题目内容
【题目】X.阅读理解七选五 根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有两项为多余选项。
![]()
Tiffany, a 16-year-old girl, was very shy. Last September, her best friend, Sophie, moved abroad with her family because she had to continue her studies in America. She even said she would not come back for at least a few years. 【1】 “I was really sad the moment I heard the bad news and I didn't know what to do,” Tiffany recalled. “I shut myself in my room for a whole week. It was then that my aunt took me to a sports club one Saturday and I saw so many young people playing different kinds of sports there. I signed up for a beginners’ course in volleyball and since then I have been playing this sport. Now I practice twice a week there. It is wonderful playing sports in this club and I have made lots of friends as well. 【2】”
The most basic aim of playing sports is that you can improve your health even if you are not very good at sports.Besides, you can get to know a circle of people at your age while playing sports. 【3】 Since she joined the sports club, she has opened up herself and now she has become veryactive and enjoys meeting and talking with others.
For most people, that is one of the reasons why they join a sports club. 【4】 You don’t have to sit down and talk to strangers. You go in for sports and it is easier to understand your partners on the same team. Now Tiffany is quite popular with her friends and she has also become more confident.
【5】 The mind needs exercise as well as the body.
![]()
A. Try to do some sports.
B. They don’t take plenty of exercise.
C. Tiffany used to be a very quiet girl.
D. Tiffany became lonely and helpless.
E. I think I’m good at singing and dancing.
F. What’s more, I feel I am much healthier than before.
G. You can get to know other young people who have similar interests.
【答案】
【1】D
【2】F
【3】C
【4】G
【5】A
【解析】你喜欢运动吗?你知道运动能给我们带来什么好处吗?它不仅能使我们的身体更健康,还能改变我们的性格,让我们交到很多的朋友。不信吗?看看Tiffany是怎么说的吧。
【1】句意:Tiffany变得很孤独和无助。根据上文Last September, her best friend, Sophie, moved abroad with her family because she had to continue her studies in America.可知,Tiffany最好的朋友搬到了国外,因此Tiffany会感到孤独、无助。下句话她说到I was really sad the moment I heard the bad news她很伤心,因此应选D。
【2】句意:而且我感觉我比以前更加健康了。根据上文可知,Tiffany去了一个运动俱乐部,根据It is wonderful playing sports in this club and I have made lots of friends as well可知,她在那里和开心,还交了很多朋友。这个空应该是继续说这个事情的好处,故F选项合适。
【3】句意:Tiffany过去是一个很文静的女孩。根据下句话Since she joined the sports club, she has opened up herself and now she has become very active and enjoys meeting and talking with others可知,这句话介绍的是现在Tiffany的改变,因此前面的这个空说的是过去的Tiffany。故应选C。
【4】句意:你可以认识其他的有相同的兴趣的年轻人。根据下句话You don’t have to sit down and talk to strangers你不必坐下和陌生人聊天可知应选G。
【5】句意:尽力去做一些运动吧!根据文意可知,Tiffany这个女孩通过参加运动俱乐部,性格改变了,身体更健康了,还交了很多朋友。运动给她带来了很多好处,因此文章的结尾应呼吁我们去做运动,因为下句话也说了,除了身体,思想也需要锻炼。故应选A。
【题目】阅读表格,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Trip 1 One week in the mountains Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful areal of the Green Mountains. You may go hiking or have a try of rock climbing. This is also a protection area for wild animals. You can find many kinds of animals living in this area. Time: May 8—May 14 Tel: 64639818 Adult: $ 110. 00 Child: $55. 00 |
Trip 2 Three days in the country There are many beautiful gardens. Take your camera and enjoy the wonderful sight in Hunter Valley. It is a good place for fishing and horse riding. You can also find different kinds of flowers here. This is, also a great walk for bird-lovers. Time: May 20—May 22 Tel: 6398643 Adult: $ 50.00 Child: $ 25. 00 |
Trip3 Flashlight adventure (冒险) Put on your warm clothes, bring a flashlight (手电筒) and come for a night walk along the Dungog Valley. It is a trip full of adventure. A guide will lead the tour. Many of the plants you will see on this trip can only be seen (被看到) at night. Time: May 16—May 18 Tel: 63875629 Adult: $30. 00 Not for children |
Trip 4 Five days by the sea Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening. Our hotel is next to the sea. We have our own boats too. You can swim in the sea or in the swimming pool. Every day our boat will take you to different places for swimming. Time: May 23—May 27 Tel: 67538293 Adult: $80. 00 Child: ¥40. 00 |
【1】What number may you call if you and your friends want to enjoy the sunshine at the seaside?
A.67538293B.63986432C.64639818D.63875629
【2】Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife, his five-year-old daughter and his seven-year-old son. How much will it cost?
A.$25B.$50C.$100D.$150
【3】David loves sports. He will take his holiday from May 7 to May15. What activity will he probably take part in?
A.Hiking in the mountains.B.Watching plants at night.
C.Fishing in the country.D.Swimming in the sea.
【4】Lucy is a college student. She is quite interested in science. She wants to know something about the life of plants at night. Which trip will she choose?
A.Trip 1.B.Trip 2.C.Trip 3.D.Trip 4.
【5】Which of the following is NOT mentioned in the four ads?
A.
B.
C.
D.![]()