题目内容

【题目】 David Beckham opened his London football academy(学院)on Monday. The academy welcomes boys and girls aged 8 to 15. It will accept 15,000 _______ a year, 10,000 of them free. In America, football is a popular sport. _______ , American football is different. Players sometimes kick the ball but they often throw the ball and run with it. They try to take it to the other end of the field. They have four chances to _______ the ball ten yards (码). They can _______ and throw it. If they move the ball ten yards, they can try to move it _______ ten yards. _______ they move it to the end of the field, they can get six points.

It is difficult to move the ball. Eleven men on the other team try to stop the man with the ball. If he doesn’t move the ball ten yards, his team kicks the ball to the other team. _______ university wants its own team to win. Thousands of people come to watch. They all cheer for their _______teams.

Young men and women come on the field to help the people cheer more. Each team plays 10 or 11 games each season. The season begins in September and ends in November.

If a team is very good, it can play another game _______ the season ends. The __________ teams play again on January 1st, the first day of the New Year. Many people go to see these games and many others watch them on TV.

1A.menB.childrenC.womenD.parents

2A.HoweverB.ButC.ThereforeD.Although

3A.beatB.getC.giveD.move

4A.put it onB.cut it upC.pick it upD.work it out

5A.eitherB.otherC.anotherD.more

6A.WhetherB.UnlessC.ThoughD.If

7A.EachB.BothC.AllD.Neither

8A.favouriteB.strongC.mysteriousD.unlike

9A.beforeB.whenC.afterD.while

10A.betterB.bestC.worstD.worse

【答案】

1B

2A

3D

4C

5C

6D

7A

8A

9C

10B

【解析】

足球是世界上很受欢迎的一种运动,美式足球和英式足球比赛的规则是不同的,本文主要介绍了美式足球的一些规则和大学赛季的事情。

1句意:它每年将接收1.5万名儿童,其中1万名是免费的。

men男人;children孩子;women女人;parents父母。根据“The academy welcomes boys and girls aged 8 to 15.”可知,招收8-15岁的男孩女孩,所以此处表示“孩子,儿童”的含义。故选B

2句意:然而,美式足球是不同的。

However但是;But但是;Therefore因此;Although尽管。根据“American football is different.”可知,此处构成转折关系,又因为其后有“,”。故选A

3句意:他们有四次机会把球移动十码。

beat打,打败;get得到;give给;move移动。根据后文“If they move the ball ten yards”可知,此处也表示“移动”的含义。故选D

4句意:他们可以捡起来扔出去。

put it on穿上;cut it up切碎;pick it up捡起;work it out算出。根据“…throw it.”可知,应该是捡起再扔掉的含义。故选C

5句意:如果他们把球移动10码,他们可以试着再移动10码。

either两者之一的;other其他的;another另一个;more更多的。分析句子可知,此处表示“移动十码之后再移动十码”,此处构成“another+数词”结构。故选C

6句意:如果他们把球移到场地的尽头,他们可以得到6分。

Whether是否;Unless除非;Though尽管;If如果。分析句子可知,此处表示“如果他们把球移到场地的尽头”的含义,用于句中引导条件状语从句,表示“如果”。故选D

7句意:每所大学都希望自己的队伍获胜。

Each每一个;Both两者都;All三者及以上都;Neither两者都不。分析句子可知,此处表示肯定含义,根据其后“university”使用的是单数形式可知,表示“每一个”。故选A

8句意:他们都为自己最喜欢的球队加油。

favourite最喜欢的;strong强壮的;mysterious什么的;unlike不像的。分析句意可知,此处表示“为自己最喜欢的球队加油”的含义,表示“最喜欢的”。故选A

9句意:如果一支球队很好,那么它可以在赛季结束后再打一场比赛。

before在……之前;when当……时;after在……之后;while当……时。根据“The season begins in September and ends in November.”和“The ___10___ teams play again on January 1st”可知,赛季是9月开始11月结束,1月份还会再打一场比赛,所以此处表示“在……之后”。故选C

10句意:最好的球队在新年的第一天,11日再次比赛。

better更好的;best最好的;worst最坏的;worse更坏的。根据“If a team is very good, it can play another game ___9___ the season ends.”可知,球队表现得好才会再打比赛,所以此处表示“最好的球队在新年的第一天,11日再次比赛”含义。故选B

本文是一篇说明文,给我们介绍了美式足球的一些比赛规则,还有关于赛季比赛的事。文章叙述清晰,语言简洁,比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解文意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的固定搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第5小题,考查了“another+数词”和“数词+more”的用法区分;再如第9小题,考查了连词辨析,根据上下文语境推断出,表示在赛季结束之后。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The need for something that can solve the problems in our daily lives often leads to new and interesting inventions. Here are some examples of inventions that were born as solutions to common daily problems.

