题目内容
【题目】Here are some students’ favorite teachers. How do they like their teachers? Let’s have a look at their teahers.
Bai Yun, 14, | I like Miss Li, my Chinese teacher. She looks very nice. She is often in a red coat. Red is her favorite color. She is strict (严格的) with us. |
Gao Tian, 13 | Miss Ye, my English teacher, helps me a lot. She is tall and has long hair. She asks us to read English books every day. She says it is a good way to study(学习) English. |
YangGuang, 14, | My favorite teacher is Mr. Wu. He is our Chinese teacher. He is very glad to have his classes. He is kind to students and his students all like him. He is good at singing, too. He is so cool. |
【1】Who is often in a red coat?
A. Miss Li.B. Miss Ye.C. Miss Wu.D. Miss Xu.
【2】What does Miss Ye look like?
A. She is short.B. She looks cool.C. She has long hair .D. She is old.
【3】What does Mr Wu do?
A. He is a cook.B. He is a worker.C. He is a doctor.D. He is a Chinese teacher.
【4】Which one is right ?(哪一项正确?)
A. Mr. Wu can sing very well.B. Bai Yun and Gao Tian are 13.
C. Yang Guang likes pink a lot.D. Miss Li reads English every day.
【5】The passage(文章) is about some students’
A. favorite class.B. favorite teachers.C. favorite school.D. favorite food.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【4】A
【5】B
【解析】
本文介绍了三名学生喜欢的老师,及这些老师的一些信息。
【1】细节理解题。由表格第一栏中的句子She is often in a red coat. 她经常穿红大衣。可知,Miss Li经常穿红大衣。故选A。
【2】细节理解题。由表格第二栏中的句子She is tall and has long hair. 她个子高,头发长。可知,Miss Ye的头发长。故选C。
【3】细节理解题。由表格第三栏中的句子He is our Chinese teacher. 他是我们的语文老师。可知,他是一名语文教师。故D正确。
【4】细节理解题。由表格第三栏中的句子He is good at singing,too…可知Mr.Wu唱歌很好,因此A正确;根据Bai Yun, 14,和Gao Tian, 13可知,白云是14岁;高天是13岁。因此B不对;选项C在文中没有提到,因此不对;根据She asks us to read English books every day. 可知,Miss Ye要求我们每天读英语。而不是李老师每天都读英语。故D不对。因此本题的正确答案是A。
【5】主旨大意题。综合表格信息,根据第一行Here are some students' favorite teachers. 可知,材料主要介绍几个学生最喜欢的老师。故选B。
【题目】The rooms of Linda, Tom and Sally
I am Linda. Welcome to my room. My English book is on the bed. My schoolbag is on the chair. Some flowers are on the desk. What are those on the wall? Oh, they are two maps. |
|
My name is Tom. This is my room. Look! There are some pictures on the wall. Behind the door there is a cat. It's black. Where is my green school bag? Oh, it is under the chair. |
|
Hi, I am Sally. What can you see in my room? My computer is on the desk. My schoolbag is on the bed. What are those under the bed? Oh, they are three basketballs. They are my brother's. |
|
根据短文内容,判断下列句子正误。正确的在答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。
【1】There are some flowers on Linda's desk.
【2】Linda's English book is on the chair.
【3】There is a cat behind the door of Tom's room.
【4】Sally's computer is on the bed.
【5】Sally's brother has four basketballs.