题目内容
【题目】 When we think about 2050, it seems that it is far from now and it will be a totally different world. But in fact, it is just 30 years from now and we can already know what will be possible to have by that time. Now, let’s have a look at some predictions about 2050 together.
First. AI (人工智能) will offer more jobs in 2050. Many people worry about Al in our lives because they think in the end robots will do all the work and we won’t have jobs. But according to the survey of Forbes, in 2020, AI will create 2.3 million jobs and make only 1.8 million jobs disappear (消失). And we are just talking about 2020, just in 2 years, so let’s see what it can bring us in 30 years.
Second, space travel will be possible in 2050. According to Business Insider, people can travel in space in 2050. But it will only be for wealthy people, because the journey will cost about 100 million dollars to travel in space for just one week.
Last, self-driving cars will make driving safer. According to a report by Stanford University, in 2050, not only will self-driving cars make traffic related deaths less possible, they can also bring changes in our lifestyles too. We will have more time for ourselves.
【1】What will happen in the future according to this article?
A.AI will make people difficult to find jobs.
B.Space travel may come true in 2050.
C.Self-driving cars will possibly make driving dangerous.
D.1.8 million jobs will disappear in 2050.
【2】What does the underlined word “wealthy” mean?
A.successfulB.healthyC.richD.educated
【3】According to the article, what will your life be like in 2050 if you have a self-driving car?
A.You can travel to anywhere you want.
B.You will have more free time.
C.You can drink and drive.
D.You will have to worry about being late for work.
【4】What would be the best title for this article?
A.Life in the future
B.A Better World
C.Imagine (想象) 2050
D.Some Famous Predictions
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】C
【解析】
本文是关于2050年的一些预测。1.人工智能将提供更多的工作岗位。2.太空旅行将在2050。3.自动驾驶汽车将使驾驶更安全。我们会有更多的时间给自己。
【1】细节理解题。根据第3段第1句Second, space travel will be possible in 2050.可知“太空旅行可能在2050年实现。”故选B。
【2】词意猜测题。A. successful成功的;B. healthy健康的;C. rich富有的;D. educated受过教育的。根据下文because the journey will cost about 100 million dollars to travel in space for just one week.(因为在太空旅行仅仅一周就要花费1亿美元。)可知此句But it will only be for wealthy people句意是:但只会给有钱人。故wealthy意思是“富有的”,故选C。
【3】细节理解题。根据第4段第2句in 2050, not only will self-driving cars make traffic related deaths less possible, they can also bring changes in our lifestyles too可知在2050年你有一辆自动驾驶汽车,你会有更多的空闲时间。故选B。
【4】最佳标题。第1段最后一句Now, let’s have a look at some predictions about 2050 together.是本文的中心句,通读全文结合本句可知本文主要内容是“关于2050年的一些预测”,故本文最佳标题是《想象2050》;故选C。
对于阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。第1和3小题是细节题,就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。正确理解题意后,到文中找相关的事实,进行推敲,注意同义词,同义句的不同表达。第2小题,考查词意猜测,需要根据上下文正确理解此句句意,根据句意进行判断。第4小题是考查最佳标题,需要找主题或概括文章的中心思想,根据主要内容,概括标题。