题目内容
【题目】Alice is sixteen years old now. She was born on January 5th. Mrs. Brown is her mother. Today is Alice’s birthday. There is a party for her. Lots of her friends come to her party. There are ten boys and five girls, Mrs. Brown buys fruit, a birthday cake and some delicious food for the party. Her friends and parents join together to sing "Happy birthday "to her.
根据短文内容判断正(T)误(F)
【1】Alice is seventeen years old next year(明年).
【2】Her birthday is January fifteenth.
【3】Alice is Mrs. Brown’s daughter.
【4】Sixteen boys and girls come to the party.
【5】Mr. Brown doesn’t join the party.
【答案】
【1】 T
【2】 F
【3】 T
【4】 F
【5】 F
【解析】
短文大意:本文讲述了爱丽丝父母和朋友给她过十六岁生日的情景。
【1】题意:爱丽丝明年十七岁。考查细节理解题。根据Alice is sixteen years old now.,可知说法正确,故选T。
【2】题意:她的生日是一月十五日。考查细节理解题。根据she was born on January 5th.,可知说法错误,故选F。
【3】题意:爱丽丝是布朗太太的女儿。考查细节理解题。根据Mrs. Brown is her mother.,可知说法正确,故选T。
【4】题意:十六个男孩和女孩来参加聚会。考查细节理解题。根据There are ten boys and five girls,,可知说法错误,故选F。
【5】题意:布朗先生不参加聚会。考查细节理解题。根据Her friends and parents join together to sing "Happy birthday "to her.,可知说法错误,故选F。
阅读判断题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。
【题目】
Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday | |
8: 00~8: 45 | English | Math | Chinese | English | Math |
8: 55~9: 40 | Math | Chinese | English | Chinese | Chinese |
10: 00~10: 45 | P. E. | Geography | Biology | History | Computer |
10: 55~11: 40 | History | English | P. E. | Chemistry | Computer |
14: 10~14: 55 | Art | Physics | Math | Politics | Biology |
15: 10~15: 55 | Chinese | Chemistry | Physics | Math | Geography |
16: 05~16: 50 | Music | Politics | Class meeting | Chinese | English |
(注: Physics物理Chemistry化学)
【1】You have an art class on _______ .
A. Monday B. Tuesday C. Wednesday D. Thursday
【2】You have _______ Chinese classes every week.
A. 3 B. 4 C. 5 D. 6
【3】—How long will you rest for the lunch break(午间休息)?
— _______ .
A. 100 minutes B. 90 minutes C. 110 minutes D. 150 minutes
【4】You have _______ classes only on Monday and Wednesday.
A. art B. music C. biology D. P. E.
【5】You can send and receive emails from _______ to _______ in computer class on Friday.
A. 8: 00; 9: 00 B. 10: 00; 11: 40 C. 8: 45; 10: 40 D. 14: 10; 15: 45
【题目】
First name | Last name | Telephone number |
Jack | Brown | 299-2321 |
Eric | Smith | 551-1567 |
Alice | Smith | 660-5117 |
Linda | Green | 299-2312 |
【1】What’s Alice’s telephone number?
A. 299-2321. B. 551-1567. C. 660-5117. D. 443-1998.
【2】_______ have the same(相同的)family name.
A. Eric and Alice B. Jack and Eric C. Jack and Linda D. Alice and Linda
【3】Which of the following is NOT true?
A. Smith is Eric's family name. B. 299-2321 is Jack's phone number.
C. Linda's telephone number is 299-2322. D. Alice and Linda are girls.