题目内容

【题目】 We have four chickens: Peanut, Cookie, Ice-cream and Potato. My husband Andrew made a beautiful coop(笼子)for them together with our kids.

He gave some tools to the kids because he believed it was important that they could really make something. Then, he slowly helped them. The kids made the mistakes of learninga board cut too short and hands cut by knivesbut in the end, Andrew did some tricks and the coop looked perfect.

The chickens love their perfectly imperfect home and we like to let them run around the yard freely. Yesterday, we needed to go to the city center, knowing that the chickens won't go very far. When we got back, my son, Gordon, ran to check on them. There were Peanut, Cookie and Potato, looking a mess. Ice-cream was nowhere to be seen.

We searched around the yard and found lots of feathers(羽毛). By this time, Gordon's eyes got watery. Ice-cream was his favorite chicken.

Andrew picked Gordon up and held him in his arms. As we stood there, accepting that we were now a three-chicken family, we heard ita soft clucking sound. Andrew put Gordon down and they looked under the bush. There was Ice-cream, a half-naked(半裸的)chicken. She looked strange, but she was totally fine. Andrew carefully picked her up and returned her to the coop.

The next day, Andrew had a meeting with the kids. The kids believed that the chickens should stay in the coop, safe from everything that may hurt them. Andrew disagreed. He believed that we should be more careful, letting the chickens out when we were in the yard. He encourages our kids to take risks. He sees that the risk of living lifeby having the freedom to walk around the yardis better than the safety of a coop.

1Which chicken was found crosier the bush?

A.Peanut.B.Cookie.C.Ice-cream.D.Potato.

2Which of the following facts show that Andrew is a wise father?

a. He taught the kids to make a coop through mistakes.

b. He held his son in his arms when the boy was worried.

c. He carefully returned the chicken to the coop.

d. He encouraged his kids to take risks in life.

A.a, bB.b, cC.c, dD.a,d

3What will most probably happen after the accident?

A.The family will send the four chickens to the nature.

B.The chickens will be kept in the coop from any danger.

C.Gordon will stay with Ice-cream all day to keep it safe.

D.The chickens will run freely when the family are around.

4What can be the best title of this passage?

A.A Father and A CoopB.Life is Full of Risks

C.Chickens Provide Life LessonsD.Gordon's Favorite Chicken

【答案】

1C

2D

3D

4C

【解析】

本文讲述了一个父亲通过陪孩子养鸡,让孩子们去学习一些技能。他给了孩子们一些工具,因为他相信他们能做出一些东西是很重要的。然后,他慢慢地帮助他们,孩子们的不断学习,他鼓励孩子去冒险。

1句意:哪只鸡是在丛林里找到的?

细节理解题。根据“Andrew put Gordon down and they looked under the bush. There was Ice-cream, a half-naked(半裸的)chicken”安德鲁放下戈登,他们在灌木丛下寻找。有Ice-cream,半裸的鸡。故选C

2句意:下列哪个事实表明安德鲁是一个明智的父亲?

推理判断题。a. He taught the kids to make a coop through mistakes.他教孩子们从错误中吸取教训。b. He held his son in his arms when the boy was worried.当男孩担心的时候,他把他的儿子抱在怀里。c. He carefully returned the chicken to the coop.他小心翼翼地把鸡放回鸡舍。d. He encouraged his kids to take risks in life.他鼓励孩子们在生活中冒险。b表达了他父亲关爱孩子,c表达出他父亲对小鸡的细心,所以是ad;故选D

3句意:事故发生后最有可能发生什么?

推理判断题。A. The family will send the four chickens to the nature.这家人将把这四只鸡送到大自然中去B. The chickens will be kept in the coop from any danger.这些鸡将被关在鸡笼里以避免任何危险。C. Gordon will stay with Ice-cream all day to keep it safe.为了保证安全,戈登将整天和 Ice-cream呆在一起。D. The chickens will run freely when the family are around.当家人在的时候,鸡就会自由地跑。根据“He believed that we should be more careful, letting the chickens out when we were in the yard…”他认为我们应该更加小心,当我们在院子里放鸡的时候,所以当家人在的时候,鸡就会乱跑,故选D

4句意:这篇文章最好的标题是什么?

