题目内容
Monarch butterflies from eastern Canada make the most amazing journey in the insect world. Each year, this butterfly travels about 3000 miles to its winter home in central Mexico(墨西哥). How can it fly so far and why does it make this long and dangerous trip. Scientists still don’t have an answer.
For many years, people in Mexico wondered where the orange-and-black butterflies came from every winter. Then, in 1937, a scientist started to follow and study the butterflies. For the next 20 years, he discovered that one butterfly started its journey in Canada. Four months later, it arrived in Mexico.
The length of the butterflies’ trip is only one part of the mystery. Another amazing thing is that the butterflies always return to the same area in central Mexico.
How do the butterflies find their way back to the same place. This is an interesting question because only every fourth generation (代) makes the trip south. In other words, the butterfly that travels to Mexico this year is the great-great-grandchild of the butterfly that traveled there last year.
Each year, four generations of a Monarch butterfly family are born. Each generations of the family has a very different life. The first generation is born in the south in late April. It slowly moves north, reproduces(繁衍) , and then die. Each of these generations of butterflies lives for generations are born, reproduces, and die. Each of these generations of butterflies lives for only two or five weeks. In the autumn, the fourth generation of butterflies is born. This generation has a much longer life. It lives for about eight months. This generation of butterflies makes the amazing journey back to the winter there, and in the spring they reproduce and then die. Their offspring will be the first generation of the next circle of life.
Today, people are still studying the Monarch butterfly. But they are not clear about everything.
1.How long did it take the scientist to find out the Monarch butterflies came from Canada?
_______________________________________________________________________.
2.Which generation of Monarch butterflies travel back to central Mexico?
________________________________________________________________________
3.Does each generation of the family have the same life?
________________________________________________________________________
4.Try to translate the word “ offspring” into Chinese according to the passage.
________________________________________________________________________
5.The best title of the passage can be __________.
A. Family of Monarch butterflies B. Mystery of Monarch butterflies
C. Monarch butterflies’ birthplace D. Monarch butterflies’ winter home
1.20 years 2.The fourth generation 3.No 4.子孙,后代 5.B 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述黑脉金斑蝴蝶的特点以及生活习性。 1.细节理解题。根据For the next 20 years, he discovered that one butterfly started its journey in Canada....