Earle Dickson noticed that his wife often burned or cut herself accidentally while working in the kitchen. She would then need his help to put bandages on the wounds. Since Dickson couldn’t always be there to help her, he invented a bandage that she could easily deal with herself. Sold under the brand name Brand-Aid, these bandages are now used for many types of minor (not serious) cut.

Then there was Bette Nesmith Graham, a secretary who wanted a simple way to correct her typing mistakes. One day, as she was watching painters use touch -up paint to a wall, it struck her that the same way could be used on paper. She mixed a white paint and used a small brush to apply it to her work. This small bottle of paint with brush finally came to be known as Liquid Paper.

In some cases, though, people invent things for one purpose but end up using them for another. Take tea bags, for example. In 1908, a New York tea seller named Thomas Sullivan came up with the idea of creating small gifts for customers by putting the unopened bags. Customers are supposed to take out the tea leaves from each bag before boiling a pot of tea. However, some people misunderstood began putting the unopened bags into hot water, and the custom of using tea bag was born.

Sometimes inventions are used for their original purposes. Other times they end up being used for something completely different. Either way, they make our lives a whole lot better.

1How many inventions are mentioned in the passage?

A.2B.3C.4D.5

2How was the custom of using tea bags born?

A.It was born from a misunderstanding.

B.It was born from a need to take out tea leaves.

C.It was born from a new creative idea to make tea.

D.It was born from a creative tea trade between countries.

3The underlined word “original” in the las paragraph is closest in meaning to ________.

A.livingB.firstC.usefulD.opposite

4Which of the following is correct according to the article?

A.The invention of Brand-Aids came from an unexpected accident.

B.Liquid Paper was invented by a secretary to solve her kitchen problem.

C.Liquid Paper invented by a secretary was used to correct typewriting.

D.Thomas Sullivan was the first person to sell tea in the United States.

【题目】 Mr. Fogarty slowly looks over the rows of boys, each holding his breath and praying(祈祷) it’s not his turn. Mr. Fogarty’s eyes pass over them and they can_________again. His eyes land on me and my heart jumps.

This is what I ___________every Tuesday during jazz practice. I’m fine during practice until it’s time for each of us to stand and play our instrument, alone, with everyone else watching. I always pray for Mr. Fogarty to _________me, but he never does. However, he calls me out in front of everyone, every time.

Mr. Fogarty mouths, “You’re_________.”

My partner smiles. He knows how much I_______this moment each week and in some way it gives him pleasure to see me sweat.

I pray that the kid before me will never stop when he finishes his solo(独奏曲). My heart beats so hard that I can hardly breathe as I stand up.

I start to breathe out the first notes( ). I hold them as long as I can and then I look at the music, hoping to _______the safe pattern of musical notes that tell me what to do. But no, I have to trust myself.

Suddenly the notes on the page start jumping at me, each coming so fast I’m not___________which to play first. So I play them all. All my thoughts are musical notes, and they’re moving so fast that I don’t have time to_______what to play next. I just let my hands go. I’m so caught up in my solo that I don’t_______how long I’ve been playing.

Mr. Fogarty gives me a signal and, suddenly, I stop, and free my hands from the saxophone(萨克斯管) which is still warm from my________________fingers.

My band teacher is smiling at me satisfyingly.

1A.talkB.playC.practiceD.breathe

2A.think aboutB.show offC.go throughD.look forward to

3A.rememberB.forgetC.helpD.guide

4A.aloneB.lastC.firstD.next

5A.expectB.hateC.fearD.enjoy

6A.followB.formC.practiceD.show

7A.afraidB.worriedC.amazedD.sure

8A.look upB.think aboutC.pick outD.find out

9A.understandB.mindC.noticeD.discover

10A.unskilledB.strongC.helplessD.dancing

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网