题目内容

【题目】 I'm Martin, an American boy. I'm 13 this year. I live in a small house with my family. It is the best family in the world.

I have a room of myself. I have many favourite things in it. This year, I have a new helper. It's my bookcase. It's my birthday present from my dad.

The bookcase is beside my bed. It's green and yellow. It's nice and it helps me a lot. I like reading and I have many books. Now I can put my books in the bookcase and keep them in good order. I can find the books I want to read easily. My bookcase has several shelves (隔板), and it's almost full. The storybooks and English books are on the first shelf. The Chinese books and history books are on the second shelf. My pictures are on the third shelf. I really love my bookcase.

1Martin gets the bookcase from his .

A.grandpaB.grandmaC.fatherD.mother

2What colour is the bookcase?

A.Brown and yellow.B.Black and yellow.

C.Green and yellow.D.Green and brown.

3The bookcase has shelves.

A.threeB.fourC.fiveD.six

【答案】

1C

2C

3A

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了马丁最喜欢的书架的基本信息。

1细节理解题。根据第2大段“It's my birthday present from my dad.”我父亲给我的生日礼物。可知,故选C

2细节理解题。根据第3大段“It's green and yellow.”它是黄色和绿色的。可知,故选C

3细节理解题。根据第3大段“The storybooks and English books are on the first shelf. The Chinese books and history books are on the second shelf. My pictures are on the third shelf.”第一层有英语和故事书,第二层有语文和历史书,第三层有我的照片。可知,共有3层。故选A

阅读文章一般采用寻读的做题方法,根据题干的关键单词或者词句在文章对应的段落里找答案。如第3题,题干中问的是书架一共有几层?快速定位到文章中的第3大段中,找到关键词句“The storybooks and English books are on the first shelf. The Chinese books and history books are on the second shelf. My pictures are on the third shelf.”,关键词on the first shelf. on the second shelf. on the third shelf.便知道一共是3层,既能节省阅读时间,又可准确做题。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网