题目内容

【题目】单词拼写

根据句意及首字母提示,写出单词的完全形式(每空限填一词)。

【1】 She used to d_________ on others a lot, but now she is used to doing things by herself.

2The harder you work, the greater p you will make.

3 Everyone should try his best to a his dream no matter it’s big or small.

4 Every time I go to travel in another country, my parents will give me a lot of advice i__________ of money.

5These v__________ who come from some high schools and university helped a lot for the charity.

6When my mother heard the joke, she couldn’t help l .

7Don’t take a r , it’s dangerous.

8A good beginning is halfway to s .

9 Paper is one of the i in China.

【10Jack failed the math exam, so his parents e him to work hard.

【答案】

【1】depend

【2】progress

【3】achieve

【4】instead

【5】volunteers

【6】laughing

【7】risk

【8】success

【9】inventions

【10】encouraged

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了作者的大学生活,介绍了大学里的老师和同学们。

【1】根据固定短语:depend on,依赖,依靠。可知,他过去常常依靠别人。故填depend

【2】根据固定短语:make progress.取得进步可知:你越努力,你取得的进步越多。故填progress

【3】根据固定短语:achieve ones dream,实现梦想。可知,每人都要尽力去实现自己的梦想。故填achieve

【4】根据固定短语:instead of,代替,而不是。可知,每次我出国旅行,我父母给我的都是建议而不是金钱。故填instead。

【5】根据句意:这些来自高中和大学的志愿者帮助慈善做了很多事情结合volunteer为可数名词,需要使用复数形式。故填volunteers.

【6】句意:当我妈妈听见那个笑话时,禁不住大笑。结合固定短语:cant help doing sth.禁不住。根据汉语提示,故填laughing

【7】句意:不要冒险,这样很危险结合短语:take a risk.冒险。根据汉语提示。故填risk

【8】句意:一个好的开端就是成功的一半。根据汉语提示,故填success

【9】根据语境可知造纸是中国的四大发明之一。结合one of后面应该使用可数名词复数形式,根据汉语提示,故填inventions

【10】 短语encourage sb to do sth,表示鼓励某人做某事。结合语境推知句子应该使用一般过去时态。根据汉语提示,故encouraged。

练习册系列答案
相关题目

【题目】One of my friends Fred did very little work when he was a student. He spent more time drinking in bars(酒吧) than working in the library. Once, we had to take an important exam. The exam had a hundred questions. To each question we had to write "Right" or "Wrong". The night before the exam, Fred was watching TV and drinking. He usua1ly worried a lot the night before the exam. But on that night he looked quite quiet. He told me what he would do." It's very easy," he said to me, "There are a hundred questions and I have to get fifty right answers to pass the exam. I' ll bring a coin(硬币 )with me and throw it to decide(决定)answers. I' m sure I’ll get half the questions right in this way. "During the exam, Fred sat down and really threw the coin for half an hour when he was writing down his answers. Then he 1eft half an hour before the others. The next day he saw the teacher on the playground. "Oh, good, Mr. Wu," he said, "Have you checked the papers? Have I passed?" The teacher 1ooked at him and smiled, "Ah, it's you, Fred. A moment, please." Then he put his hand into his pocket and took out a coin. He threw it into the air, caught it in his hand and looked at it. "I' m very sorry, Fred, you failed."

根据短文内容判断正误(5分):

1The writer and Fred are still students.

2Fred usually worried a lot before the exam because he did little work.

3Fred was quite quiet that night because the exam questions were easy.

4The coin didn't bring good luck to Fred.

5Mr Wu was glad that Fred was very clever.[来

【题目】Like many lovers of books, Mary and her husband, Richard Goldman, seldom walked past a bookstore without stopping to look inside. They often talked of opening their own store one day.

When Mary was in hospital with heart trouble in 1989, they decided it was time to get serious. Richard, who worked for a business company, expected to work for himself, and Mary needed to slow down from her job.

They started by talking to bookstore owners and researching the industry(产业). “We knew it had to be a specialty(专业) store because we couldn’t afford enough money,” says Mary. One idea came to her: She’d read somewhere that about 20 percent of books sold were mysteries, and many buyers spent more $300 a year on books. She and Richard were themselves mystery readers.

On Halloween 1992, they opened the Mystery Lovers Bookshop and Café near their home. With three children in college, the couple could not spend all the family’s money to start a shop. To pay the $100,000 cost, they drew some of their savings, borrowed from friends and from an bank.

The store only broke even in its first year, with only $120,000 in sales. But Mary was always coming up with new ways to attract(吸引) buyers. The shop had a coffee bar and it offered gifts to mystery lovers and provided dinners for book clubs that met in the store. She also invited some writers to discuss their stories.

Today Mystery Lovers makes sales of about $420,000 a year. After paying taxes, business costs and the six part-time sales workers, Richard and Mary together earn about $34,000.

“The job you love may not go hand in hand with a million-dollar income(收入)” says Richard. “This has always been about a pleasant life for ourselves, not about making a lot of money.”

【1】When Mary was in hospital, the couple realized that ____.

A. they had to put their plan into practice

B. health was more important than money

C. heart trouble was a serious illness

D. they both needed to stop working

【2】 After Mary got well from her illness they began _____.

A. to study how to open a bookstore

B. to buy and read more mystery books

C. to do market research on book business

D. to work harder to save money for the bookstore

【3】 How did their bookstore do in the first year?

A. They had to borrow money to keep it going.

B. They made just enough to pay all the costs.

C. They succeeded in making a lot of money.

D. They failed though they worked hard.

【4】 According to Richard, the main purpose of opening the bookstore is _____.

A. to pay for their children’s education

B. to get to know more writers

C. to set up more bookstores

D. to do what they like to do

【题目】 阅读表达

阅读下面的短文,并根据文章后的要求答题(请注意问题后的词数要求)

[1]Do you want to know the life in the future? I read something in a book. (78)It says there will be many robots in our homes and factories in the future. They will do much work for people. They can cook meals, wash clothes and look after our pets. In factories, they will do boring and difficult jobs, so no one will do heavy work. But many workers will be out of work.

[2]And also, many people believe that in the future people will use computers in lots of everyday activities. They won't go shopping because they can buy most goods (商品) on the Internet. People will use the Internet to book rooms, order food and so on.

[3]There will be changes in our food, too. There will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day. Instead(代替), they will eat more fruits and vegetables. Maybe people will be healthier. Most of them will live (79)_________ than people live now. Maybe people will live to be 200 years old.

1What will happen to many workers according to the first paragraph? (no more than 6 words)

__________________________________________________________________

2Why won't people go shopping according to the passage? (no more than 9 words)

__________________________________________________________________

3Translate the underlined sentence in Paragraph 1 into Chinese. 将第一段中划线句子译成汉语。

__________________________________________________________________

4Fill in the blank in Paragraph 3 with proper (恰当的) words. (no more than 3 words)

__________________________________________________________________

5请给短文拟一个适当的英文题目。

__________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网