题目内容
【题目】 Roald Dahl was one of the most successful writers of children’s books. He sold millions of books all over the world. Many of his books have been made into films and videos. He is so famous that there is even a Roald Dahl Museum you can visit.
Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. His father was rich but he died when Roald was very young. Roald and his mother lived a hard life. He had to leave school and went to Africa where he worked for an oil company.
In 1939, Roald became a pilot, but he had a bad accident. It made him limp(瘸的) for the rest of his life. After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot. It was so good that it was put in a magazine.
Roald married an American film star. They bought a house in England and had five children. From 1960 to 1965, ▲ : Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Olivia, one of Roald’s daughters, died of a strange illness. Soon after this, his wife also had a serious illness. It took her years to get completely better.
Gradually Roald became more and more successful. He always did his writing in an old shed(棚) at the back of his house. He always sat in the same old armchair with a wooden board on his lap.
“One of the nice things about being a writer,” he once said, “is that all you need is what you’ve got in your head and a pencil and a bit of paper.”
In 1983, Roald won a big prize for his book The BFG. During his life, Roald wrote many famous books, such as Charlie and the Chocolate Factory, Matilda, Fantastic Mr. Fox.
After he died in 1990, Roald left money to help people with serious illnesses and those with problems with reading and writing.
【1】Roald Dahl was famous as a (an) .
A.doctorB.teacherC.actorD.writer
【2】After Roald went to America, he .
A.lost his parents in a plane accidentB.wrote a story about his pilot experience
C.got married with an English film starD.won a big prize for his book Matilda
【3】Which of the following is the best for the blank(空格)in Paragraph 4?
A.they lived a happy lifeB.three terrible things happened
C.he went on writing booksD.he created some unlucky characters
【4】Which of the following is right?
A.Roald became a pilot before he went to Africa.B.His daughter Oliver was hit by a taxi.
C.Roald was 74 years old when he died.D.Roald lived a rich life all his life.
【5】In which order did the events take place?
a. Roald got married with a film star.
b. Roald had to work for an oil company in Africa.
c. Roald wrote a story about his experience as a pilot.
d. Roald won a big prise for his book The BFG.
e. Roald’s wife had a serious illness.
A.c-b-a-d-eB.c-b-a-e-dC.b-c-a-e-dD.b-c-e-d-a
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】C
【5】C
【解析】
本文介绍了著名作家罗尔德·达尔的生平经历。
【1】细节理解题。根据Roald Dahl was one of the most successful writers of children’s books.可知,罗尔德·达尔是一名作家,故选D。
【2】细节理解题。根据After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot.可知,罗尔德去美国之后,写了一篇关于他的飞行员经历的故事,故选B。
【3】推理判断题。根据Theo, one of his children, was hit by a taxi and was seriously hurt. Olivia, one of Roald’s daughters, died of a strange illness. Soon after this, his wife also had a serious illness.“他的一个孩子西奥被出租车撞了,伤势严重。罗尔德的女儿奥利维亚死于一种奇怪的疾病。不久,他的妻子也得了一场大病。”这是三件不幸的事发生了,故选B。
【4】推理判断题。根据Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. 和After he died in 1990, Roald left money to help people with serious illnesses and those with problems with reading and writing.可知,罗尔德·达尔出生于1916年,在1990年去世,因此他是在74岁去世的,故选C。
【5】推理判断题。根据He had to leave school and went to Africa where he worked for an oil company.“他不得不离开学校去了非洲,在那里他为一家石油公司工作。”根据After this, Roald went to America where he wrote a story about his experience as a pilot.“之后,罗尔德去了美国,在那里他写了一篇关于他的飞行员经历的故事。”根据Roald married an American film star.“罗尔德娶了一位美国电影明星。”根据Soon after this, his wife also had a serious illness.“不久,他的妻子也得了一场大病。”根据In 1983, Roald won a big prize for his book The BFG.“1983年,罗尔德的著作《好心眼儿巨人》赢得了一个大奖。”因此正确的顺序选C。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题4,根据Roald Dahl was born in 1916 in Wales, Britain. 和After he died in 1990, Roald left money to help people with serious illnesses and those with problems with reading and writing.可知,罗德尔·达尔出生于1916年,在1990年去世,因此他是在74岁去世的,故选C。
【题目】初中生活即将结束,你一定有许多好的学习和生活经验可以与大家分享。请根据下面的提示,以“How to be a good student”为题,用英语写一篇短文。
How to be a good student | ||
study | life | others |
be active in class do homework in time correct mistakes and go over … | believe in yourself form good life habits take more exercise … | keep a balance help each other … |
注意事项:
1. 词数:100词左右(文章开头已给出,不计入总共词数);
2. 文中不得出现真实姓名,校名等信息。
3. 文章必须包括所提供的主要信息,并所适当发挥。
How to be a good stududent
It’s very important to be a good student. Here I have some ideas to ___________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________