题目内容

【题目】 Lance Armstrong was born on September 18th, 1971. When he was seven, he got his first bicycle and started riding it every day. Later he was able to ride home by himself. Then he started entering races.

He didn't do very well in his first race. But after his persistent (坚持不懈的) training, he became famous around the world in 1996.

However, at the same time, Lance Armstrong often felt tired and weak, and he couldn't have his races as before. Doctors told him that he had cancer. The news didn't stop Armstrong from believing he could race again. With the help of doctors, he fought against cancer.

Armstrong returned to races in 1998, and then in 1999 he entered the Tour de France. Armstrong won the first prize. Then he went on to win the Tour de France seven times! He was the world's best athlete!

Armstrong's amazing comeback from cancer made him a very famous man.

1How old was Lance when he got his first bicycle?

2When did Armstrong become famous around the world?

3Why couldn't Armstrong have his races as before when he was famous?

4Did Armstrong's illness stop him from racing?

5What do you think of Armstrong?

【答案】

1Seven years old.

2In 1996.

3Because he often felt tired and week.

4No,it didn’t.

5Armstrong was a brave and persistent man.

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述了美国自行车手兰斯·阿姆斯特朗的奋斗经历。最后,他战胜了疾病并成为世界上最优秀的自行车选手。

1句意:兰斯几岁有了第一辆自行车?

细节理解题。根据“When he was seven, he got his first bicycle and started riding it every day. 七岁时,他有了自己的第一辆自行车,开始每天骑。可知兰斯是在七岁的时候有了第一辆自行车。故填Seven years old.

2句意:阿姆斯特朗是什么时候开始闻名世界的?

细节理解题。根据第二段“But after his persistent training, he became famous around the world in 1996.”但是在他坚持不懈的训练之后,他在1996年成为了世界著名的运动员。可知阿姆斯特朗是在1996年开始闻名世界的。故填In 1996.

3句意:为什么阿姆斯特朗不能像以前出名的时候那样参加比赛呢?

细节理解题。根据第三段“However, at the same time, Lance Armstrong often felt tired and weak, and he couldn't have his races as before.”然而,与此同时,兰斯·阿姆斯特朗经常感到疲劳和虚弱,他不能像以前那样进行他的比赛。可知阿姆斯特朗不能参加比赛是因为经常感到疲劳和虚弱。故填Because he often felt tired and week.

4句意:阿姆斯特朗的疾病阻止了他参加比赛吗?

细节理解题。根据“The news didn't stop Armstrong from believing he could race again. With the help of doctors, he fought against cancer. 这条消息并没有阻止阿姆斯特朗相信他可以再次参加比赛。在医生的帮助下,他与癌症作斗争。可知疾病并没有阻止他参加比赛。故填No,it didn’t.

5句意:你觉得阿姆斯特朗怎么样?

主旨大意题。本题是一个开放性试题,要根据自己的理解进行答题,符合题意即可。比如“阿姆斯特朗是一个勇敢和坚持不懈的人。”故填Armstrong was a brave and persistent man.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Have you ever heard of the expression “birdbrain”? People use it to talk about someone who is stupid, but crows(乌鸦) show that this is unfair. Now it has been discovered that crows may understand analogies (类推法).

It was once thought that only humans could understand analogies, which help us to solve problems creatively.

To test this ability in animals, scientists do RMTS tests. If a pair was AA, for example, picking BB to match it would be correct. If the pair was CD, however, then EF would be correct.

Monkeys have learned RMTS, but scientists wanted to know if crows could do it, too. An international team led by Edward Wasserman from the US first trained two crows to match things by color, shape and number in what is called IMTS, then moved onto RMTS.

For the IMTS test, the birds were put in a cage with a plate that had three cards and two cups in it. The card in the middle was the sample (样本), while the other wasn’t. The cup with the card that matched the sample card had some food to eat.

In the second part of the experiment, the birds were tested with RMTS tests. A card with two same-sized circles, for example, meant they should pick the test card with two same-sized squares and not two different-sized circles (圆). The birds did well in the more difficult test and picked the correct card more than three quarters of the time, Science News reports.

Wasserman was surprised that crows were able to solve the problem without any training in RMTS. “What the crows have done is surprising,” he said.

So perhaps it’s time to stop saying “birdbrain” for good.

【1】In the opening paragraph, the writer used “birdbrain” to .

A. teach people how to use this expression

B. introduce a famous scientist Edward Wasserman

C. introduce recent findings about crows’ intelligence (智力)

D. get readers interested in the background of the expression

【2】The underlined phrase this ability in the 3rd paragraph refers to .

A. the ability to play cards

B. the ability to find food to eat

C. the ability to understand analogies

D. the ability to pick the test card

【3】In the RMTS test, if the birds were given the sample like this, which card should they pick?

A. B. C. D.

【4】Which of the following can be the best title for this passage?

A. Monkeys understand analogies.

B. Crows show how clever they are.

C. Crows did well in RMTS.

D. Monkeys are cleverer than crows.

【题目】

How much sleep do we need? We are all different. Some people need only three hours of sleep a night. Others need ten hours of sleep a night. Most Americans sleep an average (平均) of seven to eight hours a night. After the age of fifty, the average sleeping time goes down to 6.5 hours a night.

Most people have a bad night when they can’t fall asleep (入睡). The name of this problem is called insomnia.

This isn’t a new problem. Many famous people in history had insomnia, too. Some of these people had special ideas to make them sleep. Benjamin Franklin, the famous inventor, had four beds. He moved(移动) from one to another to fall asleep. King Louis XI V (国王路易十四) of France had four hundred and thirteen beds and hoped to fall asleep in one of them. Mark Twain, the famous American writer, had a different way. He lay on his side across the end of his bed.

【1】After the age of fifty, the average sleep hours are_______ a night.

A. 3 hours B. 7or 8 hours C. 6.5 hours D. 10 hours

【2】Which of the following is TRUE?

A. King Louis XI V was an American.

B. Many famous people in history had a bad night when they couldn't fall asleep.

C. Benjamin Franklin was a famous writer.

D. Most young Americans sleep for an average of 6.5 hours a night.

【3】Why did King Louis XI V of France have more than four hundred beds?

A. Because he hoped to fall asleep.

B. Because he was a famous inventor.

C. Because he had a lot of money.

D. Because he liked to lie on his side across the end of his bed.

【4】What does the word insomnia mean (意思) in Paragraph (段落) 2?

A. too many beds B. sleep well C. can’t sleep well D. problems

【5】What’s Paragraph (段落) 1 talking about?

A. The history of sleep. B. How much sleep do we need?

C. The story of famous people. D. Why can’t we sleep?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网