题目内容

【题目】Alice is sixteen years old now. She was born on January 5th. Mrs. Brown is her mother. Today is Alice’s birthday. There is a party for her. Lots of her friends come to her party. There are ten boys and five girls, Mrs. Brown buys fruit, a birthday cake and some delicious food for the party. Her friends and parents join together to sing "Happy birthday "to her.

根据短文内容判断正(T)误(F)

1Alice is seventeen years old next year(明年).

2Her birthday is January fifteenth.

3Alice is Mrs. Brown’s daughter.

4Sixteen boys and girls come to the party.

5Mr. Brown doesn’t join the party.

【答案】

1 T

2 F

3 T

4 F

5 F

【解析】

短文大意:本文讲述了爱丽丝父母和朋友给她过十六岁生日的情景。

1题意:爱丽丝明年十七岁。考查细节理解题。根据Alice is sixteen years old now.,可知说法正确,故选T。

2题意:她的生日是一月十五日。考查细节理解题。根据she was born on January 5th.,可知说法错误,故选F。

3题意:爱丽丝是布朗太太的女儿。考查细节理解题。根据Mrs. Brown is her mother.,可知说法正确,故选T。

4题意:十六个男孩和女孩来参加聚会。考查细节理解题。根据There are ten boys and five girls,,可知说法错误,故选F。

5题意:布朗先生不参加聚会。考查细节理解题。根据Her friends and parents join together to sing "Happy birthday "to her.,可知说法错误,故选F。

阅读判断题。即根据文章的表层意思进行深层次的推理判断,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读时要注意辨认和记忆具体事实和重要情节,包括事物的起因、过程、结果及发生的地点、时间等,这对题目的判断至关重要,需要考生综合所有的细节来理解把握。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,将画线的句子译成英文或中文。

Li Yong, a very famous host in China, died at age 50. His wife told people the news on Sina Weibo by saying “I have lost my love, after 17 months of cancer therapy ( 癌症治疗) at 5:20 am on Oct. 25.2018, in the United States.” 1.这则消息让我们感到很伤心

Li hosted some wonderful talent shows, like Lucky 52, A Special Six-Plus-One, as well as the talk show Yong

Le Hui.2. He played a big role in getting these shows popular in China.

Usually, when people say "cancer", we think of health! Air. water and so on get worse and worse. 3. However, we should try to face these problems and do something meaningful. First of all, we should keep exercising.4. 比如,每天跑步半小时。Secondly, relax ourselves. On vacation, we can have a visit to somewhere interesting. There are also other things we can do.5. Some people think it is the best way to relax through music.

Most people want to live healthily, so why not take our life seriously and begin to do some useful things?

1______________________________________________________________________________________________________________________________________

2______________________________________________________________________________________________________________________________________

3______________________________________________________________________________________________________________________________________

4______________________________________________________________________________________________________________________________________

5______________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 What is the best way to learn a language? Yes, it is to use it as much as possible. But not everyone lives in an English-speaking country.1 Here come some helpful tips.

Think in single(单个的) words

People say that it’s the best to start small. So, the first step is to name each thing appearing in front of you —— computer, telephone, pen. It’s easy to do this at home when you wake up and before you go to sleep. But what you can do, if it’s a thing you don’t know how to speak in English? For example, you can’t name “garage”. 2It means that you are on your way to tell the unknown words in a simple way.

3

When naming the words is not difficult for you, you can try to think in simple sentences. For example, if you are sitting in a park, you can tell yourself things like, “It’s such a beautiful day” and “People are playing sports with their friends.” Slowly, add more information like time or places into the simple ones.

Think in conversation

Now, let’s move to thinking in conversation.4 —— asking the questions and thinking about the answers. This is a great way to practice what you might say in a real conversation.

Over and over again, little bu little, that’s the key. And thinking in English will be your inner habit one day.

A.Imagine(想象) yourself speaking to someone else.

B.So thinking in English every day by yourself seems important.

C.Then “The place where my father put his car” can make people understand easily.

D.So, how much time should you spend learning English?

E.Think in sentences.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网