题目内容
【题目】
![]()
阅读以上诗歌,根据其内容回答下列各个小题。
【1】According to the poem, ______________ has come so fast.
A. the end of school B. the exam
C. the celebration D. the new class
【2】What does the underlined word delight mean?
A. Sickness. B. Sadness.
C. Happiness. D. Fairness.
【3】What’s waiting for you all according to the poem?
A. Too many subjects. B. The same school.
C. Similar faces. D. A new life.
【4】This poem can probably be used ______________.
A. in a welcome party B. in a birthday party
C. on a prom night D. on a Silent Night
【5】The purpose of this poem is to ______________.
A. tell us to say thanks to all our teachers
B. encourage us to be positive and move on our senior high
C. tell us that we should do something for our junior high schools
D. remind us of our happy junior high life
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】C
【5】B
【解析】
试题分析:本文是中学毕业相关的一首小诗:勇往直前。诗的第一段是怀念初中生活的,另两段则是对高中生活的憧憬与向往:不要悲伤,不要哭泣,高中生活勇往直前!
【1】A 细节理解题。题意:根据诗的内容,什么来得如此的快?A. the end of school学业的结束,毕业;B. the exam考试;C. the celebration庆祝;D. the new class新的课。由诗中这两句:The end of school is here at last.It has come so very fast(终于毕业就在眼前,它来得如此的飞快。)可以推测出本题选A。
【2】C 词义猜测题。题意:有下划线的delight 是什么意思?A. Sickness.疾病;B. Sadness.悲伤;C. Happiness快乐;D. Fairness.公正。句意:我们带着如些的delight向前,未来看上去如此的光明。可以推测出这里是积极的词,结合语境可以推测出,这里选C。
【3】D 推理判断题。题意:根据诗的内容,什么在等你们大家?A. Too many subjects.太多的功课; B. The same school.相同的学校;C. Similar faces相似的脸孔;D. A new life.新的生活。根据诗中这句:A new life awaits you all(新的生活在等着你们大家)可以推测出这里选D。
【4】C 推理判断题。题意:这首诗可能用于哪儿?A. in a welcome party欢迎晚会上;B. in a birthday party生日晚会上;C. on a prom night毕业晚会上;D. on a Silent Night平安夜。这首诗的主题是告别初中生活,向往高中生活。故可用于毕业晚会上,故选C。
【5】B 主旨推断题。题意:这首诗的目的是什么?A. tell us to say thanks to all our teachers告诉我们对所有的老师说再见;B. encourage us to be positive and move on our senior high鼓励我们积极地挑战高中生活;C. tell us that we should do something for our junior high schools告诉我们应该为初中学校做些什么;D. remind us of our happy junior high life提醒我们记得快乐的初中生活。短文主要是对高中生活的憧憬:勇往直前。故选B。
【题目】
THE FORKS MARKET
The Forks Market offers many different kinds of special souvenirs. Downstairs, shoppers may buy fresh food and fruits. In the upstairs, shoppers will find artworks. Open year- round. Tel: 204-942-6302 www.theforks.com |
MANITOBA LEGISLATIVE BUILDING
Manitoba Legislative Building was completed in 1920. many consider it to be the finest in the country. Open from a,m, to 8 p.m. for self-guided tours. Guided tours are offered free. Call for more information. Tel: 204-945-5813 www.gov.mb.ca/mit/legtour/index.html |
MILLENNIUM LIBRARY
Every day, up to 5,00 visitors come to Millennium Library for books, movies, music, wifi, reading corner and study space. Open Monday to Thursday from 10 a.m. to 9 p.m.; Friday to Saturday from 10 a.m. to 6 p.m.; Sundays from 1 p.m. to 5 p.m.. Tel: 204-986-6450 www.winnipeg.ca/library |
CHILDRON’S MUSEUM
The Children’s Museum helps lead to creative learning. there will be public programs, workshops and special events. During the holiday seasons, visitors can take a walk in Eaton’s Santa’s Village. Open daily. Tel;204-924-4000 www.childrenmuseum.com |
注:souvenirs 纪念品;legislative 议会
根据材料内容选择最佳答案。
【1】You may call if you want to know more about the Forks Market.
A.204-986-6450 B.204-924-4000
C.204-942-6302 D.204-945-5813
【2】What can you
A. Buy food and fruits. B. Watch public programs.
C. Have a self-guided tour. D. Enjoy music and movies.
【3】When can you go to the Millennium Library?
A. At 9 a.m. on Tuesday. B. At 7 p.m. on Friday.
C. At 8 p.m. on Saturday. D. At 4 p.m. on Sunday.
【4】You can take a walk in Eaton’s Santa’s Village in during the holiday season.
A. the Forks Market B. the Children’s Museum
C. the Millennium Library D. the Manitoba Legislative Building
【5】Where is text most probably from?
A.A guide book. B. A picture book.
C. A history book. D. A science book.
【题目】Wu Yifang is a 21-year-old girl from Shantou, China. Now she studies in Britain. One day, when she was taking a train from London to Oxford, she heard loud noises on the train.
Before, the train had been very quiet. Some people were resting while others were reading books or listening to music. Suddenly, a group of Chinese people laughed loudly as they played a game of cards.
“I would usually be very happy to meet people from my own country. But at that moment, I wanted the ground to open up and swallow ( 吞没 ) me.” Zhang said.
As it becomes easier for Chinese people to get visas( 签证) to foreign countries, more and more of them are traveling abroad. However, their bad manners have given them a bad reputation.
![]()
![]()
A recent U.S. survey of 5,600 people five countries showed that Chinese people are the second worst tourists. The worst are American tourists.
Chinese always talk loudly in places like cafes and museums. They also spit (吐痰 ) and litter whenever they want and jump queues. Some Chinese tourists also like to write or draw pictures on famous buildings. In Singapore, Chinese tourists are fined( 罚款) because they were smoking in Non-smoking areas.
Some people may say that they can do everything that they want because they spend money in the country. In fact, this is not true. Besides enjoying ourselves, we should respect local customs and take care of the environment.
Information Card
The country which Wu Yifang studies in | 【1】 | |
The game that the Chinese people played on the train | 【2】 | |
The thing that gives Chinese tourists bad reputation | 【3】 | |
The worst tourist in those five countries | 【4】 | |
The reason why Chinese tourists were fined in Singapore | 【5】 |
【题目】书面表达。
假如你是王海,请根据下列信息介绍一下你在学校的课程和对课程的喜好程度。可适当展开想象。开头已给出。
Time | Subjects | Likes or dislikes |
8:00-8:45 | English | Interesting |
8:55-9:40 | Chinese | Easy |
10:10-10:55 | Math | Boring |
14:00-14:45 | Biology | Difficult |
15:50-17:00 | Outdoor activities | … |
要求:内容贴切,句意通顺,单词拼写正确,书写工整。60个词左右。
Hi! I’m Wang Hai. I am a student in No. 2 Junior High school. ______________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________
span>