题目内容

【题目】 It's usually sad to hear something is ―downgraded(降级). But when the International Union for Conservation of NatureIUCN,国际自然保护联盟)downgraded the giant panda on its Red List in 2016,the whole world was h______. The Red List r______ the world's species(物种)and points out which ones are going to extinct(灭绝). Since the 1990s,the giant panda has been in danger. Now its status(危险等级)has been lowered to ―vulnerable(脆弱的). Researchers believe there are now nearly 2,000 giant pandas l______ in the wilds of China. The n______ was 1,600 in 2003 and 1,200 in the 1980s.

The increase in the panda population is great because China does the best to s______ the cute animals. Since 1958, China has b______ 67 nature reserves for pandas. There they are safe from danger and enjoy enough fresh b______.

China has also welcomed other foreign organizations that wish to study pandas. The first such visit was in 1979 by the World Wildlife Fund (WWF,世界自然基金会). Its world-famous logo made the animal p ______ all over the world. China also sends pandas to other c______ as special ambassadors(大使). Foreign zoos p_______ money and the money can help China to protect pandas better.

The recovery of the panda shows that when science, politics and local communities come together, we can save wildlife, WWF Director General Marco Lambertini told CNN.

1______

2______

3______

4______

5______

6______

7______

8______

9______

10______

【答案】

1happy

2records

3living

4number

5save

6built

7bamboo

8popular

9countries

10pay/provide

【解析】

文章大意:文章主要讲的是我国对大熊猫的保护以及大熊猫作为我国的特别大使去往其他国家。最后得出当科学、政治和当地社区走到一起时,我们可以拯救野生动物。

1句意:全世界都很高兴。

根据所给空前面的was可知,应该填的是形容词作表语,由前文“But when the International Union for Conservation of NatureIUCN,国际自然保护联盟)downgraded the giant panda on its Red List in 2016”可知,应该是开心的,happy意为“开心的”,故填happy

2句意:红名单记录了世界上的物种,并指出哪些物种将灭绝。

根据所在位置可知,应该填的是动词,由后文“the world's species”可知,应该是记录,record意为“记录”,时态是一般现在时,主语The Red List是第三人称单数,所以动词要用第三人称单数形式,record的第三人称单数形式是records,故填records

3句意:研究人员认为,目前有近2000只大熊猫生活在中国的野外。

根据所给空前面的now以及后文的“in the wilds of China”可知,应该是正生活在中国的野外,live意为“生活”,现在分词是living,故填living

4句意:2003年数量是为160020世纪80年代数量是1200

根据所在位置可知,应该填的是名词,由所给空后面的“1,600 in 2003”可知,应该是数量,number意为“数量”,故填number

5句意:因为中国尽力拯救这些可爱的动物。

根据所在位置可知,应该填的是动词原形,由前文“The increase in the panda population is great”可知,应该是拯救,save意为“拯救”,故填save

6句意:自1958年以来,中国为大熊猫建立了67个自然保护区。

根据所给空前面的“Since1958, China has”可知,时态是现在完成时,现在完成时的构成:主语+have/has+动词过去分词,所以应该填的是动词的过去分词,由后面的“67 nature reserves for pandas”可知,应该是建立,build意为“建立”过去分词是built,故填built

7句意:在那里,它们可以享受到足够的新鲜竹子。

根据所给空前面的“enough fresh”可知,应该填的是名词,由前文“67 nature reserves for pandas”可知,应该是竹子,bamboo意为“竹子”,表数量时,是不可数名词;表种类时,是可数名词,故填bamboo

8句意:它举世闻名的标志使这种动物在世界各地广受欢迎。

根据固定搭配make sb/sth +形容词“让某人/某物……”可知,应该填的是形容词,由前文“Its world-famous logo”可知,应该是受欢迎的,popular意为“受欢迎的”,故填popular

9句意:中国还以特别大使的身份向其他国家派遣大熊猫。

根据所给空前面的“other”可知,应该填的是可数名词复数,由后文“as special ambassadors”可知,应该是其他国家,country意为“国家”,复数形式是countries,故填countries

