这种问题。故选B。

4根据Also, I noticed collective clothes hangers (集合式晾衣架) are often found. They hang the most clothes可知,他也从集合式晾衣架找到灵感。故选C。

5根据So how does the storeroom work可知,指它是如何工作的,故选A。

在做此类题时,首先要阅读选项,再读文章。在读文章时,要注意空前和空后的联系,并以此为依据,选出正确答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。

Nowadays bike-sharing has been very popular in China. Mobike(摩拜单车)is one of the market leaders in the bike-sharing business.

What is Mobike?

Mobike was founded in January, 2015. It is supported by Tencent(腾讯). People in many cities, such as Beijing, Guangzhou, Jinan as well as Shanghai, have a chance of using the app(软件). The total number of Mobike app users is larger than that of any other bike-sharing app users.

Who uses Mobike?

According to a survey, 53.33% of the Mobike users are men, while 46.77% are women. 73Mobike is not only popular with young people, but also wins the hearts of the old.It shows that retired men traveled the longest distances(距离)by shared bikes.

Why do people use Mobike?

Chinese people use Mobike for different reasons. Users can rent(租借)a bike at a low price, usually about one yuan an hour. It also offers people a better choice for short journey in cities, especially when people can’t find a bus or the underground to take. What’s more, it’s helpful in traffic. And the most important is that it can help improve the environment.

1When was Mobike founded?

2True or false.“T”代表正确,“F”代表错误)

According to the passage, Mobike app has the largest number of users among all the bike-sharing apps. ( )

3Translate the underlined sentence into Chinese.

4Why do Chinese people use Mobike? (At least 2 reasons.)

5Give a proper title(题目)to the passage.

【题目】People drink alcohol() in many parts of the world. Some medical scientists say light drinking may even be good for your health, especially for the heart. But they say such health benefits(好处) should be compared to the many health risks connected with alcohol use.

Some research suggests that having one to two drinks of alcohol a day may be good for your health. Several large studies have shown that this type of drinking may lower the risk of heart disease and other diseases.

A study last year suggested that drinking a little red wine may help lower the risk of breast cancer(乳腺癌) in women. Researchers at Medical Center in California studied 36 women. Each woman drank a glass of red or white wine every day for almost a month. Researchers collected blood samples(样本) from the women two times a month to test their hormone(激素) levels. The next month these women were told to exchange their wine. The researchers found that the women who drank red wine had lower levels of the female hormone than the white wine drinkers. They said red grapes have chemicals that may help to lower the risk of breast cancer.

However, recent studies suggested that even a little alcohol may generally increase the risk of breast cancer in women. They found that women who drink four small glasses of wine a week increase their risk of breast cancer by 15 percent.

Many studies have examined the harmful effects of alcohol use on the body. Alicia Ann Kowalchuk serves as medical director, saying “Healthy use for adults --- that's men under age 65 --- is no more than 4 drinks in a day and no more than 14 drinks in a week. And for women of all ages, it's no more than 7 drinks in a week and no more than 2 drinks in a day.” She says too much alcohol use has something to do with liver (肝脏) diseases, and many other cancers.

1How did the researchers carry out their study?

A. By following an example. B. By listing facts.

C. By collecting information worldwide. D. By comparing tested objects.

2Which of the following shows the structure of the passage?

A. B. C. D.

3What is the best title of this passage?

A. Alcohol drinking may do harm to your health

B. Alcohol drinking can be both good and bad for you

C. Drinking alcohol is popular in many parts of the world

D. Drinking alcohol a day may give your health some benefits.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网