题目内容

【题目】 Roald Dahl was one of the most successful writers of children’s books. He sold millions of books all over the world. Many of his books have been made into films and videos. He is so famous that there is even a Roald Dahl Museum you can visit.

Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. His father was rich but he died when Roald was very young. Roald and his mother lived a hard life. He had to leave school and went to Africa where he worked for an oil company.

In 1939, Roald became a pilot, but he had a bad accident. It made him limp(瘸的) for the rest of his life. After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot. It was so good that it was put in a magazine.

Roald married an American film star. They bought a house in England and had five children. From 1960 to 1965, : Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Olivia, one of Roald’s daughters, died of a strange illness. Soon after this, his wife also had a serious illness. It took her years to get completely better.

Gradually Roald became more and more successful. He always did his writing in an old shed() at the back of his house. He always sat in the same old armchair with a wooden board on his lap.

“One of the nice things about being a writer,” he once said, “is that all you need is what you’ve got in your head and a pencil and a bit of paper.”

In 1983, Roald won a big prize for his book The BFG. During his life, Roald wrote many famous books, such as Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, Fantastic Mr. Fox.

After he died in 1990, Roald left money to help people with serious illnesses and those with problems with reading and writing.

1Roald Dahl was famous as a (an) .

A.doctorB.teacherC.actorD.writer

2After Roald went to America, he .

A.lost his parents in a plane accidentB.wrote a story about his pilot experience

C.got married with an English film starD.won a big prize for his book Matilda

3Which of the following is the best for the blank(空格)in Paragraph 4?

A.they lived a happy lifeB.three terrible things happened

C.he went on writing booksD.he created some unlucky characters

4Which of the following is right?

A.Roald became a pilot before he went to Africa.B.His daughter Oliver was hit by a taxi.

C.Roald was 74 years old when he died.D.Roald lived a rich life all his life.

5In which order did the events take place?

a. Roald got married with a film star.

b. Roald had to work for an oil company in Africa.

c. Roald wrote a story about his experience as a pilot.

d. Roald won a big prise for his book The BFG.

e. Roald’s wife had a serious illness.

A.c-b-a-d-eB.c-b-a-e-dC.b-c-a-e-dD.b-c-e-d-a

【答案】

1D

2B

3B

4C

5C

【解析】

本文介绍了著名作家罗尔德·达尔的生平经历。

1细节理解题。根据Roald Dahl was one of the most successful writers of children’s books.可知,罗尔德·达尔是一名作家,故选D

2细节理解题。根据After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot.可知,罗尔德去美国之后,写了一篇关于他的飞行员经历的故事,故选B

3推理判断题。根据Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Olivia, one of Roald’s daughters, died of a strange illness. Soon after this, his wife also had a serious illness.“他的一个孩子西奥被出租车撞了,伤势严重。罗尔德的女儿奥利维亚死于一种奇怪的疾病。不久,他的妻子也得了一场大病。这是三件不幸的事发生了,故选B

4推理判断题。根据Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. After he died in 1990, Roald left money to help people with serious illnesses and those with problems with reading and writing.可知,罗尔德·达尔出生于1916年,在1990年去世,因此他是在74岁去世的,故选C

5推理判断题。根据He had to leave school and went to Africa where he worked for an oil company.“他不得不离开学校去了非洲,在那里他为一家石油公司工作。根据After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot.“之后,罗尔德去了美国,在那里他写了一篇关于他的飞行员经历的故事。根据Roald married an American film star.“罗尔德娶了一位美国电影明星。根据Soon after this, his wife also had a serious illness.“不久,他的妻子也得了一场大病。根据In 1983, Roald won a big prize for his book The BFG.“1983年,罗尔德的著作《好心眼儿巨人》赢得了一个大奖。因此正确的顺序选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题4,根据Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. After he died in 1990, Roald left money to help people with serious illnesses and those with problems with reading and writing.可知,罗德尔·达尔出生于1916年,在1990年去世,因此他是在74岁去世的,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】I never saw my father come home from work late or ill, nor did I ever see my father take a “night out with the boys”. He had no hobbies but just took care of his family.

For 22 years, since I left home for college , my father called me every Sunday at 9:00 am. He was always interested in my life----how my family was doing. The calls even came when he and my mother were in Australia, England or Florida.

Nine years ago when I bought my first house, my father, 67 years old, spent eight hours a day for three days, painting my house. He would not allow me to pay someone to have it done. All he asked, was a glass of iced tea, and that I hold a paintbrush for him and talk to him. But I was too busy, for I had a law practice to run, and I could not take the time to hold the paintbrush, or talk to my father.

Five years ago, my 71-year-old father spent five hours putting together a swing set(秋千) for my daughter. Again, all he asked was that I get him a glass of iced tea, and talk to him. But again, I had laundry to do, and the house to clean.

The morning on Sunday, January 16, 1996, my father telephoned me as usual, this time he had seemed to have forgotten some things we had discussed the week before. I had to get to church, and I cut the conversation short.

The call came at 4:40 am. That day my father was sent to hospital in Florida. I got on a plane immediately, and I vowed(发誓) that when I arrived, I would make up for the lost time, and have a nice long talk with him and really________

I arrived in Florida at 1:00 am, but my father had died at 9:12 pm. This time it was he who did not have time to talk, time to wait for me.

In the years since his death I have learnt much about my father, and even more about myself. As a father, he never asked me for anything but my time. Now he has all my attention, every single day.

1We know from the reading that the father .

A.liked to paint houses

B.had no friends around him

C.was not healthy in his youth

D.thought of his family as his all

2When her father painted her first house, the daughter .

A.could only afford a glass of iced tea

B.was too busy to talk to her father

C.could do nothing but hold a paintbrush

D.spent eight hours a day working with her father

3On January 16, 1996, the daughter felt that her father .

A.seemed to be a little different

B.had no time to phone her as usual

C.became interested in church

D.had forgotten to discuss some things with her

4In the reading the underlined phrase “get to know him” most probably means .

A.get him to know herB.know more about him

C.get him to know himselfD.make him well-known

5Which is the best title of the reading?.

A.Painting Houses

B.Daughter’s Family

C.Father and I

D.Father’s Phone Calls

【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

It is easy to keep your spirits bright when life is going along smoothly and good news seems to turn up at every turn. It is an entirely different picture when life goes off course or bad news appears. The question then becomes: How do we keep our spirits bright throughout the different stages of life? 1.

Get Enough Sleep

It wasn't until I became a mother that I realized how important a good night's sleep truly is. 2. Sleep is such an amazing gift to recharge and start.

Back to Basics

When I feel tired with too much to do, I love to put on my shoes and get outside for a run. 3. Getting back to basics can include things like: getting outside, having real conversations with real people, enjoying a meal with a loved one or doing an activity that brings you joy.

Time Management

If life feels like it is out of control and you can't keep up, see what happens when you try to manage your time. There are many time management systems out there that can help. Have event reminders(提醒)on your phone and computer. 4. Start your day by writing a list of what you plan to achieve. And sometimes we also need to let go of things that aren’t important.

5.

Keeping our deepest desires and dreams alive is the very fuel that keeps our spirits bright. Give yourself the gift of having goals and dreams, and don't allow fear to have a say in how big your dreams may be.

A. Dream Big

B. Set an alarm to remind you to leave early

C. Try out the following if they sound like a fit for you

D. Getting enough sleeping time has a way of making us feel more human

E. There's something about nature and fresh air that gets my stress away

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网