题目内容
【题目】![]()
【1】 There are ice hotels in Sweden, Canada, Finland, Norway, and Romania. Ice hotels have existed for only forty years, yet they are very popular tourist destinations. With their great beauty and all they have to offer, one can’t help but view these icy buildings as symbols. They are symbols of what modern travelers value.
Dependability and Comfort
Ice hotels are made of ice, snow, and “snice”, a material that has characteristics of both snow and ice. The hotels are built at the start of winter. Snice keeps the ice houses insulated(隔热的) so well that they can be used as hotels for at least 3-4 months. The hallways, walls, ceilings, tables, doors, and beds are made of ice. 【2】 Of course, they have comfortable bathrooms.
Beauty and Innovation
【3】 Many hotels with great art styles are created. The hotels offer a range of rooms and suites(套房). The hotel in Sweden has Art Suites. These are hand-carved rooms with detailed ice sculptures, tables, and doors. 【4】 They are worth paying so much. Archways and hallways of the suites are lit up with colorful lights, creating a dreamy effect. Even the outside of the hotel looks icy and magical. Technology plays a role in making the hotel look edgy and modern each year.
Adventure, Entertainment and Variety
【5】 They reach below-freezing temperatures. They can travel through ice mazes, slip on ice slides, take ice sculpting courses, go on hikes, and so much more.
A. The hotel only offers Art Suites at the beginning of the winter.
B. The beds have added comfort from pillows, quilts, and sleeping bags that the hotels provide.
C. The Art Suites are among the most expensive rooms at the ice hotel.
D. Have you ever thought about staying in an ice hotel.
E. You won’t feel cold while staying in the icy rooms.
F. Many artists join the ice hotel building teams each winter.
G. When visiting an ice hotel, guests have a chance to sleep in the very cold rooms.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】F
【4】C
【5】G
【解析】
本文介绍了瑞典、加拿大、芬兰、挪威和罗马尼亚都有冰上酒店。酒店提供的枕头、被子和睡袋使这些床增加了舒适感。每年冬天,许多艺术家都会加入冰上酒店的建筑团队。这样许多艺术风格很好的酒店被建造出来。艺术套房是冰上酒店最昂贵的房间之一。参观冰上酒店时,客人有机会睡在非常寒冷的房间里。
【1】细节理解题。根据下文的句子There are ice hotels in Sweden, Canada, Finland, Norway, and Romania.瑞典、加拿大、芬兰、挪威和罗马尼亚都有冰上酒店。可知,上文应该提到冰上旅馆,结合所给的选项可知,选择Have you ever thought about staying in an ice hotel. 你想过住在冰上旅馆吗?符合语境。故选D。
【2】细节理解题。根据下文的句子Of course, they have comfortable bathrooms. 当然,他们有舒适的浴室。可知,上文应该提到酒店提供的枕头、被子和睡袋带来的舒适感。结合所给的选项可知,选择The beds have added comfort from pillows, quilts, and sleeping bags that the hotels provide. 酒店提供的枕头、被子和睡袋使这些床增加了舒适感。符合语境。故选B。
【3】细节理解题。根据下文的句子Many hotels with great art styles are created. 许多艺术风格很好的酒店被建造出来。可知,上文应该提到许多艺术风格很好的酒店被建造出来的原因,结合所给的选项可知,选择Many artists join the ice hotel building teams each winter. 每年冬天,许多艺术家都会加入冰上酒店的建筑团队。符合语境。故选F。
【4】细节理解题。根据下文的句子They are worth paying so much. Archways and hallways of the suites are lit up with colorful lights, creating a dreamy effect. 他们值得付出这么多。套房的拱门和走廊都用彩灯照亮,创造出梦幻般的效果。可知,上文应该提到艺术套房的情况。结合所给的选项可知,选择The Art Suites are among the most expensive rooms at the ice hotel. 艺术套房是冰上酒店最昂贵的房间之一。符合语境。故选C。
【5】细节理解题。根据下文的句子They reach below-freezing temperatures. 它们的温度低于冰点。可知,上文应该提到冰上酒店的房间温度,结合所给的选项可知,选择When visiting an ice hotel, guests have a chance to sleep in the very cold rooms. 参观冰上酒店时,客人有机会睡在非常寒冷的房间里。符合语境。故选G。