题目内容

【题目】将下列句子译成英语。

1他曾经试图在卧室里安装一盏更亮的灯。

_____________________________________________________________

2令人难过的是, 大熊猫在野外面临严重的问题。

_____________________________________________________________

3冬天来临时, 白天变得越来越短。

_____________________________________________________________

4当我们在看有趣的书时, 时间似乎过得更快。

_____________________________________________________________

5瘦西湖(Slender West Lake)不仅在中国很有名, 在全世界也很有名。

_____________________________________________________________

【答案】

1He once tried to install a brighter light in his bedroom.

2Sadly, pandas face serious problems in the wild.

3The days are getting shorter and shorter when winter comes.

4Time seems to go faster when we are reading interesting books.

5Slender West Lake is famous not only in China but also in the world.

【解析】

1he,主格代词;曾经once;试图try to do;在卧室里in his bedroom;安装install;一盏更亮的灯a brighter lightonce用于一般过去时,动词需用过去式;根据句意结构,可知填He once tried to install a brighter light in his bedroom.

2令人难过的是sadly;大熊猫pandas;在野外in the wild;面临face;严重的问题serious problems。本句叙述一般事实,用一般现在时;pandas是复数人称,动词需用原形;根据句意结构,可知填Sadly, pandas face serious problems in the wild.

3冬天来临时when winter comes;白天the days;变得get,表变化系动词,后接形容词;越来越短shorter and shorter。本句是when引导的时间状语从句,主句用现在进行时结构表状态;根据句意结构,可知填The days are getting shorter and shorter when winter comes.

4……的时候when,引导时间状语从句;我们we,主格代词;在看be reading;有趣的书interesting books;时间time,单数意义;似乎seem to do;过得更快go faster。主句主语time是单数第三人称,动词需用三单形式;根据句意结构,可知填Time seems to go faster when we are reading interesting books.

5瘦西湖Slender West Lake;不仅……not only…but also,连接并列结构;在中国in China;很有名be famous;在全世界in the worldSlender West Lake是单数第三人称,系词需用is;根据句意结构,可知填Slender West Lake is famous not only in China but also in the world.

翻译句子,综合考查句式结构,动词形式、时态和语态,需要考生结合句子的主语确定动词形式,根据时间状语的提示确定时态,根据主语和动词之间的关系确定语态。同时注意各种从句和固定句式的运用。例如小题1,他he,主格代词;曾经once;试图try to do;在卧室里in his bedroom;安装install;一盏更亮的灯a brighter lightonce用于一般过去时,动词需用过去式;根据句意结构,可知填He once tried to install a brighter light in his bedroom.

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
B
Tom had retired (退休) and lived by himself a long way from town. He seldom left his home. But one day he went into town to buy some things in the market, and after he had bought them, he went into a restaurant and sat down at a table by himself. When he looked around, he saw several old people put eyeglasses before reading their newspapers, so after lunch he decided to go to a store to buy himself some glasses too. He walked a long the road, and soon found a store.
The man in the store made him try on a lot of glasses, but Tom always said, "No, I can't read with these."
The man because more and more puzzles, until finally he said, " Excuse me, but can you read at all?"
"No, of course I can't!" Tom said angrily, "If I was already able to read, do you think I could have come here to buy glasses?"
(1)Tom lived .
A.alone
B.with his children
C.happily
D.with his wife
(2)He to town .
A.often
B.sometimes
C.didn't often go
D.never went
(3)Tom found the old people in the restaurant before reading their newspapers .
A.were drinking something in the glasses
B.put their glasses on
C.took their glasses off
D.looked around
(4)The store Tom went into sold .
A.window glasses
B.glasses for drinking
C.glasses for people who couldn't read
D.glasses for people who couldn't see well
(5)Tom made a mistake that he .
A.didn't try on all the glasses in the store
B.thought that all old people could understand words in newspapers with glasses on
C.couldn't read
D.didn't try a special kind of glasses

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网