题目内容
【题目】![]()
Terrafugia Inc. said that its new flying car has completed its first flight, bringing the company closer to its goal of selling the flying car next year. The flying car named the Transition has two seats, four wheels and wings that can be folded, so it can be driven like a car. The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach about 70 miles every hour on the road and 115 miles in the air. It burns around 23 gallons(加仑)of gas every hour in the air.
_________ Around 500 people have already prepaid(预付)$10,000 for getting a Transition when they go on sale. It’s reported that more and more people would like to have one, after Terrafugia introduces the Transition to the public at the New York Auto Show. But it may be impossible to show up on too many driveways. It’s expected to cost $279,000 each. And it won’t help if you’re in a heavy traffic. The car needs a runway.
Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s. According to Robert Mann, an airline scientist, Terrafugia has come closer than anyone to making the car really fly in the sky.
The government has already agreed the company to use special materials to make it easier for the car to fly. The Transition is now going through tests to make sure it is safe.
Terrafugia says an owner would need to pass a test and complete 20 hours of flying time to be able to fly the Transition, the airline pilots would find it easy to control the car.
【1】The first paragraph is mainly about__________.
A.the flying speed of the TransitionB.the advantages of the Transition
C.the need of gas for the TransitionD.the basic information of the Transition
【2】The government __________ the development of flying cars.
A.is excited aboutB.is againstC.doesn’t mindD.have nothing against
【3】In the second paragraph, the missing sentence could be “__________”
A.The flying car is a new thing.
B.The flying car comes into our life.
C.The flying car is popular but not perfect.
D.The flying car costs a lot.
【4】Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.The new flying car can fly 115 miles an hour in the sky.
B.We can see many flying cars on the streets recently.
C.People have been making flying cars for more than 80 years.
D.It’s easier for the pilots to drive the flying car.
【答案】
【1】D
【2】D
【3】D
【4】B
【解析】
本文是一篇说明文,主要介绍了Terrafugia公司研制出了飞车且试飞成功,预计将于明年进行销售。本文主要对飞车的历史由来及其构架进行了介绍。
【1】段落主旨题。通读整段,可知该段主要介绍了飞车的基本结构和飞行速度等基本信息,故选D。
【2】细节理解题。根据“The government has already agreed the company to use special materials to make it easier for the car to fly”,可知政府是支持飞车的发展,故选D。
【3】篇章结构题。根据后文“Around 500 people have already prepaid(预付)$10,000 for getting a Transition when they go on sale”,是在谈论飞车的预付款已不低,可知此处表示飞车的价格很高,故选D。
【4】判断正误题。根据“The Transition, which flew at 1,400 feet for eight minutes last month, can reach about 70 miles every hour on the road and 115 miles in the air”,可知飞车每小时可在空中行驶115英里,A选项表述正确,排除;根据“Inventors have been trying to make flying cars since the 1930s”,可知飞车的研制历史超过80年了,C选项表述正确,排除;根据“the airline pilots would find it easy to control the car”,可知飞行员开这个飞车很容易,D选项表述正确,排除;根据“But it may be impossible to show up on too many driveways”,可知飞车不可能出现在太多车道上,B选项表述错误,故选B。