题目内容

【题目】Are you taking good care of your hair and using the right products? Could your shampoo be damaging your hair? Should you brush your hair more or less? The following are a few tips to help you keep your hair healthy and shining.

★A balanced diet will help you have nice-looking hair. Try to eat more green vegetables, eggs and beans every day.

★Wash your hair every day, or every two days. Always use cool, clean water to wash the shampoo out of your hair.

★Use shampoo that is specially designed for your hair type (dry, oily, etc.).When using shampoo, be sure to massage your hair, including the roots, softly.

★Allow your hair to dry naturally whenever possible. Hair is at its weakest when it is wet, so never brush or comb your wet hair hard, and use a wide-toothed comb.

★Give your hair a good brushing before going to bed. Do this by bending over so that your head is hanging down, and brush from back to front. This will help remove the dirt from your hair.

★Strong sunlight is bad for your hair. So remember to wear a hat to protect it on hot summer days.

【1】According to the passage,we should wash our hair___________.

A.every one or two days B.once a week

C.every four or five days D.three times a month

【2】We can know that hair is at its weakest when it is __________.

A.dirty B.dry C.long D.wet

【3】We should brush our hair ___________before going to bed.

A.from left to right B.from back to front

C.from front to back D.from right to left

【答案】

【1】A

【2】D

【3】B

【解析】

试题分析:你要照顾好你的头发,使用正确的产品了吗?你的洗发水可能损害你的头发?你应该梳你的头发,你知道如何梳头是正确的吗?以下是作者提出的五种如何正确保护头发的小贴士,来帮助你保持头发健康和灿烂。

【1】A 细节理解题。问题:根据短文介绍,我们应该多久洗一次头?联系原文:Wash your hair every day, or every two days.句意:每天或者每两天就要洗你的头。明确答案为第一项。故选A

【2】D)细节理解题。问题:我们能知道,头发在什么时候是最弱的?结合原文:Hair is at its weakest when it is wet句意:头发是湿的时候,它是最弱的。因此选择第四项。故选 D

【3】B)细节理解题。问题:在睡觉之前,我们应该怎样梳头发?联系原文:brush from back to front. This will help remove the dirt from your hair.句意:从后往前梳。这将有助于从你的头发中消除污垢。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】The day was like any other day in his life. After school Bill walked past the shop on the street corner. He stopped to look at the front row of shoes, and he felt sorry for himself. He really wanted to have a pair for his birthday.

He sadly walked away and thought of what to tell his mother. He knew she would give him anything if she could. But he also knew very well she had little money. He decided not to go home at once, as he looked worried and he didn't want to make his mother worry about it. So he went to the park and there he sat on the grass. Then he saw a girl in a wheel chair (轮椅). He found that the girl moved the wheels with her hands, Bill looked at her carefully and he was surprised to see that the girl had no feet. He looked down at his own feet. “It is much better to be without shoes than without feet. ” he thought. It was not right for him to feel so sorry and sad. He went away and smiled, thinking he was more lucky in life.

1Bill was sorry that ________ .

A. the shoes in the shop were not the right size for him

B. he forgot to bring money with him

C. his mother couldn’t buy him a pair of shoes

D. he walked past the shoes shop

2From the story we know that Bill's mother ________ .

A. had much money

B. didn’t love him so she never bought him anything

C. would buy him anything if she could

D. often bought presents for Bill's birthday

3Bill didn't go home at once because ________ .

A. his mother was at work

B. he helped the girl

C. he wanted to sit on the grass in the park

D. he wouldn't trouble his mother

4At last Bill ________ .

A. decided to buy a pair of shoes

B. left the park sadly

C. thought he was more lucky than the girl

D. didn't know what to do with his old shoes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网