题目内容

【题目】V. 任务型阅读

Many years ago, a young girl worked as a cleaner at the tailor’s in New York. When at work, she often saw the ladies drive cars to the shop to try on beautiful clothes. They dressed and behaved very well. So the girl thought, “This is the real life for a lady!” After thinking about this, a strong wish came up from her heart. She also wanted to a boss, and became a member of them.

Since then, every day before she started work, she would smile to the mirror so happily, so gently, and so confidently. Although in her working clothes, she imagined herself to be a lady wearing beautiful clothes. She dealt with people politely, naturally and gracefully. So the customers were very satisfied with her. She worked actively as if the shop was her own. As a result, she won the deep trust of her boss.

Before long, she won high praise from her customers. They said, “ She is the most intelligent girl with very good temperament”

“She is very excellent.” The boss also said.

After another period of time, the boss handed over the tailor shop to the girl for management.

As time went by, the girl got a very great name--- “Annette”. Then “Costume Designer Annette” and finally “Famous Designer Mrs. Annette”.

1Did her wish come true in the end?

__________________________

2How did she deal with her customers?

__________________________________

3Why did she win the trust of her boss?

______________________________________

4What will you do if you want to be successful? Why?

___________________________________

【答案】

1Yes/ Yes, it did.

2She dealt with her customers politely, naturally and gracefully.

3Because she worked actively as if the shop was her own.

4I will work hard and never give up. Because people may succeed by working hard and never give up. (言之成理即可)

【解析】

短文大意:许多年前,一个年轻的女孩在纽约的裁缝店当清洁工,她经常看到女士们开车去商店试穿漂亮的衣服,她们衣着得体,因此自己也想当老板,成为她们中的一员。从那时起她认真工作,对待每一位顾客彬彬有礼,客户对她很满意。她的勤奋也赢得了老板的信任。过了一段时间,老板把裁缝店交给女孩管理。最后女孩成为著名的服装设计师。

1问题:她的愿望最终实现了吗?短文的第一段介绍女孩的愿望是想当老板,根据后文中的句子After another period of time, the boss handed over the tailor shop to the girl for management.可知,老板把裁缝店交给女孩管理,她的愿望实现了。故答案为Yes/ Yes, it did.

2问题:她是如何对待客户的?根据文中句子She dealt with people politely, naturally and gracefully. So the customers were very satisfied with her. 她待人彬彬有礼,自然大方。所以客户对她很满意。故答案为She dealt with her customers politely, naturally and gracefully

3问题:她为什么赢得老板的信任?根据文中句子She worked actively as if the shop was her own. As a result, she won the deep trust of her boss. 她工作很积极,好像这家商店是她自己的。结果,她赢得了老板的信任。故答案为Because she worked actively as if the shop was her own.

4问题:如果你想成功,你会怎么做?为什么?I will work hard and never give up. Because people may succeed by working hard and never give up (言之成理即可)

任务型阅读通常有回答问题型,判断正误型,阅读填空型,英汉互译型等题型,不仅考查学生阅读理解层面的能力,更加注重考查学生“写”的能力。本题适合用“扫读法”来快速捕捉信息。扫读法是指在快速浏览全文的基础上,找到与问题相关的某些特定信息,如:人名、时间、地点、事件等,来回答细节问题。第二个问题询问她是如何对待客户的;可运用“搜索式跳读”迅速从短文中锁定问题信息,答语尽量简短。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Jenny was a pretty five-year-old girl. One day when she and her mother were shopping at the store, Jenny saw a plastic pearl necklace (珍珠项链) priced at $50. Jenny wanted that necklace so much that she asked her mother to buy it for her. However, her mother said, "Well, it is a pretty necklace, but it costs a lot of money." "But I love it very much. I really want it. Mommy," said Jenny. "OK. I'll buy it for you, but you should help do the housework to pay for it. OK?" said Jenny's mother. Jenny agreed and she got the necklace.

After that, Jenny worked on the chores very hard evenly day. Soon Jenny paid off the necklace. How Jenny loved it! She wore it all the time except when she took a shower, However, her mother was afraid that the necklace would turn her neck green if she always wore it.

One night, Jenny's father asked her, "Jenny, do you love me?"

"Oh, yes. Daddy, you know I love you," the little girl said.

"Well, then, can you give me your necklace?"

"Oh! Daddy, not my necklace," Jenny said. "But you can have Rosy, my favorite doll (玩偶). Or you can have my Ribbons, my favorite toy."

"But I just want your pearl necklace," her father said.

Jenny seemed very upset, but she finally made her decision. "Here, Daddy. I love you more than all of them," she said and put the necklace in her father's hand.

With one hand her father held the plastic pearl necklace and with the other one he pulled a beautiful box from his pocket. Inside the box was a real pearl necklace! He was waiting for Jenny to give up the plastic pearl necklace so she could have the real one.

根据材料内容,选择最佳答案。

1Why didn't Jenny's mother want to buy the plastic pearl necklace for Jenny at first?

A. Because it was expensive.

B. Because Jenny had already had one.

C. Because it was plastic, not a real one.

D. Because Jenny was too young to have it.

2What did Jenny do to pay for the plastic pearl necklace most probably?

A. She sold her favorite toys.

B. She did the dishes at home.

C. She did a part-time job at a store.

D. She finished her homework on time.

3When didn't Jenny wear the plastic pearl necklace?

A. When she lay in bed.

B. When she went to school.

C. When she took a shower.

D. When she did the housework.

4Which of the following did Jenny love most?

A. Rosy. B. The necklace.

C. Ribbons. D. Her father.

5What can we learn from what the father did?

A. It's not good to have too many toys.

B. Things made of plastic are always very cheap.

C. Everyone should work hard to buy things for themselves.

D. One might get more valuable things when giving something to others.

【题目】John is thirteen now. He began to study in a middle school two years ago. His home is in a small village and it's nearly five kilometers from the school. He has to get up early in the morning. After a quick breakfast he has to run to school and get there on time. His father hopes to borrow some money to buy a bike for him, but he knows his mother is always ill and his father spends much money on medicine. He doesn't agree with his father and keeps running there every day. Now he's very strong. He is never late for class and his teachers often praise him.

Last week there was a sports meeting in his school. John ran faster than any other boy and won the boy's 800 meters, 1, 500 meters and 3, 000 meters. The whole school knew him. He was very happy. He told his grandma about the good news as soon as he got home.

" I broke two school records today, Granny, " called out the boy.

To his surprise, the old woman wasn't happy. She thought for a while and said, "I'm sorry to hear that. We have no money to pay for them, you know!"

1John began to study in a middle school at the age of_________.

A. nine B. thirteen C. eleven D. fifteen

2John runs to school every day in order to_________.

A. keep healthy B. win the boy's race

C. make his teachers happy D. get to school on time

3John doesn't ask his father to buy him a bike because _________.

A. he doesn't like riding a bike

B. he doesn't like his father

C. his home is near the school

D. he knows his father doesn't have enough money

4John _________ after the school sports meeting.

A. ran faster B. worked harder

C. became famous D. got a bike

5John's grandma wasn't happy because_________.

A. she thought John had broken some things in the school and they had to pay for them

B. she thought John hadn't done well in the school sports meeting

C. John's father couldn't afford a bike

D. John's mother was ill and they spent much money on medicine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网