题目内容
【题目】![]()
When I was 14, life was boring. However, I didn't mind having the same views every day. And even though my school had over a thousand students, I didn't really care to notice the differences between us all.
But this boring view of mine changed when my parents bought me a camera for my birthday. After a month of playing with my new camera, I realized I had no talent for taking pictures. Even if I got friends to pose in front of ancient buildings and in flowery fields, nothing seemed to work. My photos were clearly missing something of importance and had no creativity. After a while, I dropped my new hobby.
Then, a month or two later, I suddenly decided to pick it up again. During the summer break, I went for a walk on the railroad tracks (铁轨) behind my house.
The tracks are in a warm red color. Before the walk, I thought, "Maybe I should bring my camera."
Surprisingly, this walk was what began my love for photography. When I was walking on the tracks without a model and only nature around me, I realized how important it was to look at the details (细节) of things. I didn't worry about trying to create something beautiful. Instead, I just took photos of the beauty already around me.
I quickly became crazy about color, lighting, shape and everything in between. After months of studying outdoor sights and looking at people's eyes, I was finally able to create beauty of my own. Slowly, my photos became something I was proud of.
So far, my works have appeared in two magazines and two different museums. They're not huge achievements, but they're important to me. And they're the signs of how much my artistic abilities have grown.
Thanks to this birthday gift from my parents, I now have a new way of looking at the world.
【1】The writer gave up taking photos at first, because ____________.
A.his parent didn't allow him to take photos.
B.he thought he had no talent for taking pictures.
C.it took him too much time to take photos.
D.he had no interest in taking photos.
【2】What changed the writer's attitude towards photography?
A.The new camera as a gift.
B.The walk on the railroad tracks.
C.The magazines with his works.
D.The beauty of the outdoor sights.
【3】According to the writer, what might be useless for him to take photos well?
A.Looking at the details of things.
B.Creating beauty of one's own.
C.Having models good at posing.
D.Looking at people's eyes.
【4】What do we know about the writer at last?
A.He finally made great success in photography.
B.His works have been shown on TV and in magazines.
C.He no longer feels bored about the world.
D.He still doesn't have any artistic abilities.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】C
【解析】
短文介绍了作者摄影爱好的形成过程,在作者生日的时候,作者的爸爸送给他一部照相机,然后作者就开始拍照,但是拍照的很不好,于是就放弃了,过了几年之后,作者重拾摄影的爱好,最后终于喜欢上了摄影,并拍出了不错的作品,也改变了对世界的看法。
【1】细节理解题。根据I realized I had no talent for taking pictures.… I dropped my new hobby. 可知,作者认为自己没有摄影天赋而放弃了摄影。故选B。
【2】细节理解题。根据 The tracks are in a warm red color. Before the walk, I thought, "Maybe I should bring my camera." 可知,在路轨上的行走,让作者重拾摄影的爱好,故选B。
【3】推理判断题。根据 When I was walking on the tracks without a model and only nature around me, I realized how important it was to look at the details (细节) of things. 可知,当作者在路轨上散步的时候,周围没有模特就是大自然,它终于意识到去看事物的细节是多么重要,因此说明他认为对于他而言模特的造型是没有用的,故选C。
【4】推理判断题。根据 Thanks to this birthday gift from my parents, I now have a new way of looking at the world. 可知,作者因为父母送给他的相机,有了看待世界的新的方式,他对世界的感觉就不再无聊,故选C。
【题目】 A famous American website listed some of the world's most dangerous runways(跑道).Even experienced pilot may find it difficult to land on these runways. Here are two of them.
| Princess Juliana International Airport Runway Princess Juliana International Airport is in St Maarten. It is one of the busiest airports in the Caribbean. The airport is famous for its runway. While a large plane needs at least 2, 400 meters to land safely, the runway is only about 2, 200 meters long. What's more, the runway ends right on a beach. This means planes will fly directly over the people on the beach. In fact ,planes fly only 20 to 30 meters above people's heads! A large number of tourists visit the beach every year. They get excited when planes cause strong winds and loud noise on the beach. |
| The Ice Runway The Ice Runway is in Antarctica(南极洲). It is made of ice.This has made it the worlds most slippery runway. Landing on the runway is a challenge. The ice will break if a plane is too heavy.So the weight of each plane must be checked very carefully. When the temperature rises, the ice melts. So, there's no runway at all at that time. |
【1】How long is the runway at Princess Juliana International Airport?
A.About 2, 400 metersB.About 20 meters
C.About 2, 200 metersD.About 30 meters
【2】How do people feel when planes cause strong winds and loud noise?
A.Scared.B.Sad.C.Angry.D.Excited
【3】Why do people check the weight of each plane flying on the Ice Runway?
A.Because the plane can't take off if it is too heavy.
B.Because the ice-made runway will break if the plane is too heavy
C.Because the plane can't land safely on the ice if it is too light.
D.Because all planes need to be checked before they take off.