题目内容

【题目】—________will your father come back from Shanghai?

—In a week.

A.How longB.How oftenC.How farD.How soon

【答案】D

【解析】

句意:——你父亲将多久以后从上海回来?——一周后。

考查特殊疑问句。How long:多长时间,多长,用来询问做某事做了多长时间或询问某物体的具体的长度;How often:多久一次,多长时间一次,用来询问做某事的频度;How far:多远,用来询问距离、路程。How soon:多久以后,多久,还需要多长时间,询问再过多久做某事,用于将来时态,一般用“in +一段时间”回答。根据回答“In a week”可知填“How often”,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mr. Zhang was a sports fan. He worked in a hospital in the capital. He was busy all the time and had little time to have a rest. And one day he felt unwell and couldn’t go on working. He decided to spend a week’s holiday in a quiet village where he could go swimming or fishing. He got off at a small railway station and soon got to a quiet village. He took a room hotel and went to sleep as soon as he had a good meal.

At first Mr. Zhang enjoyed himself there. He could do everything he wanted and went wherever he liked. Nobody disturbed him and knocked at the door at midnight. But on the fourth day he was in trouble. After lunch it was very hot. He went swimming in the river. Suddenly he saw a beautiful bird in a big tree. He wanted to catch it, so he walked to it, but it found him and flew away as soon as he came closer. He began to pick some flowers in the forest and before long he lost his way.

The sun had gone down and night had fallen before Mr. Zhang found a small restaurant in another village. He came in and told them to bring him some bread, two eggs and a glass of tea. After a while his food was brought. Soon he ate up all the bread and eggs. When he was going to have the tea, he found there was a fly in the glass.

“What’s in my tea?” Mr. Zhang called out, “A fly!”

“It’s impossible sir.” said the owner of the restaurant, “I had told them to pick all the flies out of your tea before they brought it to you!”

根据短文内容,从ABCD四个选项中选择一个最佳答案。

1From the story we can guess Mr. Zhang may be a ________.

A.sportsmanB.doctor

C.swimming coachD.restaurant owner

2Mr. Zhang decided to take this holiday because _________.

A.he didn’t like his workB.he wanted to enjoy nature

C.he was kind of unhealthyD.he liked swimming and fishing

3Mr. Zhang hoped to spend a week’s holiday by _________.

A.catching birdsB.swimming or fishing

C.picking flowersD.having good meals every day

4Which of the following is wrong?

A.Mr. Zhang was quite interested in flowers.

B.Mr. Zhang had dinner in the small restaurant.

C.The first three days of the holiday were enjoyable.

D.The village where Mr. Zhang stayed was not noisy.

5According to what the restaurant owner said, we can infer that _________.

A.there wasn’t a fly in the tea at all

B.the restaurant owner was an honest person

C.the tea was made very carefully in the restaurant

D.there were more flies in the tea before it was brought

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网