题目内容

【题目】What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage.

Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways you can use and to show them to everyone in the family, such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts.

From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving through windows with the least chance of serious injury (伤害).

The second floor window is usually not very high from the ground. An average person, hanging by the finger-tips (手指尖) will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building.

Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (泄露) into the room.

On a second or third floor, the best windows for escape are those which open onto a roof (屋顶). From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto cement (水泥) might end in injury. Bushes and grass can help to break a fall.

【1】It is important to _____________________.

A. know the ways to escape a fire

B. put out a fire in a burning house

C. jump out of a burning house

D. keep the door closed

2It is possible to escape through the windows _______________________.

A. if you are strong enough

B. if there are some bushes on the ground

C. if you live on a lower floor

D. if you have a long rope

3Which of the following ways of escaping is NOT right?

A. You can escape through stairways.

B. Use a lift to come down at once.

C. Escape through the windows which open onto a roof.

D. You can choose fire escapes.

4Keep your head low at the window so that _________ if the building is on fire.

A. you can get fresh air

B. you can call for help

C. you can easily jump off

D. you can be seen first

5The best title for the passage is _____________.

A. Escaping through the Windows

B. Save Yourself from A Burning House

C. Knowledge on Fire

D. Waiting for Help

【答案】

【1】C

【2】A

【3】A

【4】B

【5】B

【解析】

试题分析:这篇文章介绍了当火灾来袭,如果身在大楼里面的一些逃生技能。

【1】C考查细节理解。可以根据第二段第二三句Knowing what to do during a fire can save yourself. It is important to know the ways ...句意:知道火灾逃生的方法很重要

2A考查细节理解。可以根据第三段第一句From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible...句意:如果你住在比较低的楼层,从窗户逃生是可能的。

3A考查细节理解。可以根据第二段第三句...such as stairways (楼梯) and fire escapes, but not lifts。句意:下列那种逃生方法不正确?从立刻使用电梯。

4B考查细节理解。可以根据第五段最后一句Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may have leaked (泄露) into the room。句意:如果大楼着火,可以把头在窗口放的低一点那么就可以得到新鲜的空气。

5B考查标题总结。文章是总分结构,可以根据第一段得出标题。句意:文章的最佳标题是什么?如何从一栋着火的大楼挽救字节。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解A
Dear Simon,
Here is something about my weekdays and weekends.
Monday? Oh, I don't like Monday because I have to go back to school again after the weekend. Tuesday is not so bad. I usually play tennis with my friends after school. On Wednesday evening I don't go out. I stay at home and do my homework. I like Thursday best because the next day is Friday. I always go out on Friday — maybe go to the cinema, go to a disco or do some other things. I love the weekend. On Saturday I stay in bed until lunchtime. And then I go shopping in the afternoon. In the evening I go to a club, and there are good bands every Saturday. Then on Sunday I go to my friend's house or he comes to mine. I usually visit my grandmother for an hour in the afternoon. Then the weekend is over and it is Monday. And I feel bad again!
Write to me soon and tell me about your weekdays and weekends.
Best wishes!
David
(1)David doesn't like Monday because __________.
A.he has to get up early
B.the weekend is over and he has to go back to school
C.he doesn't like to go out
D.he has many classes
(2)On Wednesday evening, David __________.
A.stays at home and does his homework
B.goes to the cinema
C.plays tennis with a friend
D.goes to a club
(3)David likes ________ best of all the weekdays(工作日).
A.Monday
B.Tuesday
C.Wednesday
D.Thursday
(4)Which of the following is NOT true according to the passage?
A.This is a letter from David to Simon.
B.David always goes out on Friday.
C.David visits his grandmother on Sunday.
D.David usually visits his friend in the afternoon on Saturday.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网