题目内容

【题目】阅读短文,从各题所给的选项中,选择最佳选项。

We all know health is the most important in our life and we know smoking is harmful to people’s health. But not many people know about the danger of second-hand smoke.

Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker’s breath. If people breathe in second-hand smoke from time to time, they could get sick from it. It can cause lung cancer (肺癌) and many other diseases.

But how serious is the problem of the second-hand smoke? The World Health Organization (WHO) did a study of 194 countries. They found that second-hand smoke causes about 600,000 deaths every year. That is about 1 of the world death and it leads to a lot of trouble and pain.

Second-hand smoke is especially harmful to children because their bodies are growing. According to a study, around 165,000 children under 5 die each year because of second-hand smoke. Most of these deaths happened in Africa and Southern Asia where health care is very poor.

You can do something to keep yourself and other people away from second-hand smoke. You can ask the smokers, such as your parents, to smoke outside. And, if someone smokes close to you, you’d better hold your breath or just walk away.

1The underlined word “breath” in the passage means “ ” in Chinese.

A.脉搏B.呼吸C.感染D.传染

2According to the passage, which statement is right?

A.There are 194 countries in the world.

B.The total death of the world is about 600,000.

C.Second-hand smoke is worse for adults than children.

D.Health care is very poor in Africa and Southern Asia.

3What does the writer think is the most important in life?

A.Health.B.Friendship.C.Love.D.Money.

4How can you keep away from second-hand smoke?

A.Standing close to the persons who smoke.B.Asking your parents to go out of your house.

C.Walking away from the smokers.D.Holding your breath all the time.

5The best title of this article may be “ ”.

A.SmokingB.Second-hand Smoke

C.Giving up SmokingD.Smoking is harmful to children

【答案】

1B

2D

3A

4C

5B

【解析】

全文大意:我们都知道健康是我们生活中最重要的,我们知道吸烟有害健康,但是很多人并不知道二手烟的危害。二手烟是一种吸烟者呼出的烟.如果人们经常吸二手烟,他们会得病。它能引起肺癌和其他疾病。但是二手烟问题有多严重呢?世界卫生组织(WHO)针对194个国家做了一项研究。他们发现每年二手烟造成60万人死亡,占全世界死亡率的1%

1词义猜测题,根据划线单词的下文If people breathe in second-hand smoke from time to timethey could get sick from itIt can cause lung cancer(肺癌)and many other diseases"如果人们经常吸二手烟,他们会得病。它能引起肺癌和其他疾病"可推测Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker's breath"二手烟是一种来自吸烟者…的烟",故猜测breath意为"呼吸",意为:呼出的烟,故选B

2推理判断题,根据第四段 Most of these deaths happened in Africa and Southem Asia where health care is very poor.可知大部分的死亡发生在医疗保健匮乏的非洲和南亚,结合选项D的意思Health care is very poor in Africa and Southern Asia"医疗保健在非洲和南亚很匮乏"与原文相符,故判断该项正确,故选D

3细节理解题,根据第一段We all know health is the most important in our life,可知作者认为健康是生活中最重要的,故选A

4细节理解题,根据最后一段You can ask the smokerssuch as your parentsto smoke outsideAndif someone smokes close to youyou'd better hold your breath or just walk away.可知你可以让吸烟者,例如你的父母到外面吸烟.你最好屏住呼吸或径直走开,结合选项AStanding close to the persons who smoke"站在吸烟者旁边"与原文不符,故排除该项;BAsking your parents to go out of your house"让你父母到房子外面"原文指的是父母如果吸烟的话,让父母到外面,故该项与原文不符,故排除该项;CWalking away from the smokers "一直屏住呼吸"原文中并没有提到all the time,故该项与原文相符,故排除;D. Holding your breath all the time "离开吸烟者"与原文相不符合,故选C

5主旨大意题,根据第一段提到But not many people know about the danger of second-hand smoke"但是很多人并不知道二手烟的危害"再根据接下来每段的主题句Second-hand smoke is the smoke that comes from the smoker's breath可知本段讲述了什么是二手烟;But how serious is the problem of the second-hand smoke?该段讲述了二手烟问题的严重性; Second-hand smoke is especially harmful to children because their bodies are growing.该段讲述了二手烟对孩子的伤害;You can do something to keep yourself and other people away from second-hand smoke.最后一段讲述了如何远离二手烟,可知全文都是围绕second-hand smoke"二手烟"展开,故本文的最佳题目是"second-hand Smoke",故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We have four chickens: Peanut, Cookie, Ice-cream and Potato. My husband Andrew made a beautiful coop(笼子)for them together with our kids.

He gave some tools to the kids because he believed it was important that they could really make something. Then, he slowly helped them. The kids made the mistakes of learninga board cut too short and hands cut by knivesbut in the end, Andrew did some tricks and the coop looked perfect.

The chickens love their perfectly imperfect home and we like to let them run around the yard freely. Yesterday, we needed to go to the city center, knowing that the chickens won't go very far. When we got back, my son, Gordon, ran to check on them. There were Peanut, Cookie and Potato, looking a mess. Ice-cream was nowhere to be seen.

We searched around the yard and found lots of feathers(羽毛). By this time, Gordon's eyes got watery. Ice-cream was his favorite chicken.

Andrew picked Gordon up and held him in his arms. As we stood there, accepting that we were now a three-chicken family, we heard ita soft clucking sound. Andrew put Gordon down and they looked under the bush. There was Ice-cream, a half-naked(半裸的)chicken. She looked strange, but she was totally fine. Andrew carefully picked her up and returned her to the coop.

The next day, Andrew had a meeting with the kids. The kids believed that the chickens should stay in the coop, safe from everything that may hurt them. Andrew disagreed. He believed that we should be more careful, letting the chickens out when we were in the yard. He encourages our kids to take risks. He sees that the risk of living lifeby having the freedom to walk around the yardis better than the safety of a coop.

1Which chicken was found crosier the bush?

A.Peanut.B.Cookie.C.Ice-cream.D.Potato.

2Which of the following facts show that Andrew is a wise father?

a. He taught the kids to make a coop through mistakes.

b. He held his son in his arms when the boy was worried.

c. He carefully returned the chicken to the coop.

d. He encouraged his kids to take risks in life.

A.a, bB.b, cC.c, dD.a,d

3What will most probably happen after the accident?

A.The family will send the four chickens to the nature.

B.The chickens will be kept in the coop from any danger.

C.Gordon will stay with Ice-cream all day to keep it safe.

D.The chickens will run freely when the family are around.

4What can be the best title of this passage?

A.A Father and A CoopB.Life is Full of Risks

C.Chickens Provide Life LessonsD.Gordon's Favorite Chicken

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网