题目内容

【题目】A.根据所给汉语完成下列句子,词数不限。

1我妹妹穿这双黑色的短皮靴很可爱。

2非常感谢你给我买这些漂亮的邮票。

3这位绅士午餐通常吃什么?

4两餐之间的这个蛋糕给了他整个晚上的充足能量。

5有一个穿蓝色衣服的男子正躺在地上

【答案】

1My sister is cute in these black boots./ My sister is cute when she wears these black boots.

2Thank you very much for buying me these beautiful stamps. / Thank you very much for buying these beautiful stamps for me.

3What does the gentleman usually eat for lunch?

4The cake between meals gave him plenty of energy for the whole evening.

5Look! A man in blue is lying on the ground.

【解析】

1句意:我妹妹穿这双黑色的短皮靴很可爱。根据句意可知此句使用一般现在时。穿这双黑色的短皮靴:in these black boots/ hen she wears these black boots;结合句意可知答案是My sister is cute in these black boots./ My sister is cute when she wears these black boots.

2句意:非常感谢你给我买这些漂亮的邮票。Thank you for doing sth.:因做了某事感谢某人;buy sb. sth.=buy sth. for sb.:给某人买某物;结合句意可知答案是Thank you very much for buying me these beautiful stamps. / Thank you very much for buying these beautiful stamps for me.

3句意:这位绅士午餐通常吃什么?根据“通常usually”可知此句时态是一般现在时。哪顿饭吃什么,使用介词for;结合句意可知答案是What does the gentleman usually eat for lunch?

4句意:两餐之间的这个蛋糕给了他整个晚上的充足能量。根据句意可知此句时态是一般过去时。give sb. sth.:给某人某物;for+时间段:表示做某事做了多长时间。 the whole evening:整个晚上。两餐之间:between meals;结合句意可知答案是 The cake between meals gave him plenty of energy for the whole evening.

5句意:看有一个穿蓝色衣服的男子正躺在地上根据“看Look!”可知此句时态是现在进行时。A man in blue:一个穿蓝色衣服的男子,in+颜色,表示穿某中颜色衣服的人,作后置定语;结合句意可知答案是Look! A man in blue is lying on the ground.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
A picture of a facial expression soon went hot on China' s social media platform during the 2016 Rio Olympics. Fu Yuanhui, a 1996-born girl ,became the second most popular word on the hot topic list because of her ecstatic(狂喜) reaction to her performance.
In less than 24hours, Fu has been discussed thousands of times on Weibo, Wechat and other platforms. Her photos have been used as emoticons(符号表情) and in cartoons. Her fans went from 100,000 to over 2.7 million on her Weibo in just two days.
“I did not reserve my strength. I have tried my best… I am very satisfied with the result and I have never thought about the final,” Fu said in her interview after the semi-final(半决赛).
Fu was quite humorous in the interview. She used a phrase called “Hong Huang Zhi Li” to describe the great efforts she had made in preparing for the match, which also became a popular word on the Internet.
“Hong Huang Zhi Li” means “the strength which can separate the heaven from the earth in the chaotic(混沌的) world of ancient times”. While “Hong Huang” refers to “the chaotic state in the ancient times”, “Li” refers to “strength” in Chinese.
(1)What made Fu Yuanhui so popular on the Internet?
A.Her ecstatic reaction to her performance.
B.Her bad performance at 2016 Rio Olympic.
C.Her laugh after the match.
D.Her dress at 2016 Rio Olympic.
(2)The underlined word “reserve” in Paragraph 3 means _______ in Chinese.
A.运动
B.呼吸
C.释放
D.保存
(3)Fu Yuanhui is _________ according to the passage.
A.careful
B.Helpful
C.humorous
D.kind

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网