题目内容

【题目】阅读短文,选出最佳答案

1970 was World Conservation(保护)Year. The United Nations wanted everyone to know that the world was in danger. They hoped something could be done.

Here is one example of the problem. At one time there were 1,300 kinds of plants, trees and flowers in Holland(荷兰),but now only 866 are left. The others have been destroyed(毁灭)by modern people and their science. We are polluting earth, air, water and everything around us. We can’t live without these things. If things go on like this, we shall destroy ourselves.

What will happen in the future? Perhaps it’s more important to ask “What must we do?” More and more young people have known this. Many of them are helping to save our earth. For example, they plant trees. In a small town in the United States, a large group of girls cleaned the banks of 11 kilometers of their river. Young people may hear about conversation through a song called “No one’s going to change our world”. It was made by Cliff Gichard and other singers. The money from it will help to conserve tigers, elephants and pandas on the earth.

1The United Nations hoped something could be done .

A. to conserve the world B. to change the world

C. to develop the world D. to destroy the world

2Why aren’t there so many plants, trees and flowers in Holland now? Because .

A. people there didn’t need so many plants, trees and flowers.

B. people there want to destroy themselves

C. little conservation has been done there

D. people need more land to live on

3How many kinds of plants, trees and flowers have been destroyed in Holland?

A. 1300 B.988 C.3166 D.434

4We shall destroy ourselves if we go on .

A. Planting trees and flowers

B. polluting earth, air and water around us

C. saving the world

D. helping to conserve tigers, elephants and pandas

5What must we do now according to the passage?

A. Save the world B. Clean the banks of river

C. Sing songs D. Get money

【答案】

【1】A

【2】C

【3】D

【4】B

【5】A

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了1970年是世界自然保护年。联合国希望每个人都知道,世界正处于危险之中。他们希望政府会迅速采取行动,以保护大自然。

【1】A细节理解题。根据文中1970 was World Conservation(保护)Year. The United Nations wanted everyone to know that the world was in danger. They hoped something could be done.可知 The United Nations 希望来做一些事情来保护我们的世界。可知故选A。

【2】C细节理解题。根据文中but now only 866 are left. The others have been destroyed(毁灭)by modern people and their science可知在那里没有采取保护措施,可知故选C。

【3】D细节理解题。根据文中At one time there were 1,300 kinds of plants, trees and flowers in Holland(荷兰),but now only 866 are left可知在荷兰434中花草树木已经被毁坏了。可知故选D。

【4】B细节理解题。 根据文中We can’t live without these things. If things go on like this, we shall destroy ourselves.可知,如果我们继续这样去做,我们将摧毁我们自己。可知故选B。

【5】A细节理解题。通读整篇短文可知我们必须保护我们的环境,可知故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】More and more people like bicycling. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe that’s why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!

Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit(受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You don’t even have to ride all the way.

Folding(折叠)bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travelers.

It helps to prevent heart diseases. Bicycling helps to control your weight. A 15-minutes bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year. Bicycling can improve your mood(心情).

Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident. Bicycling is healthier than driving.

1From the passage, we know that bicycling is becoming very .

A. popular B. exciting C. expensive

2When you are riding your bicycle around your neighborhood, you may .

A. pollute the environment around

B. find something you didn’t notice

C. go everywhere and use a little oil

3If you travel with a folding bike, you can fold it and .

A. get out of the car

B. take it onto a train

C. put it in your purse

4One of the benefits from bicycling is that .

A. you can fold the bicycle

B. you will be friendly to others

C. you will be more relaxed

5Which is TRUE according to the passage?

A. Bicycling is enjoyable exercise for people.

B. Driving cars is healthier than riding bikes.

C. Riding a bike pollutes your neighborhood.

【题目】完形填空。
Mom and Dad are two of the most important people in your life. They might affect you more than anyone 1 you will meet. For example, if your mom loves to read, you might grow up carrying a book wherever you go, just as she does. But many kids can't get along well with their parents. Some kids aren't 2 their parents. They always think their parents can't understand them.
How can children get on well with their parents? Here are some tips for you.
⒈ Spend more time together. Don't spend so much time playing computer games or watching TV. You can ask 3 of your parents to play with you. Go outside together, or try to play some new games.
⒉ Share your feelings with them and ask them for help. Many kids want to get their parents' help when they're 4, but your mom or dad might not know that you are having a problem. Tell them 5 happened to you.
⒊ Do your best at no matter what you do. You don't have to be perfect, but when you do your best, you'll make your parents proud of you. It makes them happy to see that you're turning into 6 a great kid. Why? Because it lets them know they are doing a good job.
⒋ Put 7 in your parents' shoes. Sometimes you might have your fights and arguments, but you should find a chance to have a talk with them. Before 8 with your parents, take a few deep breaths and try to see the problem from their point of view (观点). While talking, you 9 keep calm, don't raise your voice, even if your parents “turn up the volume(音量).”
Now are you still worried that you can't get along well with your parents? In fact, as long as you can follow the suggestions mentioned above, you will 10 in getting along well with your parents. Please take action from now on!
根据短文内容选择最佳答案。
(1)A.other B.else C.another
(2)A.kind to B.strict with C.satisfied with
(3)A.both B.either C.neither
(4)A.upset B.happy C.excited
(5)A.that B.which C.what
(6)A.very B.so C.such
(7)A.ourselves B.yourself C.themselves
(8)A.communicate B.communication C.communicating
(9)A.may B.have to C.must
(10)A.success B.successful C.succeed

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网