题目内容

【题目】【2014年浙江省丽水市中考】

阅读以下内容,完成第15小题。

May Day is the day when we celebrate the end of winter and the arrival of spring. It’s a time of new life, with new leaves on the trees and wildflowers growing in the woods and fields. On that day, children in Britain and other parts of Europe often make May baskets and hang them on a neighbor’s door as a gift of love and friendship.

Here are the steps of making this kind of basket.

Step 1 Food paper into a cone(圆锥形) and stick it to keep the shape.

Step 2 Cut top of the cone with scissors.

Step 3 Make two holes on opposite sides of the cone. Leave 5cm form the top.

Step 4 Pass ribbon(彩带) through holes and tie it to create a basket handle.

Step 5 Fill your basket with different kinds of flowers.

根据以上制作步骤重新排列A、B、C、D四副图片的顺序,并将其编号填入14小题中。

【1】

2

3

4

5Why do children in Europe make May baskets? Because they want to ____.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】A

【4】C

【5】show love and friendship / celebrate May Day

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了五塑节的活动情况及五塑节礼品花篮的制作步骤。

【1】阅读短文可知,第一步是将纸折成一个圆锥形,并固定好保持形状,故选D。

【2】第二步是用剪子减掉圆锥的顶部,故选B。

【3】第三步是在距离圆锥顶部5厘米的地方在,在相对的两边打两个孔。故选A。

【4】第四步是从这两个孔里面穿过一条船彩带,作为篮子的手柄。故选C。

【5】细节理解题。根据as a gift of love and friendship.描述,可知孩子们这样做是为了象征爱和友谊。故答:show love and friendship / celebrate May Day

练习册系列答案
相关题目

【题目】Are you sorry for not traveling during the National Day? If you stay at home at that time, I think you are very lucky. Why? Because there are too many people everywhere. In many places of interest in China, it’s too crowded to do anything.

Look at the picture. It was too crowded in the West Lake on October 1st, 2015. You even couldn’t take photos for you or your friends. All what we could see where people. It was reported that there were about 13 people per meter by the lake. My friends told me they could see nothing but many tourists on the Broken Bridge (断桥). “We couldn’t walk if the people in front of us didn’t walk,” he said. He showed us a photo near the West Lake. In the photo, we hardly found him out, there were too many people.

So some people give the advice that we should not have the gold week (黄金周) any more. But other people say no about this advice. What’s your idea of it? Are you sorry now for not traveling during the gold week? I love staying at home more than traveling next National Day.

【1】When is the gold week in the passage?

A. In January. B. In April.

C. In August. D. In October.

【2】Why can’t the writer’s friends find themselves in the picture?

A. Because he didn’t go there.

B. Because there were too many people.

C. Because he was taking the photo.

D. Because their eyes wee ill.

【3How did the writer feel about staying at home on National Day?

A. He felt lucky to stay at home on National Day.

B. He felt sorry to stay at home on National Day.

C. He believed it was boring to stay at home on National Day.

D. He believed it was interesting to stay at home on National Day.

【4】Which of the following is TRUE about the West Lake on National Day?

A. There were about 30 people per meter.

B. You could walk as you like by the West Lake.

C. There were about 13 people per meter by the lake.

D. You could find yourself easily on the photos you took that day.

【5】Where do you think is the article from?

A. www.chinabus.com. B. www.movies123.com.

C. www.chinatourist.com. D. www.storyhouse.com.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网