题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

Do you know that a student can produce up to 240 pounds of school waste and lots of waste gas during a term? This includes transportation, food, paper, pens, pencils and so on.

Transportation

Many parents like driving their kids to school every day. We all know waste gas from cars is a main cause of air pollution. If parents who live in a neighborhood can drive their kids to school by turns each day, that’ll be better. Another way of going green is to walk to school if students live near it.

Food

It is surprising that only one primary school could produce up to 19,000 pounds of lunch waste each year. That is only one school. One way to help take care of the environment is to stop using plastic bags. There are all kinds of environmental boxes for students to put their food in.

Paper, pens and pencils

A lot of paper is thrown away by American students. They throw away about 1.6 billion pens every year. They waste many pens and the chemicals of them are bad for the environment. Much more pencils are thrown away than pens. Pencils are made of trees, so if more pencils are thrown away, more trees will be cut down. So students should reuse paper, pens and pencils instead of throwing them away.

Backpacks

As fashion comes and goes, almost every kid needs a new backpack every year. They can save a lot of money and materials(材料)if they reuse the same schoolbags.

Students and the environment

Transportation

If possible, parents in a neighborhood should take1to drive their kids to school each day.

Students can go to school on2if their homes are not3 from their school

4

Students should use environmental5to hold their food for lunch6of plastic bags.

Paper ,pens and pencils

About 1.6 billion pens are7away by American students every year

Pencils are made of 8.Students should9paper, pens and pencils.

Backpacks

Almost every student needs a new backpack every year as10 changes.

【答案】

1 Food

2 turns

3 foot

4 far

5 boxes

6 instead

7 thrown

8 trees

9 reuse

10 fashion

【解析】

试题短文大意:该短文主要介绍了在校的学生也会产生大量的垃圾,污染环境,例如:交通,食物,学习用品方面产生的废品。作者也介绍了怎么减少这些污染。

1】根据后面的表格可知是关于食物的,所以填写Food

2】根据If parents who live in a neighborhood can drive their kids to school by turns each day, that’ll be better可知住在街区的父母可以轮流开车送他们的孩子上学, 所以填写turns

3】根据Another way of going green is to walk to school if students live near it.,可知如果学生住在附近可以步行到学校,所以填写foot

4】根据Another way of going green is to walk to school if students live near it.可知是住的不远,所以填根据Another way of going green is to walk to school if students live near it.,可知如果学生住在附近可以步行到学校,所以填写far

5】根据One way to help take care of the environment is to stop using plastic bags. There are all kinds of environmental boxes for students to put their food in.可知帮助照顾环境的一个方法是停止使用塑料袋。有各种各样的环境盒子供学生们把他们的食物放在里面。所以填写boxes

6】根据One way to help take care of the environment is to stop using plastic bags. There are all kinds of environmental boxes for students to put their food in.可知用环保食盒代替塑料袋,所以填写instead

7】根据They throw away about 1.6 billion pens every year他们每年扔掉大约16亿支钢笔,所以填写thrown

8】根据Pencils are made of trees,可知铅笔是由树制造而来的,所以填写trees

9】根据So students should reuse paper, pens and pencils instead of throwing them away.可知学生应该重复使用纸、钢笔和铅笔,而不是把它们扔掉。所以填写reuse

10】根据As fashion comes and goes, almost every kid needs a new backpack every year.可知随着时尚的到来,几乎每一个孩子每年都需要一个新的背包。所以填写fashion

练习册系列答案
相关题目

【题目】Imagine a perfect day: the weather is good and everything seems fine. When, suddenly, your mobile phone loses its signa l, the television has no programs, and you can’t get online with your computer.

What has happened? These are just the types of problems a solar storm(太阳风 暴)might cause. You may not think of storms as putting our society in danger. But today, a solar storm is as serious as other bad events, such as earthquakes.

A solar storm is caused by solar flares(太阳耀斑): large explosions(爆炸)near the sun that can give off lots of energy. The strong energy can stop the satellite systems(卫星系统)that control our computers, telecom networks and so on. These storms can even cause the power to go out for weeks or months.

In the past few months, scientists have recorded some of the strongest sun flares in years. The most recent one happened around Valentine’s Day, 2011. It caused radio and satellite signals to go down in some northern cities in China.

“Solar flare activity is going to be much worse than what we’ve seen in the past. We’re not talking about a few cities losing power, it could be half of the country, maybe more.” SolarStormWarning.com, a US website about space weather, warned.

Scientists say that little can be done to predict such a storm. Governments around the world are trying to work together before the next storm, although they are not sure when that may happen.

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定的答案字母标号涂黑。

1According to the passage, a solar storm can cause many problems EXCEPT that

.

A. earthquakes happen

B. mobile phones have no signals

C. people cannot get online

D. the power may go out

2According to the passage, so lar flares are .

A. telecom networks B. solar storms

C. large explosions near the sun D. US websites

3From the passage, the right order of the following is .

a.solar flares give off lots of energy

b.people can’t get online with their computers

c.solar storms happen

d.satellite systems are stopped

A. a-b-c-d B. a-c-d-b C. c-a-b-d D. c-b-a-d

4The writer wrote the passage mainly to .

A. call for scientists to predict when the next solar storm will happen

B. tell people how to solve the problems caused by solar storms

C. introduce what solar storms are to people

D. ask people to work to prevent the solar storm from happening

5In Paragraph 1, the underlined word “signa l” means .

A. 电池 B. 标志 C. 力量 D. 信号

【题目】In Chinese history,lanterns have been a part of Chinese culture for centuries and play an important part in many celebrations.In ancient times,there were mainly three kinds of lanterns.

Palace Lantern(宫灯).It was mainly used in palaces in ancient times.When making palace lanterns,fine wood was used.The palace lanterns were covered with silk or glass.Different kinds of pictures were drawn on the covers.These lanterns were not only used as lights but also as decorations(装饰) in palaces.

Gauze Lantern(纱灯).Less expensive bamboo and gauze were used to cover the lanterns.We usually use red gauze to make a gauze lantern.In__Chinese__culture,red__lanterns__are__a__symbol__of__happiness__and__good__luck. So red lanterns are always hung on important festivals in parks or main streets.

Shadowpicture Lantern(走马灯).There were two layers() of covers and pictures were drawn on the inside layer.When the candle was lit,the heat(热量) caused a paper wheel inside the lantern to turn around so that moving pictures appeared on the outside cover.这是这三个中最有趣的灯笼。

1What were palace lanterns made of?

_______________________________

2Where are red lanterns always hung on important festivals?

_______________________________

3According to the writer,which kind of lantern is the most interesting one?

_______________________________

4将划线①译成汉语。

_______________________________

5将划线②译成英语。

_______________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网