10句意:外国动物园付钱,这些钱可以帮助中国更好地保护大熊猫。

根据所在位置可知,应该填的是动词,由后文“the money can help China to protect pandas better”可知,应该是付钱或提供钱,时态是一般现在时,主语是Foreign zoos,所以应该填动词原形,pay意为“付钱”,provide意为“提供”,故填pay/provide

练习册系列答案
相关题目

【题目】通读全文,根据短文理解,选择正确的答案填空。 I had never noticed her. She was not the kind of girl who could draw attention. She was not tall 1 looked ordinary. In class, she liked sitting at the back, reading or writing notes. One day I asked her 2 aloud the text. When I heard her standard (标准) American English, I looked at her with new eyes. And I remembered her name﹣Kelly. Later on, the National College Speech Competition would be held. One student in our school 3 to attend. I thought it over and filled in her name. Kelly practiced 4 for the competition. However, I was a little worried 5 she was always too quiet. Could she really 6 well in the competition?
7 the night of the competition, I sat in the front row of the hall very early. I told her to take it easy. Her face turned red and she said nothing. 8 seemed that she was really nervous. I felt upset, but I just patted her on the shoulder and 9 her go to draw lots (抽签). As a result, she drew No.9 while No.8 was a boy who was very good at giving speeches.
Sure enough, No.8 was very 10. The whole audience made a warm applause.
While they 11 about his speech with excitement, Kelly appeared on the stage. I with no courage to look at her. It was her 12 time to go up the stage, so I couldn't be angry with her for any small mistakes. But at that moment, I found 13 I was so afraid of her failure(失败).
The strong spotlight and large hall made her so small that nobody seemed to notice she had been on the stage. I felt 14.
But the moment that surprised me came. I clearly heard a voice, a very loud voice, "Now, please focus on me."
Three times in all, louder and louder.
The whole audience fell silent.
I could hardly believe that loud voice came from the girl, who was usually soft-voiced and didn't catch attention at all. She gave a perfect speech.
I think I will never forget this touching lesson which my student taught me-never underestimate(低估) the power of the 15 people.
(1)A.or B.but C.as well D.and
(2)A.read B.reading C.to read D.to reading
(3)A.allow B.allowed C.was allowed D.allows
(4)A.hard B.hardly C.harder D.hardest
(5)A.though B.because C.when D.if
(6)A.did B.be done C.do D.doing
(7)A.In B.At C.By D.on
(8)A.That B.This C.It's D.It
(9)A.ask B.stop C.want D.let
(10)A.success B.successful C.succeed D.successfully
(11)A.talked B.would talk C.as well D.were talking
(12)A.one B.the one C.first D.the first
(13)A.when B.that C.why D.what
(14)A.hopeful B.hopeless C.satisfied D.unsatisfied
(15)A.silent B.outgoing C.active D.clever

【题目】 Once upon a time, there was a little candle standing in a room ______ other candles. Most of other candles were much ______ and more beautiful than her. She had no idea ______ she was there, and the other candles made her feel rather ______ and not important. She wanted to leave away.

When the sun went down and the room began to get ______, she noticed a man walking ______ her with a box of matches (火柴). She thought that the man was going to set her on fire. No, no! she cried ______, ―Don’t ______ me, please! But she knew that she could not be heard, so she got prepared for the pain that would surely follow.

To ______ surprise, the room was full of light. She wondered where it came from ______ the man extinguished (熄灭) his fire stick. To her ______, she realized that the light came from her. Then the man struck another match and, one by one, lit the other ______ in the room. Each one gave out the same light. Over the next few hours, she ______ that her wax() was beginning to flow slowly. She knew that she would ______ die, and finally understood why she had been created. My ______ in my life is to give out light until I die, she said. And that’s exactly what she did.

