题目内容
D
Have you heard about “Swram/ Holidays”? “Survival Holidays” is for children to go into the lonely place for exciting activities.
The reason why people like Survival Holidaysis that they think being close to nature is good for children. Many children in big cities spend all time watching TV and playing computer games. "Survival Holidays” gives them an important change.
Is “Survival Holidays” a wonderful idea? Maybe it is. Children need more free time to play. Parents care too much about their children. They like to see the children being busy with activities that are controlled by adults,but children don't know what to do when they are in danger. Even something like crossing a small river seems to be a hard challenge. Children are not comfortable with danger. Even a small danger like getting their feet wet or falling down seems very terrible to them.
Many people think the survival activities are good for children. Even years later,they will still remember what they have learned. Some have learned to stay calm in difficul times. Some have learned how to keep safe. Others have learned how to work in a team. All these skills will help them a lot in their lives.
阅读短文回答下列问题。
1. Is “Survival Holidays” for children or parents?
2. Why do people like “Survival Holidays”?
3. What do the children in big cities usually do?
4. How do children feel when they are in danger?
5. What can children learn in the survival activities?
D 阅读提示:本文介绍了“生存日”的概念、设置的理由以及给孩子们带 来的好处等。
1. Children.细节理解题。根据 “‘Survival Holidays’is for chU-dreru.. ”可知。
2. Because they think being close to nature is good for children.
细节理解题。由第二段第一句可知。
3. They usually watch TV and play computer games.细节理解题。由第二段第二句可知。
4. They don't know what to do. 推理归纳题。根据第三段内容可知。
5. They can learn some survival skills.大意概括题。从文章的内容可知。