题目内容
【题目】 Wang Bing is a 12-year-old boy. He likes sports very much and does well in sports.
One afternoon, he comes out of the classroom and sees his father waiting for him at the school gate. He is very glad and he runs to his father. "Dad, please don't wait for me after school next time. I can go home by myself(我自己). I have grown up." says Wang Bing.
"Let's go," says the father, "I'll cook supper and you can do your homework at home: Mum is still at work."On their way home, Wang Bing sees some boys skating in a park. "Can I go and learn skating. Dad?" asks Wang Bing. "I'm sorry, my boy. You must go home and do your homework," answers his father, "but I can buy you an ice-cream." Then his father buys an ice-cream for him. When Wang Bing wants to eat it, a fly(苍蝇) flies to the ice-cream.
"Drive off(赶走) the fly,' says his father, "it's very dirty (脏)."But Wang Bing says with a smile. "You don't let me skate, but can you let him skate for a while(一会儿)?"
【1】There are_____ people in Wang Bing's family.
A.8 B.5 C.3 D.2
【2】Wang Bing is good at ____.
A. telling jokes B. skating
C. skiing D. sports
【3】What's the meaning of the sentence "I have grown up."?
A. 我已经长高了。 B. 我已经种了一棵树。
C. 我已经长大了。 D.我认识路。
【4】On the way home, Wang Bing wants to_______.
A. eat an ice-cream B. play basketball
C. go swimming D. learn skating
【5】Which one is RIGHT?
A. Wang Bing wants the fly to go away.
B. Wang Bing is not very happy.
C. Wang Bing likes the fly on the ice-cream.
D. Wang Bing is very happy.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:王兵是一个12岁的男孩。他非常喜欢运动,并且做得很好。一天下午,他从教室里出来,看到他父亲在学校门口等他。他很高兴,他向他父亲跑去。在回家的路上,王兵看到一些男孩在公园滑冰。他想去滑冰。但爸爸没有答应。王兵有些不高兴。
【1】C细节理解题。根据第二三段的描述可知王兵家有三口人,所以该选C。
【2】D细节理解题。根据第一段中He likes sports very much and does well in sports可知王兵擅长体育运动,所以该选D。
【3】C细节理解题。根据前面一句Dad, please don't wait for me after school next time. I can go home by myself(我自己).可知此句是说我已经长大了,所以该选C。
【4】D细节理解题。根据第三段中On their way home, Wang Bing sees some boys skating in a park. "Can I go and learn skating. Dad?" asks Wang Bing.可知在回家的路上,王兵想学习滑冰,所以该选D。
【5】B细节理解题。根据最后一段中But Wang Bing says with a smile. "You don't let me skate, but can you let him skate for a while(一会儿)?"可知王兵不是很高兴,所以该选B。
【题目】书面表达:(15分)
假如今天是6月21日,你参加了学校组织的郊游活动。活动结束后,老师要求你们用英语写一篇日记,记录这次郊游。请根据下面的郊游活动安排完成这篇日记。内容可以适当发挥,不少于60词。
郊游地点 | 公园 |
郊游方式 | ...... |
和谁一起郊游 | ..... |
郊游活动 | 上午拍照,中午野餐,下午钓鱼,...... |
郊游感受 | ....... |
June 21st,
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________