题目内容
【题目】 Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here's something you can do.
Be calm (冷静). Sometimes, you feel so angry that you really want to teach somebody a lesson. But being angry can't solve problems. Neither can a fight. Instead, it may bring you more problems. In the school, everyone involved (卷入) in a fight will be punished, no matter who started it. There are no winners in a fight.
Shout loudly. If you know someone is coming up behind you to attack, turn toward the person with your hands up in front of your body and loudly say "stop" before walking away. Loud voice can usually make the attacker calm down. If the person doesn't stop, cry for help by calling out the name of a teacher whose office is nearby.
__▲__ Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. Helping him fight is not really helpful to him. If you really want to give him a hand, try to ask him to give it up. Also, you can tell him if he gets involved in a fight, he may get hurt and be punished. Then, try to learn why he wants a fight and help him find a right way to deal with the problem.
【1】The underlined word "attack" in Paragraph 3 means "________" in Chinese.
A.拥抱B.攻击C.阻止D.吸引
【2】Which of the following sentences can be put in the __▲__?
A.Face bravely.B.Join in a fight.C.Learn to refuse.D.Talk to someone.
【3】The passage is written to ________.
A.help students keep away from fightsB.warn students not to fight
C.advise students to help each otherD.encourage students to work hard
【4】The passage is written in a/an ________ tone (语气).
A.sadB.angryC.seriousD.crazy
【5】Where may the passage come from?
A.A travel guide.B.A newspaper.C.A storybookD.A weather report.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
在学校时学生们之间有时会打架,怎样能避免这种情况呢?短文中给出了一些建议。
【1】
词句猜测题。根据第三段“Loud voice can usually make the attacker calm down. If the person doesn't stop, cry for help by calling out the name of a teacher whose office is nearby.”,可知“大声的呼喊可以让攻击者冷静下来”,attacker是“攻击者”,根据词汇的构成,推断attack意为“攻击”,故选B。
【2】
细节理解题。A. Face bravely.勇敢地面对。B. Join in a fight.参加打架。C. Learn to refuse.学着拒绝。D. Talk to someone.和某人交谈。根据第四段中“Your friend may ask you to join in a fight. Learn to say no. Helping him fight is not really helpful to him.”可知,你的朋友可能会要求你参加一场打架。你要学会说“不”。帮助他打架可能对他没有真正的帮助。可知本段是介绍了要学会拒绝打架。故选C。
【3】
主旨大意题。根据第一段中“Fights at school sometimes happen. But how can you keep away from a fight? Here’s something you can do.”可知,学校里有时会发生打架。但你怎么能不打架呢?这是你能做的。所以本文主要介绍了如何帮助学生远离打架。故选A。
【4】
推理判断题。A. sad悲哀的;B. angry生气的;C. serious严肃的;D. crazy疯狂的。根据“Be calm(冷静).”、“Shout loudly.”和“Learn to refuse.”可知,本文介绍了如何在学校里避免打架。因此语气应该是严肃的。故选C。
【5】
推理判断题。A:旅游指南;B:报纸;C:故事书;D:天气预报。分析文章内容可知,本文主要介绍了如何帮助学生远离打架,结合选项,最有可能在报纸上看到。故选B。
【题目】 Welcome to our full-service hotel for dogs and cats. Here your cats can rest easy in comfortable places and dogs can enjoy playtime, salon service, training classes and more!
※Boarding (膳宿) |
*Standard Guest Room (标房) An open space that is cleaned daily and with comfortable bedding. *Private Suite(套房) Large suites for a more peaceful, private environment and they are perfect for many different family pets. Rooms are cleaned daily and has a raised bed and TV with pet-themed (以宠物为主题的) shows on. *Kitty cottage Cat cottages are kept separate from dog guest rooms and they are cleaned daily. Boarding two cats? Cottages with connecting doors are available. Our hotel supplies comfortable bedding, but please feel free to bring your pet’s bed, blanket and toys to make them feel even more at home. *Meals We serve meals for free. If you’re bringing meals from home, please separate them into bags marked with your pet’s names. Want to surprise your pet with a tasty snack? We also have treats and doggie ice cream available for you to buy. |
※Boarding requirements |
*Vaccinations (疫苗) Vaccinations must be administered at least 48 hours before arrival under the guidance of a licensed vet. *Flees (跳蚤)& Ticks (虱子) In addition to vaccinations, all pets should be flea and tick free. *Additional requirements All guests must be more than four months old. |
【1】The services mentioned in the passage are provided for ________.
A.dogs onlyB.people with pets
C.cats onlyD.both dogs and cats
【2】Mr. Smith, a rich man with a pet dog and two cats will most probably book ________.
A.one Private SuiteB.one Kitty Cottage
C.one Standard Guest roomD.two Kitty Cottages
【3】The following things are offered except ________.
A.free meals
B.free ice cream
C.clean and comfortable places
D.salon services and training classes
【4】The underlined word “treats” in the passage most probably means ________.
A.tricksB.toysC.snacksD.clothes
【5】Pets who ________ are NOT allowed to check in.
A.have no flees or ticks
B.are over four months old
C.had vaccinations one day ago
D.bring their own beds, blankets and toys
【6】We can probably find this passage on a leaflet of _______.
A.a pet hotelB.a pet food store
C.a pet clinicD.a pet training club