题目内容
11.Jolanda Maas,a leader of a research at the Nivel Institute in Utrecht,has reported the result of the study in the magazine BiolMed Central Public Health.It says that people who live closest to green areas in the countryside walk and cycle less often for shorter time than other people."We found that there was either no relationship or only a small one between green space and physical activity,"said Maas."People with more green space walk and cycle less often in their spare time."
People with 20% of green space walked around 250minutes each week during their spare time compared to 180minutes for those with 80% of green space.
"This may be because people in the countryside need to use their cars more to get to places such as shops,schools and the doctor's office."Maas said.
Living near green space also makes no difference in whether people met NHR (全民健身标准) to get 30minutes of exercise daily,according to a survey (调查) of 5,000people across the Netherlands (荷兰).
"The study shows when you just look at how much green space people have,it is not true people are just more physically active,"Maas said."This study shows you don't really need green space."
65.Is Jolanda Maas the leader of the research?Yes.
66.Who walk less.people with 20% or 80% of green space?People with 80% of green space.
67.How do people in the countryside go to shops,schools and the doctor's?By car.
68.How long are people advised to exercise daily?( For) 30 minutes.
69.What does the writer really want to tell us?More green space doesn't mean more exercise.
分析 Jolanda Maas研究发现绿地多并不意味着锻炼多.拥有20%的绿地的人在他们的空闲时间里每周步行大约250分钟,而那些有80%的绿地的人则要花180分钟,人们每天应该至少锻炼30分钟.
解答 65.Yes 细节理解题.根据Jolanda Maas,a leader of a research at the Nivel Institute in Utrecht可知Jolanda Maas是这个研究的领导者,故答案为:Yes.
66.People with 80% of green space细节理解题.根据People with 20% of green space walked around 250minutes each week during their spare time compared to 180minutes for those with 80% of green space可知拥有20%的绿地的人在他们的空闲时间里每周步行大约250分钟,而那些有80%的绿地的人则要花180分钟,故答案为:People with 80% of green space.
67.By car细节理解题.根据This may be because people in the countryside need to use their cars more to get to places such as shops,schools and the doctor's office可知乡下人开车去商店、学校和医生办公室等地方,故答案为:By car.
68.( For) 30 minutes细节理解题.根据Living near green space also makes no difference in whether people met NHR (全民健身标准) to get 30minutes of exercise daily可知人们每天应该锻炼30分钟,故答案为:(For) 30 minutes.
69.More green space doesn't mean more exercise理解判断题.根据The study shows when you just look at how much green space people have,it is not true people are just more physically active可知作者想要告诉我们的是绿地多并不意味着锻炼多,故答案为:More green space doesn't mean more exercise.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,找出符合文章内容的正确答案.
| A. | working; quiet | B. | to work;quietly | ||
| C. | working;quietly | D. | to work; quietly |