题目内容
【题目】 During this age of technology, life moves fast and people only focus on what comes next, rather than living in the present. Often their daydreaming is centered on the "next" rather than the "now."
![]()
Technology is all about what's next-the next innovation (创新),the next platform or the next device. This is most obvious with the iPhone. The iPhone X has just released, but businessmen and customers are already thinking about the next, newest iPhone. I am already counting the days until I can upgrade my iPhone.
Throughout my adolescence (青春期), almost every single one of my peers have been too wrapped up with the next "great" thing and put too much stress on themselves while losing sense of what is going on now or what they have achieved; it drives me totally crazy. Upon entering high school, I was excited to spend the next four years with my closest friends. Sadly, once I hit my sophomore year (高二), I began to worry about getting into a good college and what I needed to do for that to happen. By concentrating on what's next, I seem to be missing what's great about high school.
Most students in high school look at education as a means to an end; something that will set them up for the next step. Due to this, they pay close attention to the teacher in class, not to enrich their knowledge, but to score high on the test, making them stronger candidates (候选人) for college. What is even more annoying is that universities are now forcing high school students to have a clear idea of what they want to do in life. Most colleges have specialized schools, such as business, nursing and education; in most cases, it is very difficult to switch out of or into one of the specialized schools. Therefore, high schoolers do actually have to focus on what's next.
When I go to college, all I am thinking about is still what comes next; that is, how to land a great job out of college. Everyone around seems to be like me. Actually, I truly hope that people who are in this very similar situation can figure out a way to make the "now" as important, if not more important, than the "next" in life.
Taking all of this into consideration, the concept of what comes next is far too ingrained (根深蒂固的) into important things of life, such as technology and education. If people keep racing from one thing to the next, life will pass them by and in a hurry; no one will be able to look back on what they have experienced or achieved, because life will have become a blur (模糊).
【1】The writer mentions the iPhone in Paragraph 2 to show that .
A. the newest iPhone is always the best
B. young customers like new technology
C. the iPhone X attracts the most attention
D. technology is all about what comes next
【2】What can we learn from the passage?
A. High schoolers are forced to have clear ideas about their future jobs.
B. Few students pay close attention to the teacher to score high on tests.
C. Thinking too much about the present gives students too much pressure.
D. Different activities make the students stronger candidates for the college.
【3】The writer probably agrees that .
A. students now care too much about unimportant things in life
B. future achievements depend on your plan in your high school
C. college education usually makes a great difference to most of the people
D. people should live in the "now" rather than only look ahead to the "next"
【4】Which of the following would he the best title for the passage?
A. Future, in Our EyesB. Now, in a World of Next
C. Past, Now and FutureD. Technology, a Key to Future
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】B
【解析】
本文作者主要讲述了在这个科技时代,生活节奏很快,人们只关注未来,而不是活在当下。作者真的希望人们让“现在”比“下一个”更重要。如果人们不断地从一件事跑到另一件事,生活就会匆匆地过去;没有人能够回顾他们所经历或取得的成就,因为生活会变得模糊不清。
【1】考查主旨理解。第二段中心句是第一句Technology is all about what's next-the next innovation (创新),the next platform or the next device.(技术就是下一个创新点,下一个平台或者下一个设备。)它的意思是technology is all about what comes next(技术就是下一步),作者在第二段提到了iphone就是来说明这一点的;故选D。
【2】考查推理判断题。通读全文特别第4段中What is even more annoying is that universities are now forcing high school students to have a clear idea of what they want to do in life.可知我们能从这篇文章中了解到高中生被迫对未来的工作有明确的想法。故选A。
【3】考查作者态度题。根据第5段中Actually, I truly hope that people who are in this very similar situation can figure out a way to make the "now" as important, if not more important, than the "next" in life.可知作者可能同意人们应该生活在“现在”而不是只展望“下一个”。故选D。
【4】最佳标题题。本文主要讲述了在这个科技时代,生活节奏很快,人们只关注未来,而不是活在当下。如果人们不断地从一件事跑到另一件事,生活就会匆匆地过去;没有人能够回顾他们所经历或取得的成就,因为生活会变得模糊不清。根据本文主要内容可知本文最佳标题是“现在,未来”;故选B。