题目内容
【题目】阅读理解
Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, destroying(摧毁) fourteen homes. Seven others were so badly damaged that their owners had to leave them, and fifteen others had broken windows or broken roofs. One person was killed, several were badly hurt and taken to the hospital, and a number of other people received light hurt.
In total, over two hundred people were homeless. Mr Tan said that the storm began early in the morning and lasted for over an hour. “I was eating with my wife and children when we heard a loud noise,” he said. “Several minutes later, our house fell down on top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him safe but very frightened.”
Mrs. Woo said that her husband had just left for work when she felt that her house was moving. She ran outside at once with her children. “There was no time to take anything,” she said. “A few minutes later, the roof came down.”
Soldiers helped to take people out of the flooded(水淹的) area and the welfare department(福利机构) brought them food, clothes and shelter.
(1)How many homes were damaged in the storm in total?
A.Fourteen.
B.Twenty-one.
C.Twenty-nine.
D.Thirty-six.
(2)Where was Mr. Tan when the storm began?
A.He was in the park.
B.He was inside the house.
C.He was outside the house.
D.He was on the roof.
(3)Mrs. Woo and her children didn't get hurt because .
A.her husband knew there would be a storm
B.they were all outside the house when the storm came
C.she felt the house was moving and went out with her children
D.the welfare department helped her
(4)Soldiers were sent .
A.to bring people food, clothes, etc
B.to help people move into new houses
C.to repair the damaged roofs
D.to save people from the flooded area
【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)D
【解析】短文属于记叙文。讲述了一场严重的暴风雨造成的危害。描写了人们在遭到暴风雨袭击时的感受及灾后的救助。(1)D数字计算题。从第一段可知:“fourteen”+“Seven”+“fifteen”=36所以答案是D。(2)B推理判断题。根据第三段的叙述,可知当时他在房子里。所以答案是B。(3)C 细节理解题。从短文倒数第二段可知,吴女士觉得她的房子是移动的。她和她的孩子们立刻跑了出去。因此没有受伤。答案为C。(4)D细节理解题。从短文最后一段“Soldiers helped to take people out of the flooded(水淹的) area”可知,士兵们被派去是从受水灾的地方救人。答案为D。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,每词限用一次。
possible set off speak waste east |
(1)Fujian is in the part of China.
(2)Please always remember avoid food anytime and anywhere.
(3)If you want to catch that train, you'd better for the station immediately.
(4)With the development of China,I'm sure Chinese by people from more countries in the near future
(5)How can you spend so much money a day? I hardly believe it.
【题目】(题文)配对阅读。左栏是五个人的情况和向对方提问的内容,右栏是对方的七个回答。请为左栏的问题选择合适的应答,并将答案写在题前的括号内。
66.(小题1)I like searching the Internet and doing some housework on weekends. What about you? What do you usually do on weekends? 67.(小题2)I like sports.I usually play tennis after work. What about you? 68.(小题3)I have lots of vegetables and fruit every day. How about you? 69.(小题4)I sleep 9 hours every night. How about you? 70.(小题5)I like reading.I read many kinds of books. Books are my best friends. | A.I go to bed early every day. I think sleep is very important for our health. B.I’m busy from Monday to Friday. So I usually stay at home and watch TV on Saturdays and Sundays. C.Tom often does some reading, too. Because he thinks he can learn a lot from books. D.I play basketball every day. I’m in our school basketball team. E.I like vegetables very much. And I drink milk every day. F.I like going shopping with my friends at night. G.Susan usually goes to the movies with her friends on Saturday evenings. |