题目内容
【题目】A science fiction flying car looks like a normal car, but it is an aircraft that anybody can fly directly from any place to another without using roads or runways. Science fiction writers have written about flying cars for a long time. But now flying cars will soon fly out of the world of science fiction into our real world. And the dream of the science fiction writers will soon come true.
The first-known sky car is the FSC-1. The FSC-1 looks like an expensive sports car. You can drive the FSC-1 on the road like a normal car. If you touch a button, its wings and propeller(螺旋桨)fold out and then it can take off, fly and land as an airplane. The owners of the FSC-1 can choose if they want to drive or fly.
Another flying car or sky car is the Moller Skycar M400. Although you can't drive it on the roads, it is s mall and easy to fly and can take off and land like a helicopter(直升飞机). Urban Aeronautics' X-Hawk is another type of sky car. It is expected to be available for about $3 million.
Just like any new technology, flying cars have taken a long time to be developed. But some experts think the technology is far from what people imagine when they are sitting in traffic. It still needs to be improved.
【1】 kinds of flying cars are mentioned in the passage.
A. Two B. Three C. Four D. Five
【2】The writer thinks that flying cars will be no longer a dream because .
A. science fiction writers' ideas are stupid B. they are too expensive to make
C. they will soon be available D. they are only in science fiction
【3】Some experts think the technology of flying cars is .
A. normal B. traditional C. not good enough D. strange
【答案】
【1】 B
【2】 C
【3】 C
【解析】
会飞的汽车以前可能只会出现在科幻小说中,但现在,题目可能很快就要进入我们的现实世界了。文章中为我们介绍了三款飞行汽车。
【1】细节理解题。根据短文第二段The first-known sky car is the FSC-1.以及第三段Another flying car or sky car is the Moller Skycar M400. Urban Aeronautics' X-Hawk is another type of sky car.可知,短文中共介绍了三款飞行汽车。故应选B。
【2】推理判断题。根据文意和短文第一段But now flying cars will soon fly out of the world of science fiction into our real world. And the dream of the science fiction writers will soon come true.可知,飞行汽车已经在我们的现实生活中存在了,很快就可以使用,因此C选项正确。
【3】细节理解题。根据短文最后一段But some experts think the technology is far from what people imagine when they are sitting in traffic. It still needs to be improved.可知,一些专家认为这项科技与人们的想象还有差距,还有待提高。由此可知应选C。