1A.covered withB.filled withC.filled inD.covered in

2A.largerB.easierC.hotterD.smaller

3A.whenB.whereC.whatD.why

4A.perfectB.freeC.awfulD.happy

5A.shinyB.darkC.clearD.thick

6A.aroundB.fromC.towardD.behind

7A.in timeB.in fearC.in dangerD.in control

8A.burnB.leaveC.pullD.fight

9A.hisB.heC.sheD.her

10A.sinceB.ifC.whileD.though

11A.regretB.sadnessC.shameD.happiness

12A.candlesB.booksC.postersD.crayons

13A.repairedB.noticedC.facedD.hoped

14A.onlyB.stillC.soonD.just

15A.dutyB.dreamC.resultD.plan

【题目】阅读下列材料,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
One little miracle (奇迹) has been happening to me recently, and it gives me a special joy.
A few months ago, I was telling my daughter, Sally, some stories about my mother. My daughter was so young when my mother died that she doesn't remember her well. I told her all I could remember, like how wonderful my mother was and how much she meant to me.
One day, Sally was sad because her grandmother was in heaven (天堂) and she couldn't
see her. I explained that though her grandmother was dead, now she was still watching over us and could send us something to let us know she was there. She could be anywhere, even riding invisibly (看不见地) on the back of a butterfly (蝴蝶). Just after I said this, a butterfly flew down right by us, and we laughed happily.
Now many people would say it was just luck that the butterfly flew down at that time. A funny thing, however, has happened since then. Every time I go out in any type of weather I see butterflies. Very often they fly right by my face to get my attention. I always say hi to Mom,send her my love, and thank God for little miracles.
Everyone is always looking for some big miracles to come out and save them when they are in trouble, but they don't notice the little miracles that happen every day right in front of their eyes. I know what they really are, however. For me little miracles are the best kind. So many little miracles happen around me all the time that I know they are not just luck.
根据短文内容,选择最佳选项。
(1)When her grandmother died, Sally was ________.
A.at school
B.quite young
C.in trouble
D.not at home
(2)One day Sally was sad because ________.
A.her mother told her a sad story
B.she argued with her grandmother
C.she couldn't see her grandmother
D.her grandmother sent her nothing special
(3)What does the underlined word “they” refer to (指代)?
A.Everyone.
B.Butterflies.
C.Grandparents.
D.Little miracles.
(4)What is the little miracle that has been happening to Sally's mom?
A.She has a wonderful time with her daughter.
B.She sees butterflies every time she goes out.
C.She can make her daughter laugh happily every day.
D.She often sees her mother ride on the back of a butterfly.
(5)Which can be the BEST title for this passage?
A.Butterflies and miracles
B.Sally's grandmother
C.Miracles are nowhere
D.A funny thing happened to Sally

【题目】任务型阅读,阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题。
In the past, many students practiced English with their pen friends — they sent letters to people all around the world. However, we now send emails to others and chat with people who live quite far away on the Internet.
Here's some advice on how to succeed in your online language exchanges:
How to start a conversation when speaking English online When you speak to somebody online, start by asking “Yes or No” questions. Use questions such as “Do you like …?” or “Can you …?” or “Have you ever …?”
Remember your goal. You are trying to learn about the other person. Think about things you enjoy and try to find some common ground between you. And share your own experiences to show that you have similar interests. If you only ask questions, you will sound like a policeman or a policewoman!
How to keep a conversation going “Listen” carefully. In that way, you can get to know somebody well. When you know him or her well, you will have more to talk about.
Then ask follow-up questions. After you “listen”, use what you “hear” to learn more about that person. Use “open ended” questions, such as “What do you think of …?” or “What was the most interesting experience ...?”
Remember some basic rules for online language exchanges.
Be patient. Do not try to find a good friend right away.
Be careful. Don't give any personal information on the Internet, especially your address, telephone number, and even your real name.
(1)How did many students practice English with their pen friends in the past?
By .
(2)How should you start a conversation when speaking English online?
By asking .
(3)Can you share your own experiences online with other people?
.
(4)What does the writer think of giving personal information online?
It's .
(5)What is the passage mainly about?
It is mainly about advice on .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网