最佳标题。根据“He encourages our kids to take risks. He sees that the risk of living lifeby having the freedom to walk around the yardis better than the safety of a coop.”可知是孩子们的父亲希望通过这件事情,让孩子们学会一些生活的经验,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,从各题所给的选项中,选择最佳选项。

We all know health is the most important in our life and we know smoking is harmful to people’s health. But not many people know about the danger of second-hand smoke.

Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker’s breath. If people breathe in second-hand smoke from time to time, they could get sick from it. It can cause lung cancer (肺癌) and many other diseases.

But how serious is the problem of the second-hand smoke? The World Health Organization (WHO) did a study of 194 countries. They found that second-hand smoke causes about 600,000 deaths every year. That is about 1 of the world death and it leads to a lot of trouble and pain.

Second-hand smoke is especially harmful to children because their bodies are growing. According to a study, around 165,000 children under 5 die each year because of second-hand smoke. Most of these deaths happened in Africa and Southern Asia where health care is very poor.

You can do something to keep yourself and other people away from second-hand smoke. You can ask the smokers, such as your parents, to smoke outside. And, if someone smokes close to you, you’d better hold your breath or just walk away.

1The underlined word “breath” in the passage means “ ” in Chinese.

A.脉搏B.呼吸C.感染D.传染

2According to the passage, which statement is right?

A.There are 194 countries in the world.

B.The total death of the world is about 600,000.

C.Second-hand smoke is worse for adults than children.

D.Health care is very poor in Africa and Southern Asia.

3What does the writer think is the most important in life?

A.Health.B.Friendship.C.Love.D.Money.

4How can you keep away from second-hand smoke?

A.Standing close to the persons who smoke.B.Asking your parents to go out of your house.

C.Walking away from the smokers.D.Holding your breath all the time.

5The best title of this article may be “ ”.

A.SmokingB.Second-hand Smoke

C.Giving up SmokingD.Smoking is harmful to children

【题目】The School Play

The end of the school year was coming quickly. Rick was so excited because it was time for the school play tryouts. This year's play was called Mystery at the Lighthouse. Rick was hoping to get the lead part of Joe who lives at the lighthouse.

After school, all those who wanted to try out for the ______ met in the gym at 3:30. Rick and his friend, Kevin, sat and waited for their turn to read for the play. The next day the parts were ______ on the wall outside of the gym. Kevin got a part in the play. But Rick did not see his ______ . He felt it funny inside. Rick was sure he would get the part. "I can't understand why I'm not in the play." said Rick to his mom. "Rick, it just means that someone was a little better than you. You shouldn't give up just because of this one time. Look at all the other things you're good at, you're great with ______ and you're a super football player," said Mom. Rick didn't say any words and went to his room.

The next day at school. Mr. Carter, the art teacher, asked Rick, "I know how good you are in art, are you interested in doing some drawing and painting for the play?" "You want me to draw for the play? Really?" asked Rick. "I sure do," said Rick ______. Rick was so happy about being part of the play after all, Rick stayed after school each day for the next week and drew a big lighthouse and painted it. He also drew some boats in the water and painted those too. He was so excited on the night of the play. When it was time for the play, he ______ from the side of the stage as his friend, Kevin, said his part of the play. At the end of the show, Mr. Carter called all the students onto the stage that helped with the artwork, lights, and ______ things around on stage during this time, Rick felt ______ of his work. He thought he would do the artwork better. It was so much fun!

1A.danceB.footballC.playD.painting

2A.postedB.markedC.tiedD.published

3A.pictureB.artworkC.houseD.name

4A.actB.speechC.artD.music

5A.sadlyB.confidentlyC.doubtfullyD.worriedly

6A.watchedB.interruptedC.noticedD.complained

7A.inventingB.throwingC.sharingD.moving

8A.tiredB.proudC.curiousD.afraid

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网