题目内容

【题目】When someone walks into a room wearing bright colours, everyone seems to take notice. Beautiful bright colours can easily draw our attention. Fresh roses can cheer us up when we’re feeling blue. Dressing up in colourful clothing can bring us into a more positive mood.

What shall I wear today? What colour should I choose?

Dressing yourself for the day is quite important whether you know it or not. Our moods often show what our bodies end up wearing. When you look in the mirror after you dress, train yourself to notice how you feel when you see yourself. Notice your mood. If you are not feeling yourself, could the colour of what you are wearing irritate (使不适) your nervous system? Did you never notice that before? We all know that dark colours can tell lies. They can make you look and feel older than you really are. That is why baby clothes never come in dark colours. To the mind, dark colours seem easier to hold power, but to the heart and feeling level, they don’t help your heart to open. Bring happy colours and happiness to go hand in hand. Bright happy colours open your heart, calming your nervous system.

Some advice:

If you work around people who wear black, try to find a happy colour to look at to replace (取代) the picture of dark colours in your mind.

At night, wear soft clothes in light colours to help your nervous system calm down and smooth it out, preparing yourself for sleep.

Don’t dress children in dark colours because their nervous systems are just beginning to feel.

1What kind of colours can easily draw our attention?

A. All of the colours. B. Dark colours.

C. Dark red. D. Bright colours.

2Which of the following colours shouldn’t we choose to look at if a lot of people in your office wear dark clothes?

A. Black. B. Green. C. Yellow. D. Red.

3What does the underlined word “They” refer to?

A. Some lies. B. Baby clothes.

C. Dark colours. D. Different moods

4We should wear ________ to help our nervous system calm down and smooth it out to prepare for sleep.

A. leather clothes in light colours

B. soft clothes in dark colours

C. soft clothes in light colours

D. leather clothes in dark colours

5Which of the following sentences is NOT right?

A. We should dress children in dark colours.

B. Fresh roses can cheer us up when we’re feeling blue.

C. Dark colours can tell lies.

D. Dressing yourself for the day is quite important.

【答案】

1D

2A

3C

4C

5A

【解析】

试题分析:本题主要讲述了当人们穿着鲜艳颜色的衣服的时候,很容易被人们注意;穿着艳丽的衣服能给我们带来一个更积极的情绪。

1】细节理解题。根据文中Beautiful bright colours can easily draw our attention.可知明亮的颜色能带给你积极的关注。可知选D

2】细节理解题。根据文中If you work around people who wear black, try to find a happy colour to look at to replace (取代) the picture of dark colours in your mind.可知不要选择黑色,故选A

3】细节理解题。根据文中We all know that dark colours can tell lies. They can make you look and feel older than you really are可知我们都知道,黑暗的颜色会说谎。他们能使你看起来比真实的自己老。故选C

4】细节理解题。根据At night, wear soft clothes in light colours to help your nervous system calm down and smooth it out, preparing yourself for sleep.可知我们应该在浅颜色的灯光下穿柔软的衣服。可知故选C

5】细节理解题。根据问题以下哪个句子是不正确的,根据Dont dress children in dark colours because their nervous systems are just beginning to feel.可知只有A是不正确的,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】Street Markets Around the World

There are many ways of shopping. You can shop by telephone, by post or through your home computer, but for many people, the most exciting way to shop is also the most traditional—at a street market. You can find markets anywhere in the world. Here are four of them:

There are many “floating markets” in Asia; perhaps the most unusual(非同寻常) is in Thailand(泰国), at a place called Damned Saduak. It’s open from six in the morning to the noon every day. People sell fresh fruit from their boats.

Many Belgians(比利时人) say that the Grand Place is the most beautiful square in the world. It’s the home of a colorful flower market. It’s open every day except(除了) Monday. On Monday, instead of(替代) flowers, there’s a wonderful bird market.

One of the world’s famous markets is in Mexico City(墨西哥城)—the Sonora Market. You can buy toys, birds, herbs(草本) and medicine. There’re all kinds of things. It’s open every day from early in the morning till late at night.

In England, on Saturday and Sunday thousands of young people from all over London travel to the Camden Market—it’s the place to go for street fashion, CDs and tapes. Many people also go there for fun.

Names

【1】_______

Feature(特征)

Things to Sell

Open Time

the Damned Saduak

Thailand

2_____

fresh3____

Every day

4______

Belgium

beautiful

5__________

From6_______ to Sunday

birds

Monday

the Sonora Market

Mexico

7______

all kinds of

8_______

Every day

the Camden Market

9_______

fashionable

fashion things

Every 【10______

【题目】 阅读短文,根据短文内容回答问题。(共6分,每小题2分)

There are many interesting holidays in the United States. In fact,there are holidays in almost every month. Take January for example. The first day of January is New Year’s Day. Like the Chinese people,American people also celebrate the beginning of each year. People sometimes spend this day watching football games.

In January or February,many people in the U. S. celebrate the Chinese New Year. On this day, many families will clean their homes and get ready for the New Year. They will wear new clothes and share delicious food. They will give each other red envelops with money for good luck in the coming year. They will also light firecrackers to chase away bad luck.

The second Sunday in May is Mother’s Day. Children and fathers will buy beautiful presents for mothers. On that day,all mothers will be very happy.

Different from China. the American Labor Day is in September,not in May. It is on the first Monday in September. On that day,people will honor all the working people in the U.S.

Thanksgiving Day is the 4th Thursday in November. On this day,people will remember how the Indians helped the Pilgrims by teaching them how to farm and hunt. On this day,people will give thanks for food, for their country,and for their families.

【1】Are there holidays in almost every month in the US?

【2】Who will buy presents for mothers on Mother's Day?

【3What does the passage mainly talk about?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网